Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto-exchange Coinbase gaat voor directe beursnotering

NYSE 

Coinbase, misschien wel de grootste gecentraliseerde crypto-exchange, is van plan om haar aandelen openbaar verhandelbaar te laten worden via een directe beursnotering in tegenstelling tot de traditionele IPO-procedure (Initial Public Offering). Dit nieuws werd onlangs op hun blog geplaatst om de geruchten over hun aanstaande IPO aan te weerleggen.

Voordelen van een directe beursnotering

Directe noteringen stellen bedrijven in staat hun aandelen rechtstreeks naar de aandelenmarkt te brengen in plaats van deze via openbare investeerders aan te bieden. Grote namen als Slack, Sotify, Palantir en Asana zijn onlangs dezelfde weg ingeslagen door publiek te worden via directe notering in plaats van via een IPO. Dit proces wordt vaak gekozen om verwatering van de waarde die elke aandeelhouder van de onderneming bezit, te vermijden. Deze noteringsprocedure verhoogt ook de liquiditeit voor de bestaande aandeelhouders. Bovendien is de procedure voor directe notering aanzienlijk goedkoper dan een traditionele IPO.

Mijlpaal voor de crypto-sector

Temidden van de enorme huidige bull run, is het een enorme stap vooruit voor de cryptomarkt om de eerste crypto-exchange te zien die een notering krijgt op de openbare aandelenmarkt. De exchange heeft onlangs aangekondigd dat ze de conceptregistratieverklaring op het S-1-formulier bij de SEC zullen indienen. Dit veroorzaakte veel geruchten dat Coinbase binnenkort voor een IPO zou gaan. Deze geruchten kwamen aan de orde in de recente blogpost van Coinbase, waarin ze duidelijk verklaarden dat ze openbaar zouden worden gemaakt via een directe noteringsprocedure. Ze schreven in de blog:

“Coinbase Global, Inc. heeft vandaag haar intentie aangekondigd om een ​​beursgenoteerd bedrijf te worden op grond van een voorgestelde directe notering van zijn gewone aandelen van klasse A. Een dergelijke voorgestelde notering zal naar verwachting plaatsvinden op basis van een registratieverklaring op formulier S-1 bij de Securities and Exchange Commission "

Beursnotering voordelig voor Coinbase

De directe notering, tijdens de stijgende interesse van investeerders in cryptocurrencies, kan voordelig blijken te zijn voor Coinbase, aangezien de retailbeleggers zeker geïnteresseerd zouden zijn in de mogelijkheid te beleggen in een cryptogerelateerd project d.m.v. aandelen te midden van de enorme crypto-boom en bull run. Sinds het ontstaan ​​in 2012 is Coinbase exponentieel gegroeid met meer dan 40 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen. De exchange is een van de grootste toegangspunten geworden voor beleggers die de crypto-wereld willen betreden en via een vertrouwd medium in de beste crypto-valuta's willen investeren. Deze populariteit zou het bedrijf zeker helpen met het financieren van nieuwe investeringen na de beursgang. Het wordt zelfs de Robinhood genoemd voor cryptohandel op instapniveau, door mensen als Ryan Broderick, een journalist die werkte voor Buzzfeed, Vice en Gawker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram