Skip to main content

Bitcoin nieuws

FTX token laat sterke stijging zien nu interesse voor derivatenhandel sterk groeit

FTX token FTT

FTT, het oorspronkelijke token van de FTX-beurs, zag onlangs een stijging van de waardering en marktkapitalisatie als gevolg van de nieuw gevonden interesse van beleggers in cryptoderivaten. Het token behaalde een winst van meer dan 100% en lijkt nog steeds sterk te stijgen nu de FTX-beurs FTT heeft toegevoegd aan de Wall Street Bets Index die onlangs op hun beurs werd genoteerd.

Toenemende interesse in crypto

Nu de waarderingen van de belangrijkste cryptocurrencies stijgen, neemt de interesse van particuliere beleggers voor crypto's met de dag toe. De bullmarkt heeft de kopers ertoe aangezet om onderzoek te doen naar en te investeren in altcoins en derivaten. De grafieken van Google Trends tonen de toegenomen interesse van de mensen in crypto in de loop van de tijd.

Google trends grafiek

Bull-run FTT

Het FTX Token (FTT) heeft de afgelopen maand een bull-run gehad en de waardering is enorm gestegen. De valuta steeg in januari tot meer dan 2x de oorspronkelijke prijs. Aan het begin van 2021 was de prijs voor 1 FTT $ 5,7 met een totale marktkapitalisatie van $ 544 miljoen, wat inmiddels is gestegen tot iets meer dan $ 1 miljard met een FTT die op het moment van schrijven $ 11,09 kostte. De prestatiegrafieken van coinmarketcap tonen het juiste stijgingspercentage van de marktkapitalisatie en prijs van het token, zoals hieronder weergegeven:

Grafiek FTX-token (FTT)

Wat is FTX en hoe onderscheiden ze zich?

FTX is in de eerste plaats een cryptoderivatenbeurs die in april 2019 werd gelanceerd als een medium voor spot-handel, inverse swaps en futures-contracten. Ze hebben een dagelijkse en wekelijkse binaire BTC-optiemarkt aan hun diensten toegevoegd en hebben sindsdien veel aandacht gekregen. FTX won aan populariteit toen ze in het tokeniseren van aandelenhandel stapten. Dit betekent dat de gebruikers een deel van het onderliggende aandeel kunnen kopen in plaats van dat ze het aandeel als geheel te moeten kopen, aangezien het token de prijs van het aandeel weerspiegelt. Door deze innovatie konden de gebruikers toegang krijgen tot dure aandelen, zoals bijvoorbeeld Amazon.com Inc. (AMZN), door een deel ervan in plaats van een volledig aandeel te kopen. FTX heeft ook pre-IPO-futurescontracten gelanceerd waarin gebruikers kunnen speculeren over de prijs die een bedrijf op de beurs zal noteren. Deze voortdurende innovatie en toevoeging van meerdere markten met een hoge liquiditeit op de beurs heeft FTX in de topbeurzen op het gebied van derivaten doen belanden.

FTX speelde ook slim om de nieuw gevonden interesse van de algemene massa in aandelen na het Gamestop-incident te kapitaliseren, door de "Wall Street Bets Index" aan hun beurs toe te voegen. Deze index is in feite een gewogen combinatie van verschillende aandelen en cryptocurrencies. Deze specifieke index bevat de aandelen waarop de Reddit-gemeenschap gericht is, waaronder Nokia (NOK), BlackBerry (BB), AMC Entertainment (AMC), GameStop (GME), iShares Silver Trust (SLV), Dogecoin (Doge) en FTT de native token van de exchange zelf. Door de toevoeging van deze index heeft FTX het de beleggers een stuk gemakkelijker gemaakt om te investeren in de activa in het mandje. De index heeft ook enorme winsten geboekt toen het 3 dagen geleden begon te handelen tegen $ 320 en piekte op $ 700 vanwege de enorme toename van de interesse van gebruikers in de WallStreetsBets-gemeenschap. Door de toevoeging van FTT aan de index zal de koopactiviteit ook de waardering van FTT verder positief beïnvloeden.

Over FTT

FTT is het oorspronkelijke token van de FTX-exchange. Het token is ERC-20, wat betekent dat het wordt uitgegeven op de Ethereum-blockchain. FTT heeft zijn plaats ingenomen in de top 50 cryptovaluta's (rang # 41 op het moment van schrijven) gerangschikt volgens hun marktcijfers en is nog steeds aan het stijgen. FTT staat momenteel genoteerd op topbeurzen zoals Binance, Huobi Global, FTX, HitBTC en Bitfinex. FTX heeft het houden van FTT's gestimuleerd door een aantal faciliteiten voor de stakers te bieden. FTT-stakers krijgen bijvoorbeeld kortingen op handelskosten op de exchange. Afgezien daarvan komen ze ook in aanmerking voor Airdrop-beloningen. Een van deze airdrops vond onlangs plaats in augustus 2020 waarbij 500 Serum (SRM) tokens werden gedistribueerd aan de FTT-houders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram