Bitcoin blijft stabiel rond de $ 34k, terwijl WallStreetBets Bitcoin voorbij gaat als munt met de hoogste waarde...

WallStreetBets 

Afbeeldingsbron: WallStreetBets op Reddit

De op Elon Musk geïnspireerde pomp van Bitcoin lijkt van korte duur te zijn en heeft zich opnieuw geconsolideerd tussen $ 32- $ 35k op het moment van schrijven. Het lijkt ongelooflijk dat de cryptocurrency in slechts een paar dagen aanzienlijk omhoog is geduwd naar het hoogste punt in meerdere weken. Maar nu is het terug in dezelfde trading range en dit heeft de hoop op een positieve omschakelingen op de korte termijn wat getemperd.

Ander nieuws: het crypto-token van WallStreetBets is nu meer waard dan Bitcoin op Coinmarketcap.com…….soort van. Daarover later meer.

Ook zet Elon Musk zijn bullish voorspellingen over Bitcoin voort. Hij sprak onlangs zijn mening uit dat Bitcoin op het punt staat breder geaccepteerd te worden en hij heeft nog steeds de Bitcoin-referentie op zijn Twitter-profiel staan.

Zwitserland heeft de handhaving van fase 1 van zijn nieuwe Blockchain-wet aangekondigd. Deze aanpak zal naar verwachting de bloeiende cryptocurrency / blockchain-industrie van het land helpen.

Bitcoin terug naar af onder $ 35k?

Bitcoin is nu terug op het vertrouwde terrein van $ 32- $ 35k, waar het in de recente herinnering weken en weken heeft doorgebracht. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie daalde zelfs 2-3 keer onder de $ 30k, maar de beweging werd beperkt door de markt en de koers veerde iedere keer sterk terug. Na herhaalde nederlagen van zetten onder de $ 30k, steeg de koers van BTC afgelopen weekend plotseling tot wel $ 38k. Elon Musk's promotie van Bitcoin wordt gezien als de grootste onderliggende factor achter deze stijging.

Toen het weekend echter ten einde liep, was de korte-termijnrally uitgeput en was BTC terug onder de $ 35k en zelfs zo laag als $ 32k voordat het enigszins herstelde. Dit toont aan dat de Bitcoin koers zich nog steeds diep in niemandsland bevindt en dat de stieren en beren het waarschijnlijk op dit terrein zullen uitvechten om suprematie. $ 30k blijft de lange termijn steun voor het digitale activum en alleen een hoog volume eronder zal resulteren in een bearish omschakeling. Aan de andere kant blijft de lange termijn weerstand voor Bitcoin $ 41k. Alleen een beweging met een hoog volume boven dit kerncijfer zal resulteren in een optimistische omschakeling en BTC verder de weg omhoog doen inslaan.

Altcoins Stabiel

Andere cryptocurrencies, afgezien van Bitcoin, hadden ook een paar saaie dagen op de markten. Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), enz. Vertoonden allemaal verwaarloosbare veranderingen in de koers. Ripple (XRP) had echter een achtbaan van een weekend, omdat de XRP koers eerst steeg met 90% in slechts twee dagen tijd van $ 0,26 naar $ 0,51 en vervolgens tot $ 0,74. Maar vandaag daalde het met ongeveer 40% terug tot onder $ 0,4. De stijging van XRP is gekoppeld aan het WallStreetBets-kanaal waarin een Redditor het als een nuttig “aandeel” heeft geïdentificeerd. De rally kan echter zijn afgekoeld en het aanstaande gevecht tussen moederbedrijf Ripple Labs en de SEC werkt ook niet echt in het voordeel van XRP.

Sommige cryptocurrencies zoals Binance Coin (BNB) en Stellar (XLM) hadden goede opwaartse bewegingen, maar ook deze werden beperkt door het algemene sentiment in de markt.

Ripple koers grafiek

In ander nieuws….

WallStreetBets haalt Bitcoin in op Coinmarketcap.com

Als je Coinmarketcap regelmatig volgt, is het je misschien opgevallen dat de toppositie in de hitlijsten nu bij WallStreetBets hoort en het serienummer # 0 is. Dit is natuurlijk heel vreemd voor deze website, maar bij verder graven wordt duidelijk dat het een slimme grap is van het websiteteam en een eerbetoon aan het Reddit-kanaal dat de aandelenmarkt effectief op z’n kop heeft gezet.

Volgens een officieel bericht van het team:

“All UR MeMes R belong to us and Charmander-marth!!11. We seek alpha and master beta. Please note that this is a joke and no such asset exists. If you see similarly-named projects, please perform the requisite due diligence and do not ape in.”

Dit verklaart waarom de munt # 0 heeft in de lijst en dergelijke. De munt WSB bestaat niet, maar gezien Dogecoin en zijn meme-oorsprong, zal het niet bepaald verwonderlijk zijn als zo'n munt in de nabije toekomst wordt gelanceerd en succesvol wordt.

Elon Musk is nog steeds bullish over Bitcoin

Musk, de algemeen bekende excentrieke CEO van Tesla Motors en SpaceX en de huidige rijkste man ter wereld, is optimistisch over Bitcoin. Musk zei naar verluidt tegen leidinggevenden in de industrie:

"I do think Bitcoin is a good thing. I'm a supporter of Bitcoin. I think Bitcoin is on the verge of getting broad acceptance by conventional finance."

Musk is niet alleen succesvol met Tesla en SpaceX, maar is nu ook succesvol geworden in een ander onconventioneel streven: activa pompen via sociale media. Hij had een hand in de stijging van GameStop en zijn invloed op de recente stijging van de Bitcoin koers is ook duidelijk zichtbaar.

Zwitserland voert fase 1 van de nieuwe blockchain-wet in

Zwitserland is niet alleen de veiligste hoofdstad van de wereld, maar profileert zich ook snel als een topbestemming voor startups op het gebied van cryptocurrency en blockchain. Nieuwe bedrijven in de sector prezen de implementatie van fase 1 van de nieuwe blockchainwet en zeiden dat het de sector zal helpen zijn verbazingwekkende groei te behouden.

Zwitserland en Liechtenstein blijven enkele van de weinige landen ter wereld met volledig functionerende blockchain-reguleringswetgeving.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram