Elon Musk over Bitcoin: Het staat op de rand van bredere acceptatie door de financiële wereld

 

Tijdens een gesprek op een social media-platform (Clubhouse) dat alleen op uitnodiging toegankelijk is, zei Tesla's CEO, Elon Musk, dat hij verwacht dat Bitcoin vaker zal worden gebruikt in de conventionele financiële industrie.

Op een gegeven moment merkte de CEO van Tesla, die ook de rijkste man ter wereld is, op dat hij "te laat is voor het (Bitcoin) feest".

Musk reageerde op investeerders op hoog niveau, waaronder Andressen Horowitz, die zijn standpunt over de Bitcoin wilden weten. Interessant is dat de reden voor al deze vragen was dat Musk zijn Twitter-bio had bijgwerkt en er het woord 'Bitcoin' aan had toegevoegd. De prijs van Bitcoin reageerde op de bio-veranderingen met een stijging van 14 procent in ongeveer 30 minuten.

Sindsdien verlangden Bitcoin-enthousiasten naar meer pittige opmerkingen van Musk over de toonaangevende virtuele valuta. Trouw aan hun verwachting, maakte de CEO van Tesla positievere opmerkingen. Volgens degenen die meededen aan de chat op Clubhouse, merkte Musk op dat BTC een nobel "ding" is en dat hij een supporter is.

Hij voegde eraan toe dat het heldere licht van Bitcoin 'op het punt staat' niet meer genegeerd te worden in de traditionele financiële wereld. Musk's opmerkingen leidden tot verdere discussie onder Bitcoin-investeerders.

Het voelt goed om musk aan boord te hebben

James Todar, een executive bij Greymatter Capital, merkte bijvoorbeeld op dat Musk een van de "meest vooruitstrevende investeerders" van het huidige tijdperk is. Helaas was hij “late to the party”, hoewel niet te laat, aangezien BTC net de institutionele adoptiefase ingaat.

Een andere Bitcoin-supporter en een leidinggevende bij 10T Holdings, Dan Tapiero, zei dat het "goed voelt" dat de rijkste man ter wereld de  belangrijkste cryptomunt steunt. Het unieke van Musks opmerkingen is volgens Tapiero echter dat ze bijna leeftijdsgenoten zijn.

Tapiero voegde eraan toe dat hij "moe werd" van het feit dat oudere mensen zoals Jeff Bezos, die geen waarde hechten aan nieuwe technologie zoals Bitcoin / blockchain, de tag "rijkste man ter wereld" hebben.

De opmerkingen van Musk komen een paar weken nadat miljardair BTC-investeerder Tim Draper de CEO van Tesla vroeg om te overwegen om Bitcoin rechtstreeks als betaling aan zijn bedrijf te accepteren.

Helaas, kort nadat Musk's opmerkingen beschikbaar waren gemaakt op andere sociale mediaplatforms zoals Twitter, daalde de Bitcoin koers met ongeveer drie procent.

Dit is waarom de BTC koers is gedaald

Analisten schreven de daling toe aan verschillende factoren. Ze merkten bijvoorbeeld op dat sommigen in het BTC-ecosysteem mogelijk een vermoeden hadden dat de CEO van Tesla op het punt stond zijn BTC-bezit openbaar te maken.

Anderen zagen de terugval als een effect van het bekende “sell-the-news-effect”. Dit treedt op wanneer beleggers hun activa verkopen na een belangrijke aankondiging die de prijs van de activa positief beïnvloedt.

Op het moment van schrijven veranderd Bitcoin van eigenaar voor $ 33.726, nadat het eerder tot $ 32,5K was gedaald. Dit was een opmerkelijke daling gezien het feit dat het vorige week op ongeveer $ 38.000 handelde. Technische analisten verwachten dat de BTC koers de kritische technische weerstand van $ 35K - $ 35,5K moet doorbreken om verdere prijsdepreciatie te voorkomen.

Ondanks dat Musk en andere prominente investeerders zinspelen op een toename van institutioneel geld dat naar BTC stroomt, blijft de prijs van Bitcoin tussen $ 30K en $ 40K schommelen.

Bitcoin koers grafiek

Retail BTC-investeerders zijn niet 'luidruchtig' genoeg

Volgens een directeur van een op Bitcoin Cash gericht handelsplatform, George Donnelly, blijft de Bitcoin koers "misschien steken" binnen dit bereik omdat BTC-beleggers niet volledig hun plaats hebben ingenomen. Donnely merkte ook op dat het is alsof de huidige bull run niet zoveel mensen opgewonden maakt en dus "niet zo luidruchtig" is als degene waar we eind 2017 getuige van waren.

Donnely wees op nog een andere reden voor de koersstagnatie. Voor hem hebben BTC-ontwikkelaars de 'doorvoer' van Bitcoin blockchain 'beperkt'.

Ook hebben schaaloplossingen zoals het Lightning Network een negatieve invloed gehad op de beveiliging van het protocol. Donnely gelooft echter wel dat de BTC koers de komende 90 dagen boven de 40.000 dollar zal stijgen.

Filipe Castro, de directeur van Utrust, , vertelde Cointelegraph dat de prijs van BTC niet is gestagneerd, maar zich gewoon aan het aanpassen is. Filipe merkte op dat het stimuleringspakket van ongeveer $ 2 biljoen van de Amerikaanse regering de dollar devalueert door inflatie.

Als zodanig, merkte de CEO op, schakelen instellingen over van op cash gebaseerde reserves naar op BTC gebaseerde reserves.

Omdat grote instellingen echter vaak deelnemen aan het Bitcoin-ecosysteem via een tussenpersoon zoals Grayscale, minimaliseert het onmiddellijke prijsbewegingen. Filipe merkte op dat toekomstige BTC-prijsschommelingen "groot en scherp" zullen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram