Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft steken onder de $ 35k terwijl Microstrategy voor $ 10 miljoen meer Crypto koopt

 

Afbeeldingsbron: crypto360.com

Bitcoin stabiliseert zichzelf opnieuw onder de $ 35k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie handelt al ongeveer 3 weken zijwaarts terwijl de uitgeputte bulls het uitvechten tegen energieke beren op de markt. In de toekomst kunnen massale aankopen door institutionele fondsen echter de vonk geven die nodig is voor een nieuwe massale rally.

Over institutionele investeringsfondsen gesproken, Microstrategy, een Amerikaans technologiebedrijf, vergroot zijn Bitcoin-belangen. Het heeft onlangs voor meer dan $ 10 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd, waardoor de totale hoeveelheid in het bezit van het bedrijf, op meer dan 71.090 Bitcoins komt. De prijs die voor de laatste aankoop is betaald, is gemiddeld $ 33,5k.

Een Indiase minister stelt de cryptogemeenschap in het land gerust met betrekking tot inkomende wetgeving. Volgens hem zal alleen illegale monetaire activiteit worden gecontroleerd door de nieuwe cryptocurrency-wetten.

Robin Hood, de app die GameStop-handelsactiviteiten op zijn app verbood, kan zijn ambitieuze Initial Public Offering (IPO) -plannen opschorten. De app kreeg veel negatieve PR van de online gemeenschap met betrekking tot zijn beslissing om de GameStop-handelsactiviteiten op zijn platform tijdelijk te verbieden.

Bitcoin nog steeds in No Man's Land onder de $ 35.000

Bitcoin handelt nog steeds zijwaarts zonder duidelijke definitieve koersbeweging. Het ging op een gegeven moment tijdens de daghandel boven de $ 35k, maar de stijging was traag en leek nooit veel te bedragen. Het bleek dan ook van korte duur te zijn en nu wordt de cryptocurrency, op het moment van schrijven, onder de $ 35k verhandeld rond $ 34,5k.

Het handelsbereik van $ 32- $ 35k waar Bitcoin al meer dan drie weken in vastzit, blijft grotendeels bestaan. De blijvende belangstelling van grote institutionele fondsen en andere investeerders betekent echter dat de cryptocurrency op zoek is naar een opwaartse beweging. Daghandelaren en hun winstbejag kunnen echter, op de korte termijn, eventuele bullish bewegingen temperen. Het langetermijndoel voor de beren is nog steeds de belangrijke steun op ongeveer $ 30k en voor de stieren is het zelfs $ 41k. Alleen een beweging met hoog volume dat een van beide waarden doorbreekt, zal resulteren in een een duidelijke richting voor de BTC koers.

Altcoins zijn grotendeels stabiel, maar sommigen boeken aanzienlijke koerswinst

Andere cryptocurrencies lieten gedurende de dag grotendeels lichte prijsstijgingen zien, met uitzondering van enkele opmerkelijke uitzonderingen. Ethereum (ETH, 15%), Cardano (ADA, 23%) en Litecoin (LTC, 12%) waren de grote uitzonderingen op de markt en de rest van de altcoins vertoonden ofwel geen verandering of bleven in het algemeen beperkt tot minder dan 7%.

Veel van deze altcoins herstelden zich van eerdere verliezen, behalve Ethereum die een nieuwe ATH  bereikte van $ 1530 (BitMex) op moment van schrijven.

ETH grafiek 

In ander nieuws….

Microstrategy koopt voor $ 10 miljoen extra Bitcoin

Microstrategy zet zijn consistente zoektocht naar grootschalige cryptocurrency-investeringen voort. Het technische servicebedrijf heeft onlangs voor $ 10 miljoen meer crypto gekocht (ongeveer 295 BTC). Het bedrijf kondigde zijn recente aankoop aan in een SEC-filing van dinsdag.

Microstrategy verschuift een meerderheid van zijn activa naar cryptocurrencies en het lijkt erop dat niets het tegenhoudt. Volgens de aanvraag bezit het bedrijf nu meer dan 71.090 Bitcoin ($ 2,4 miljard) en blijven ze het grootste bezit van het bedrijf. Het bedrijf is wereldwijd een van de grootste houders van de cryptocurrency en het lijkt erop dat ze niet stoppen, zelfs niet met de relatief hoge koers op dit moment.

Robin Hood stopt IPO-ambities

Robin Hood, de app die handelaren in staat stelde en vervolgens uitschakelde om achter grote hedgefondsen aan te gaan in het GameStop-debacle, heeft stilletjes plannen om geld in te zamelen via een Initial Public Offering (IPO) opzij gezet. De beslissing is logisch omdat de handelsapp zwaar onder druk staat voor het verwijderen van de handelsoptie van GameStop-aandelen op zijn account. Hoewel het bedrijf de handel in GameStop heeft hervat, is het praktisch nog steeds beperkt.

Robin Hood was van plan om ergens later dit jaar met dit aanbod naar de beurs te gaan, maar het evenement is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. De app kampt nog steeds met veel terugslag en zal in de nabije toekomst ook worden onderzocht door de American Congressional Committee on Financial Services. Dit alles belooft niet veel goeds met de handelsapp en kan huidige investeerders ook wegjagen van het platform.

Indiase ministers ontkrachtte geruchten over het verbod op cryptovaluta

Een Indiase regeringsminister ging naar het Hogerhuis van het parlement en verduidelijkte dat de regering de illegale handel in cryptocurrency in het land wilde verbieden en het gebruik ervan voor rechtstreekse betalingen wilde stoppen. Deze verduidelijking kwam toen er geruchten gaande waren in het lagerhuis van het parlement over het volledig verbieden van privé-cryptocurrencies zoals Bitcoin in het Zuid-Aziatische land.

Deze verduidelijking liet echter ook veel vragen onbeantwoord. De Indiase minister sprak nog steeds over het verbieden van cryptocurrencies als het gaat om betalingen en "illegaal gebruik". Het zal dus een zeer smal venster zijn voor gebruikers van cryptocurrency om te opereren en dat kan de ambities van het land om een ​​belangrijk crypto-centrum te worden, belemmeren

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram