Het beëindigen van de Grayscale consolidatiefase vandaag kan een nieuwe Bitcoin Bull-run starten

BTC Bull run 

In de afgelopen 30 dagen handelde Bitcoin zijwaarts, waarbij Grayscale, de grote crypto-fondsbeheerder uit de VS) een grote rol speelde. Een blik op de on-chain-gegevens laat echter zien dat trendverandering op handen is, waardoor de Bitcoin koers waarschijnlijk naar hogere niveaus zal kunnen stijgen.

Gegevens van CryptoQuant, een on-chain analyseplatform, onthulden dat de premie van Grayscale Bitcoin Trust onlangs een dieptepunt bereikte aan het begin van het eerste kwartaal van 2019.

In 2020 deed Grayscale opmerkelijk grote BTC-aankopen, een momentum dat doorging in 2021. Helaas, ondanks een aanzienlijke instroom van institutioneel geld in de Bitcoin-industrie, stagneerde de prijs van Bitcoin tussen $ 30K en $ 40K.

 

Dit zou nu wel een kunnen gaan veranderen. Aan het begin van deze maand schommelde de premie van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) iets boven de $ 6. Dit was een aanzienlijke daling, aangezien de premie ooit een record van $ 40 bereikte.

De premies in GBTC volgen de volatiliteit van Bitcoin

Historisch gezien volgen de stijging en daling van de premie de prijsvolatiliteit in de crypto-wereld. Een hoge premie betekent bijvoorbeeld meestal een hogere Bitcoin-prijs en vice versa.

Een analyse door Hackernoon, een technologie-outlet, merkte op dat de stagnatie in de prijs van de leidende cryptocurrency te wijten is aan de gebruikelijke lock-up-periode en dat investeerders in de trust aan het einde hiervan hun aandelen vrijgaven om de premie te incasseren.

Gedurende deze tijd zal de prijs van Bitcoin waarschijnlijk omhoog schieten als de investeerders de winst in Bitcoin herinvesteren. Met name in de periode voordat de premie-winsten de koers doen bewegen, is de markt stil en beweegt de BTC koers grotendeels zijwaarts.

De observatie van Hackernoon bracht aan het licht dat zodra beleggers de hoge premies hebben geïncasseerd en geherinvesteerd nadat de blokkeerperiode voorbij is, er sprake is van consolidatie. Bijgevolg daalt de prijs vóór de volgende ontgrendelingsgebeurtenis.

De volgende ontgrendeling is gepland voor vandaag, woensdag 3 februari 2021. Dit betekent dat de Bitcoin koers kan beginnen te reageren en de BTC-stieren kan doen ontwaken.

Greyscale breidt zich uit om niet-Bitcoin Crypto-investeerders tegemoet te komen

Nu de institutionele honger naar cryptocurrencies geen tekenen van afname vertoont, blijft Grayscale zijn crypto-aanbod uitbreiden. Het platform heropende bijvoorbeeld de Ethereum Trust, die vorig jaar december werd gesloten. Grayscale financiert ook de cryptocurrency-bijeenkomst georganiseerd door Bloomberg.

Op de eerste dag van deze maand had de Grayscale BTC Trust meer dan 20 miljard dollar aan activa onder beheer.

Dit maakt Grayscale de grootste vermogensbeheerder voor digitale activa. Het fonds heeft tussen januari en februari bijna een miljard dollar aan de Bitcoin markt toegevoegd.

 

Op 4 januari bezat de trust bijvoorbeeld voor iets meer dan 19 miljard dollar aan Bitcoin. Tegen die tijd hadden de negen grootste BTC-fondsen Bitcoin in handen met een totale waarde van $ 23 miljard. De acht fondsen na Grayscale waren dus goed voor slechts ongeveer vier miljard dollar.

Amerikaanse dollar stuurt instellingen naar Bitcoin

Naast gereguleerde investeringsvehikels die institutionele investeerders aantrekken, speelt ook de Amerikaanse dollar een rol.

Volgens Lennix Lai, een OKEx-manager, verzwakt de Amerikaanse dollar in een alarmerend tempo en dwingt instellingen om op zoek te gaan naar andere opties, zoals BTC. De meesten van hen maken echter gebruik van strikt gereguleerde investeringsvehikels zoals GBTC.

In een gesprek met Cointelegraph over de kwestie, is de CEO van WazirX, Nischael Shetty, van mening dat institutionele beleggers zich tot Bitcoin wenden omdat het culmineert in een 'legitieme' inflatiehedge. Shetty voegde eraan toe dat, hoe hoger de inflatie, hoe meer instellingen geld in de leidende cryptocurrency stoppen.

Cryptocurrency-analisten beschouwen de recente institutionele betrokkenheid bij het crypto-ecosysteem als een "wake-up call" voor degenen die nog aan de zijlijn staan.

Andere factoren, zoals het stijgende werkloosheidspercentage, mutaties in het coronavirus, lockdowns en wereldwijde economische onzekerheid, versterken de vlucht naar en de acceptatie van BTC.

Hoewel het einde van de blokkeerperiode van Grayscale en de toegenomen institutionele betrokkenheid bijdragen aan de prijsstijging van BTC, is het moeilijk om een ​​stabiele koersvoorspelling te doen in de crypto-sector. Er zijn echter essentiële aanwijzingen voor een mogelijke bullrun, afgezien van de GBTC-premie.

Ten eerste laten historische gegevens over post-halving periodes zien dat Bitcoin een uitbraak naar $ 50.000 kan verwachten. De koers kan, volgens deze vergelijking, in april 2021 een hoogste punt van $ 100.000 bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram