Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven $ 37k terwijl Microstrategy zich klaar maakt om Bitcoin naar 1400 openbare bedrijven te brengen

 

Afbeeldingsbron: CreditDebitPro.com

Bitcoin registreerde vandaag een 6% stijging op het moment van schrijven, aangezien de koers de afgelopen 24 uur steeg van $ 35k naar $ 37k. De grootste cryptocurrency ter wereld probeert op korte termijn enkele van zijn kleinere concurrenten, zoals Ethereum, in te halen, omdat ze momenteel indrukwekkende winsten boeken. Het pad voorwaarts voor Bitcoin zelf is echter een uitdaging, aangezien bijna 3 weken oude weerstanden in de weg staan.

Ander nieuws: Microstrategy, een technologiebedrijf dat zich nu steeds meer als een particulier Bitcoin-fonds gedraagt, heeft een nieuwe stap aangekondigd om Bitcoin bij investeerders aan te prijzen. Het bedrijf kondigde aan dat het nu zijn investeringen in cryptocurrency rechtstreeks aan meer dan 1400 beursgenoteerde bedrijven en hun leidinggevenden zal pitchen.

Mark Cuban, de populaire miljardair en ster van de Amerikaanse reality-tv-show Shark Tank, is op de bres gesprongen om Redditors van het WallStreetBets-kanaal te verdedigen. Hij vindt het een goed idee dat op deze manier een slechte praktijk naar voren is gebracht. Hij gelooft ook dat het feit dat een paar Redditors geld hebben verloren, niet betekent dat ze zullen verdwijnen. Daarover later meer.

Bitcoin koers overschrijdt tweemaal $ 37k in 3 dagen

De Bitcoin koers zag vandaag opnieuw een aanzienlijke stijging, zij het deze keer veel langzamer en zekerder. Nog maar een paar dagen geleden steeg het digitale activum als een gek, maar daalde toen ook binnen enkele uren. Die pomp werd toegeschreven aan het feit dat Elon Musk steeds mondiger werd over Bitcoin op Twitter. Deze keer is de cryptocurrency echter aanzienlijk gestegen en dat zonder enig positief commentaar van beroemdheden.

Gisteren sloot de koers rond de $ 35k en leek terug te komen op de verwachte $ 32-35k range. De uitstap in deze corridor bleef deze keer echter beperkt en Bitcoin reikte vandaag boven de $ 37K in een langzame en constante prijsstijging. Maar de vraag is of de cryptocurrency er klaar voor is om het hoogste punt ooit van $ 42k uit te dagen. Er liggen aanzienlijke hindernissen voor de BTC koers rond de $ 39k en $ 41k voordat het door kan gaan met het lange termijn bullish traject.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten een gemixte opwaartse prestatie zien terwijl Ethereum een ​​nieuwe all-time high plaatst

Veel van de altcoins lieten vandaag opwaartse prijsbewegingen zien, maar enkelen namen opnieuw de leiding. Ethereum was een van hen, aangezien het zijn koers met ongeveer 11% verhoogde en zijn nieuwe All Time High van ongeveer $ 1650 op moment van schrijven plaatste. De op een na grootste cryptocurrency op de markt is nu 400% gestegen ten opzichte van iets meer dan 3 maanden geleden. Maar op de lange termijn loopt het nog steeds achter op Bitcoin dat zijn eigen vorige recordhoogte in november 2020 verbrijzelde.

Andere grote spelers van vandaag waren Polkadot (DOT, 13%), Uniswap (SWAP, 11%) en een paar andere kleinere munten. De rest van de markt weerspiegelde grotendeels Bitcoin of noteerde verwaarloosbare veranderingen ten opzichte van gisteren.

In ander nieuws….

Microstrategie gaat Bitcoin promoten bij openbare bedrijven

Microstrategy, een technologiebedrijf dat zich steeds meer gedraagt ​​als een Bitcoin-investeringsfonds, heeft onlangs aangekondigd cryptocurrencies te pitchen aan 1400 beursgenoteerde bedrijven. Het bedrijf heeft een ontmoeting met leidinggevenden van deze grote bedrijven en zal waarschijnlijk adviseren om een ​​deel van hun kasreserves om te zetten in Bitcoin.

Michael Saylor, CEO van Microstrategy zei:

"Elk bedrijf kan profiteren van aansluiting op het Bitcoin Monetary Network."

Microstrategy is een van de grootste Bitcoin-houders ter wereld volgens hun SEC-filing. Het bedrijf heeft meer dan 71.090 BTC ($ 2,6 miljard) in Bitcoin en wil meer en investeringen van verschillende bedrijven toevoegen. Ze zijn echter niet het enige grote Bitcoin-investeringsfonds, aangezien Grayscale het grootste bedrag bezit (meer dan 14 miljard).

Mark Cuban verdedigt WallStreetBets en zegt dat ze terug zullen komen

Mark Cuban, Texaans miljardair en ster van de TV-show Shark Tank, heeft in een recent CNBC-interview gezegd dat Reddit-gebruikers binnenkort terug zullen zijn met meer actie. Hij gelooft dat het feit dat sommigen van hen geld verloren hebben tijdens de ongelooflijke opleving van GameStop, niet betekent dat ze weer in de vergetelheid zullen raken.

Hij zei:

“I think now that they’ve recognized their power and now that they’ve learned some lessons, we’re going to get more of it, not less of it,” he added. “It’s not going to be a set of circumstances where all these people lost money, they’re going to go home with their tail between their legs and they’re never going to do this again.”

Kortom, hij gelooft dat de groep samen heeft gewonnen en verloren en heeft geleerd van het GameStop-debacle. Hij gelooft dat ze terug zullen komen en dat ze verschillende denkpatronen hebben als het gaat om waardeopslag en handel.

Cuban wees in hetzelfde interview vooral op de cryptocurrency-wereld en het succes ervan met de HODL-filosofie (Hold On for Dear Life). Hij geeft geen garanties waar Bitcoin uiteindelijk naar toe zal gaan, maar de kans is groot dat het een langdurig succes wordt, want steeds meer jonge mensen zien het als een echte waardeopslag. Veel van deze jongere mensen zijn opgegroeid met een iPhone in hun hand en ze hebben andere ideeën over wat dingen waardevol maakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram