De Bitcoin koers kan oplopen tot meer dan $ 500.000, gevoed door institutionele belangstelling, claimen experts

Bitcoin en dollars 

Sinds de Bitcoin koers vorige maand een nieuw record bereikte van bijna $ 42.000, blijft de prijs van Bitcoin schommelen tussen ruwweg $ 30.000 en $ 40.000. Zowel de particuliere als de institutionele belangstelling voor cryptocurrencies is historisch ongekend hoog, en veel mensen beginnen zich af te vragen wat het langetermijndoel voor Bitcoin kan zijn. Een toenemend aantal voorspellingen zegt dat de BTC koers in de nabije toekomst zelfs de $ 500.000 kan overtreffen.

Rapport van Ark Invest 

Een onlangs gepubliceerd rapport met de titel "Bitcoin: Preparing for Institutions", gepubliceerd door de investeringsmaatschappij Ark Invest, analyseert de mogelijke impact van de instroom van institutionele en bedrijfsfondsen in Bitcoin op de BTC-prijs. Volgens het document is het zo dat als de bedrijven die genoteerd zijn op de S&P 500-index slechts 1% aan BTC zouden toewijzen, dat zou resulteren in een stijging van de Bitcoin koers met minstens $ 40.000.

De auteurs van het rapport zijn van mening dat het veel te weinig zou zijn voor de zakelijke investeerders om slechts 1% van hun geld aan Bitcoin te besteden. Het rapport van Ark Invest beweert dat de toewijzing waarschijnlijk ergens tussen de 2,5% en 6,5% zou liggen, waardoor de Bitcoin koers met $ 200.000 - $ 600.000 zou stijgen.

Andere voorspellingen van $500.000 BTC

Het rapport van Ark Invest is niet de enige voorspelling die deze week is gepubliceerd en waarin wordt verwacht dat de BTC koers $ 500.000 zal overtreffen. Twee andere experts hebben onlangs hun visie op de toekomstige Bitcoin koers gedeeld, en ze noemden allebei hetzelfde niveau van $ 500.000 als het document dat werd vrijgegeven door Ark Invest.

Eric Peters, CEO en mede-oprichter van de investeringsmaatschappij One River Asset Management, heeft onlangs onthuld dat zijn bedrijf meer dan $ 1 miljard aan Bitcoins bezit. Volgens Peters zal de losgeslagen geldcreatie door de regeringen van de wereld, onder het mom van het bestrijden van de coronavirus-pandemie, ertoe leiden dat investeerders vluchten van door inflatie aangedreven fiat-valuta's naar BTC. De directeur van One River Asset Management is van mening dat als Bitcoin erin slaagt goud te vervangen als de favoriete veilige haven van investeerders, de BTC-prijs $ 500.000 zou kunnen overschrijden.

Een vergelijkbare visie werd gedeeld door Scott Minerd, de Chief Investment Officer van de investeringsmaatschappij Guggenheim Partners. Minerd gelooft dat de Bitcoin koers zelfs $ 600.000 kan bereiken, gebaseerd op de grondige studie van zijn bedrijf naar de marktprestaties van BTC in de afgelopen 10 jaar. Net als andere experts beschouwt de CIO van Guggeheim ook Bitcoin die goud vervangt als de veilige haven als de belangrijkste kracht achter de waardestijging van BTC.

Moet de koers nog verder corrigeren? 

Hoewel recente koersvoorspellingen voor Bitcoin extreem bullish zijn, is het vermeldenswaardig dat veel experts, zoals de eerder genoemde Scott Minerd, geloven dat er een correctie moet komen voordat de koers verder omhoog gaat. Volgens Minerd was de stijging van $ 20.000 naar $ 40.000 zo snel dat het moeilijk is om het als organisch te beschouwen, dus het is volgens hem dus zeer waarschijnlijk dat BTC binnenkort het ondersteuningsniveau op $ 20.000 zal testen. Of het ook werkelijk tot een test van het $20.000 niveau komt is echter maar zeer de vraag gezien de sterke BTC koersactie van de afgelopen 2 dagen. Het is heel goed mogelijk dat we het dieptepunt van deze correctie inmiddels hebben gezien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Bitcoin koers grafiek