Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stabiliseert rond $ 37k terwijl WallStreetBets Dogecoin in één dag 80% laat stijgen

Dogecoin 

Afbeeldingsbron: FXTM

Bitcoin stabiliseert zichzelf momenteel rond de $ 37k in het zicht van grotere koershobbels die voor ons liggen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie steeg gisteren aanzienlijk tot ongeveer $ 37.000, maar vandaag ging het meer om consolidatie in het licht van dreigende weerstanden. Grote aankopen bij institutionele fondsen kunnen echter de vonk geven die nodig is om deze uitdagende prijspunten die voor ons liggen te boven komen.

Ander nieuws: WallStreetBets is terug en zet weer flink in op Dogecoin (DGC). De meme-cryptocurrency steeg maar liefst 80% gedurende de afgelopen 24 uur en het handelsvolume is nog steeds hoog. Echter, op het moment van schrijven heeft de cryptocurrency zich teruggetrokken en het valt nog te bezien hoe de markt zich zal ontwikkelen in de komende 24 uur.

Frank Holmes, geldmanager bij Global Investors, gaf onlangs een interview waarin hij zei dat Bitcoin binnenkort wel naar $ 80k zou kunnen stijgen en Ethereum zou kunnen stijgen tot $ 3k. Daarover later meer….

Bitcoin stabiel op $ 37k

De koers van Bitcoin is vandaag grotendeels stabiel gebleven, met uitzondering van een lichte opwaartse beweging richting $ 39k die al snel uitdoofde. De dag begon met een koers van ongeveer $ 36,8 duizend, maar hij steeg in de loop van de dag. De beweging was traag en leek niet overtuigend genoeg. De koers slaagde er echter in om op een bepaald moment in de ochtend op een hoogte van $ 38,5k te komen, maar dat niveau kon het niet vasthouden. Tijdens het schrijven van dit artikel begon de Bitcoin koers te dalen en ligt nu rond de $ 37,1k.

Het lijkt erop dat Bitcoin ervoor wil zorgen dat de bodem stabiel genoeg is voordat de volgende sprong voorwaarts wordt gemaakt. Naar boven is de volgende grote weerstand ongeveer $ 39k en dan $ 41k. Alleen een beweging met een hoog volume boven deze weerstanden kan het fortuin veranderen en de stieren weer volledige controle geven. Aan de andere kant zijn de belangrijkste ondersteuningen $ 33.000 en vervolgens $ 30.000. Alleen een beweging met een hoog volume onder deze niveaus zal resulteren in een bearish omschakeling.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins grotendeels stabiel behalve Dogecoin en AAVE

Andere cryptocurrencies bleven de hele dag grotendeels stabiel op enkele opmerkelijke uitzonderingen na. Dogecoin (DGC) steeg op een gegeven moment met maar liefst 80% en AAVE groeide met meer dan 50%. Dogecoin werd opnieuw opgeblazen door activiteit op het Reddit-kanaal genaamd WallStreetBets. Het is hetzelfde kanaal dat slechts een paar dagen geleden hielp om de aandelenkoers van GameStop met meer dan 2000% te verhogen, waardoor sommige hedgefondsen failliet gingen die er short in waren gegaan. XRP was een andere cryptocurrency die eerder op de dag wat winst boekte van ongeveer 11%. Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Bitcoin Cash (BCH) en de meeste andere cryptocurrencies kenden een grotendeels rustige dag op de markt.

Hoe WallStreetBets Dogecoin koos voor de volgende pomp?

Het WallStreetBets-kanaal op Reddit pompt onder andere digitale activa en Dogecoin is daar een van. De eigenlijke pomp begon eind vorige maand toen de kanaalgebruikers nieuwe activa identificeerden om hun geld in te stoppen. Dogecoin was in veel opzichten een herkenbare cryptocurrency voor veel van deze Reddit-gebruikers. Het is ontstaan ​​uit een meme en het hele verhaal begon als een online grap in Reddit en andere sociale mediaplatforms. Men kan echter niet met zekerheid zeggen waarom Reddit-gebruikers er uiteindelijk voor kozen om het te pompen, maar dat deden ze en dat is waar het momenteel om gaat.

Na een eerste pomp en daaropvolgend prijsverlies eind vorige maand, zwermen investeerders nu opnieuw rond Dogecoin en ze pompten de prijs in één dag met meer dan 80% omhoog van ongeveer $ 0,032 naar $ 0,57. Het wordt nog steeds verhandeld tegen ongeveer $ 0,047 op het moment van schrijven en niemand kan raden waar het heen zal gaan of op wie WallStreetBets hierna z’n pijlen zal richten.

In ander nieuws….

Gold Bug gelooft dat Bitcoin kan stijgen tot $ 80k, Ethereum naar $ 3k

Prominente goudkever Frank Holmes, die moneymanager is bij Global Investments USA, gelooft dat Bitcoin later in het jaar kan stijgen tot $ 80k en Ethereum tot $ 3k. Hij gaf zijn openhartige gedachten tijdens een recent interview.

Holmes, ondanks dat hij enige zorgen heeft over cryptocurrencies, prees Bitcoin en Ethereum. Hij zei dat Ethereum "zijn DNA deelt met Tesla" en Bitcoin op dezelfde manier. Hij gelooft dat de reden waarom deze drie activa zo volatiel zijn, is dat ze grote verstoorders zijn in hun eigen invloedssferen. Hij koos vooral Ethereum uit en prees de toepassingen ervan. Voor hem is Bitcoin een kunstwerk en kan het naar beneden gaan na het bereiken van nieuwe hoogtepunten vanwege zijn beperkte praktische aard.

Voormalige geldmanagers en goldbugs prijzen nu openlijk cryptocurrencies en sommigen proberen er een graantje van mee te pikken. Dit is een opmerkelijke ommekeer, omdat deze mensen nog maar een paar jaar geleden tot de meest fervente tegenstanders van de crypto-sector behoorden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram