Skip to main content

Bitcoin nieuws

Mark Cuban: ‘neem een voorbeeld aan de Bitcoin beleggers’

 

Het hele spektakel rondom het aandeel van GameStop zal je niet ontgaan zijn. Kleine beleggers van Reddit hebben het opgenomen tegen de grote jongens op Wall Street. Nu is het wel zo dat de koers van GameStop ondertussen alweer flink is gedaald. De bekende belegger Mark Cuban heeft gezegd dat mensen een voorbeeld zouden moeten nemen aan de Bitcoin beleggers als het aankomt op het vasthouden van hun investeringen.

De reactie van Mark Cuban

Bitcoin staat natuurlijk bekend om het feit dat er veel beleggers zijn die, met bijna religieuze overtuiging, vast houden aan hun munten. Zelfs toen Bitcoin meer dan tweederde van zijn waarde verloor na het einde van de 2017/18 bull run, hielden deze beleggers vast aan het project. Cuban heeft gezegd dat kleine beleggers meer zouden moeten lijken op de beleggers die we zien op de Bitcoin markt. Dit stelde hij als advies aan aandelenhandelaren die in de afgelopen week verliezen hebben geleden met de door WallStreetBets gepromote aandelen. In zijn antwoord legt de expert uit dat reguliere aandelenhandelaren een aanpak moeten volgen die vergelijkbaar is met die van de echt volhoudende Bitcoin beleggers. Hij zei het volgende op Twitter:

“Wanneer ik een aandeel koop, zorg ik ervoor dat ik weet waarom ik het koop. Dan Hodl ik tot ik verneem dat er iets veranderd is. De prijs kan stijgen of dalen, maar als ik nog steeds geloof in de logica die me het aandeel deed kopen, verkoop ik niet. Als er iets is veranderd dat ik niet had verwacht, dan overweeg ik te verkopen.”

Implicaties van de WSB situatie

Tijdens een ask me anything (AMA) sessie op Reddit, besparek Cuban de implicaties van het hele gedoe rondom WSB voor het beleggen. Hij was niet alleen maar positief en stelde een aantal goede punten aan de orde. Hij zei dat er een belangrijk obstakel in de weg ligt voor beleggers:

Er was maar één ding dat jullie allemaal in de war stuurde, Robinhood en de andere zero commission brokers die iedereen gebruikte, hadden niet genoeg kapitaal om de strijd te financieren. Ze lieten jullie in de steek.”

Een toekomst in cryptocurrencies

Voorafgaand aan de AMA schreef de miljardair in zijn blog over hoe de "store of value generation" de status quo uitdaagt. In de tussentijd nam de miljardair ook de tijd om zijn voorliefde voor "game-changing technologieën" uit te leggen. In antwoord op een andere Reddit-gebruiker, zegt Cuban dat hij geen interesse heeft in het verkopen van munten die hij koopt of verdient. In plaats daarvan vertelt de miljardair de gebruiker dat hij "hierin zit omdat hij denkt dat sommige van de volgende grote toepassingen kunnen worden gebouwd bovenop de blockchain." Dit laat zien dat hij echt een toekomst ziet in Bitcoin en in cryptovaluta in het algemeen. Daarmee schaart hij zich bij een groeiende groep bekende beleggers en fondsbeheerders en dat is natuurlijk een positief teken voor de vooruitzichten van Bitcoin en cryptovaluta.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram