Bitcoin zal op korte termijn $ 50.000 bereiken, zegt Bloomberg's strateeg

Bitcoin en goud 

Het sentiment onder Bitcoin-investeerders en crypto-experts blijft ondubbelzinnig optimistisch en de meeste waarnemers zijn ervan overtuigd dat het huidige hoogste punt ooit, van $ 42.000, tijdens de huidige bull-run nog moet worden overtroffen. Een recent rapport, geschreven door Bloombergs senior commodity-strateeg Mike McGlone, beweert dat BTC goud vervangt als de go-to hedge asset, en dat als gevolg van de instroom van institutionele fondsen de Bitcoin koers binnenkort $ 50.000 kan bereiken.

Bitcoin zal goud vervangen

Het rapport met de titel "A Digital Reserve Asset" concentreert zich op het feit dat Bitcoin momenteel met succes goud lijkt te vervangen als de favoriete veilige haven van beleggers. Vergelijkingen tussen BTC en goud zijn de afgelopen maanden steeds gebruikelijker geworden en McGlone gelooft dat goud op de lange termijn niet zal kunnen concurreren met Bitcoin.

Volgens de strateeg van Bloomberg is het vervangen van goud door Bitcoin een natuurlijk proces dat wordt veroorzaakt door de voortdurende digitalisering van de economie. McGlone gelooft dat in een wereld waarin alle financiële processen afhankelijk zijn van geavanceerde technologieën, "het logisch is om te verwachten dat er meer geld naar Bitcoin gaat en weg van edelmetalen."

1-5% van portefeuille in BTC 

McGlone gelooft dat het binnenkort voor zowel individuele als institutionele beleggers gebruikelijk zal worden om minstens 5% van hun portefeuilles aan BTC toe te wijzen. De strateeg van Bloomberg stelt dat "afgezien van een grote technologische storing, oud-garde goudbeleggers het grootste risico lopen als de cryptovaluta een reserve-asset wordt en Bitcoin als 1-5% van iemands belegd vermogen steeds meer mainstream wordt."

Het rapport beweert dat het toewijzen van fondsen aan Bitcoin als hedge-asset en het gebruik van BTC als digitaal goud ook de volatiliteit van de meest populaire cryptocurrency zal beïnvloeden. Volgens McGlone zal de massale acceptatie van Bitcoin als reservevaluta resulteren in een sterk verminderde volatiliteit.

De volatiliteit van Bitcoin zal afnemen

De strateeg van Bloomberg merkt op dat de huidige volatiliteit van BTC doen denken aan de die van goud uit de jaren tachtig. McGlone gelooft dat de volatiliteit van Bitcoin de komende jaren geleidelijk lager zal worden, en tegen 2024 zal het volatiliteitsniveau van BTC vergelijkbaar zijn met de huidige volatiliteit van goud.

Volgens McGlone kan de volatiliteit van bitcoin op de lange termijn zelfs lager worden dan die van goud. De reden hiervoor is het feit dat BTC, in tegenstelling tot goud, een nauwkeurig vast aanbod heeft en dat er nooit meer dan 21.000.000 Bitcoins op de markt zullen worden geïntroduceerd.

Korte termijn perspectief 

Het rapport van Bloomberg deelt ook enig inzicht over de korte termijn perspectieven van de Bitcoin-prijs. Volgens het document duidt technische analyse op een sterke ondersteuning op $ 30.000, en de BTC koers zal in de nabije toekomst mogelijk niet onder dat niveau dalen. In plaats daarvan beweert het rapport van McGlone dat de Bitcoin koers binnenkort $ 50.000 kan overschrijden, aangewakkerd door de aanhoudende institutionele interesse in de originele digitale valuta.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram