Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin schiet voorbij $ 40k terwijl walvissen hun BTC bezit uitbreiden

Bitcoin raket 

Afbeeldingsbron onder CC: Marco Verch Professional

Bitcoin liet een geweldige bullish beweging zien in de richting van zijn hoogste punt ooit, aangezien de BTC koers steeg van ongeveer $ 38k gisteren tot wel $ 40,8k op een gegeven moment vandaag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie wordt op het moment van schrijven verhandeld op ongeveer $ 40,3k.

Ander nieuws: de grote Bitcoin bezitters, oftewel walvissen, vergroten ondanks relatief hogere prijzen hun eigendom van de cryptocurrency. Volgens verschillende analytische bronnen vindt deze opbouw plaats en worden de Bitcoins na aankoop weggehaald van de crypto-exchanges.

Binance heeft Bitcoin-stortingen in Nigeria opgeschort nadat de Centrale Bank cryptocurrency-transacties door financiële instellingen in het land had geweigerd.

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft gezegd dat het zijn langdurige liquiditeitsprobleem heeft opgelost met de populaire Dollar stablecoin genaamd USD Tether. De kwestie lag al langere tijd onder de loep en de beurs kreeg kritiek vanwege zijn gedrag om zijn liquiditeitspositie te manipuleren.

Bitcoin schiet tot boven boven $ 40k

Bitcoin vloog eerder vandaag voorbij $ 40k, omdat de cryptocurrency een golf van koopactiviteit ziet die de bulls triggert. De weerstand van $ 39k bleek zwak en werd vroeg op de dag snel overschreden. De psychologische weerstand van $ 40k hield ook maar een paar uur stand voordat het werd doorbroken. De Bitcoin koers bereikte op een gegeven moment een hoogte van $ 40,8k, voordat het op het, moment van schrijven een lichte terugval naar ongeveer $ 40,5k (niet echt een terugval), liet zien. De bulls ogen sterk en misschien willen ze binnenkort de weerstand van $ 42k testen, wat ook de hoogste waardering is die de cryptocurrency ooit heeft behaald ten opzichte van de dollar.

Bitcoin-walvissen, d.w.z. grote vermogende Bitcoin-bezitters, bereiken momenteel ook recordniveaus. Dit betekent dat grote spelers de cryptocurrency tegen spotprijs kopen en deze weghalen van de exchanges. Historisch gezien is er een sterke correlatie tussen de BTC koers en het bedrag dat door deze walvissen wordt vastgehouden. Als de walvissen hun bezit vergroten, resulteert dit in een prijsstijging en vice versa.

Bitcoin koers grafiek

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Bitcoin nadert zijn hoogste niveau ooit. Volgens veel analisten is de eerste grote terugval van het stierenseizoen 2020-21 voorbij. Het betekent dat de cryptocurrency mogelijk nieuwe hoogtepunten wil registreren na een matte maand januari, waarin de prijzen grotendeels stagneerden. Nu de bulls weer aan het werk zijn en de kans op een opwaartse beweging groter is, lijkt het erop dat de volgende fase van de bull-beweging op ons afkomt.

Voor het zover is moet echter nog wel de weerstand op $ 42k doorbroken worden. Alleen een beweging met een hoog volume boven dit niveau zal resulteren in een volledige transformatie van de vooruitzichten en resulteren in nieuwe recordhoogtes. Als de rally veel vertraagt ​​bij de aanval op $ 42ken het wordt niet overwonnen, dan kunnen we op korte termijn een omkering zien en kan de koers voorlopig terugvallen naar $ 38k. We moeten niet vergeten dat de lange termijn steun van $ 30k een week geleden ook in gevaar was en dat de koers er zelfs meer dan twee keer onder daalde. Bitcoin verdedigde het echter met succes en als gevolg daarvan konden de beren niet de volledige controle krijgen en het gaf de stieren de gelegenheid om weer in actie te komen. Evenzo is een optimistische omschakeling nog geen feit zolang de weerstand en ATH van $ 42.000 niet overtuigend wordt veroverd.

Altcoins grotendeels stabiel, behalve enkele opmerkelijke uitzonderingen

De meerderheid van andere cryptocurrencies (altcoins) bleef grotendeels stabiel toen de krantenkoppen werden overgenomen door Bitcoin. Maar er waren enkele uitzonderingen en grote winnaars. Dogecoin (DOGE, 20%), Cardano (ADA, 19%) en Binance Coin (BNB, 15%) behoorden tot de marktleiders. De rest van de markt was over het algemeen vrij traag in het licht van de hernieuwde handelsdominantie van Bitcoin.

In ander nieuws….

Binance schort deposito's in Nigeria op

Binance heeft cryptostortingen in Nigeria opgeschort en is gestopt met het verhandelen van paren met de native Naira-valuta op de exchange. De beslissing volgt op een uitspraak van een Nigeriaanse centrale bank die financiële organisaties ervan weerhield cryptocurrency-gerelateerde diensten aan te bieden aan burgers in het land. Er zijn echter nog steeds opnames en beperkte handelsfaciliteiten beschikbaar en Nigerianen kunnen het gebruiken om hun crypto naar elders te verplaatsen.

Dit is wat er gebeurt als de bureaucratie van een land besluit om de hele sector op een ingrijpende manier te verbieden. Bedrijven zoals Binance zijn de eerste slachtoffers omdat ze zich moeten houden aan de uitspraken van de rechtbank. Hetzelfde gebeurde door de jaren heen in verschillende andere landen, met name in India in 2019, voordat de hoogste Indiase rechtbank het besluit van de centrale bank verwierp.

Bitfinex kondigt schikking aan in USD Tether Schandaal

De in Hongkong gevestigde crypto-exchange Bitfinex heeft de resolutie aangekondigd van het USD Tether-fiasco en maakte bekend dat het "een lening van ongeveer $ 550 miljoen heeft terugbetaald" aan zijn zusterorganisatie om het probleem op te lossen.

Deze zaak werd onderzocht door het kantoor van de procureur-generaal van New als een geval van fiscaal wanbeheer. Volgens de beschuldigingen leed Bitfinex een verlies van ongeveer $ 800 miljoen van een cryptobetalingsbedrijf en leende het geld van Tether, een stablecoin. Een stablecoin heeft echter een volledige dekking van US dollars nodig, anders zal het geen stablecoin meer zijn, punt uit. Nu echter, is het probleem volgens Bitfinex opgelost. De procureur-generaal moet er echter nog commentaar op geven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram