Skip to main content

Bitcoin nieuws

Nieuw crypto-durfkapitaalfonds trekt beroemdheden onder artiesten en beleggers

LL Cool J 

De voormalige vice president of investments van Digital Currency Group Travis Scher samen met zijn partner Glenn Hutchins, de private equity-veteraan, hebben onlangs een crypto-durfkapitaalfonds aangekondigd. Ze zijn erin geslaagd om grote namen te krijgen op de lijst van investeerders, waaronder hedgefonds-miljardair Paul Tudor Jones en de populaire rapper LL Cool J.

Toenemende adoptie cryptovaluta

De adoptie van crypto neemt langzaam maar zeker toe, aangezien grote namen en beroemdheden zich via hun investeringen bij de cryptogemeenschap aansluiten. Dit toont ook aan dat crypto langzaamaan een reguliere investeringsoptie wordt. Volgens het persbericht heeft het VC-fonds $ 72 miljoen opgehaald via een lijst van investeerders, waaronder Paul Tudor Jones, Raj Nooyi, Indra Nooyi (voormalig CEO van PepsiCO) en de populaire rapper LL Cool J.

De partners zullen het fonds beheren via hun bedrijf North Island Ventures. Glenn Hutchins gaf zijn mening over crypto en verklaarde:

“Crypto promises not just to revolutionize finance but also to invent a new computing paradigm that will be as transformational as the PC, the internet, mobility and the cloud”.

De intrede van grote durfkapitaalfondsen in de crypto-ruimte duidt op groei en acceptatie, aangezien nieuwe startups zouden worden aangemoedigd om de gedecentraliseerde ruimte te verkennen en waardevolle oplossingen aan te dragen. Aangenomen wordt dat het gedecentraliseerde domein briljante toepassingen zal opleveren voor financiën, gezondheidszorg, e-commerce, onroerend goed en veel andere gebieden. Travis Scher voegde daaraan toe:

“There is extraordinary momentum behind decentralized solutions to some of society’s biggest problems, and our goal at North Island Ventures is to partner with the top entrepreneurs in the world bringing these solutions to life.”

De eerste investeringen zijn al een feit

Het bedrijf is al gestart door te investeren in verschillende bedrijven, waaronder Dapper Labs, het bedrijf achter de Flow Blockchain en NBA Top Shot; Nori, wiens missie het is om klimaatverandering om te keren met behulp van een blockchain-gebaseerde marktplaats voor koolstofcompensaties, en verschillende andere.

De intrede van deze grote namen als investeerders in de crypto-ruimte geeft aan dat het vertrouwen in dit domein met de dag toeneemt. Meerdere bedrijven zetten hun fiat-reserves om in Bitcoin en andere crypto's, omdat men de devaluatie van fiat begint te begrijpen en omdat steeds duidelijker wordt hoe crypto's en blockchain geld voor altijd kunnen veranderen door middel van decentralisatie en transparantie. Na de recente bullrun zal naar verwachting een lawine van investeerders, institutionele en retail, de crypto-ruimte betreden, terwijl startups als paddenstoelen uit de grond schieten met spannende nieuwe innovaties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram