Skip to main content

Bitcoin nieuws

Hedge Fonds van miljardair Bill Miller gaat via GBTC in Bitcoin beleggen

 

Het vlaggenschip hedgefonds van miljardair Bill Miller, met een vermogen onder beheer van $ 2,25 miljard, is van plan om via het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te beleggen in Bitcoin. Dit valt op te maken uit een aanvraag door het fonds bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bill Miller’s hedgefonds gaat investeren in GBTC

De Miller Opportunity Trust, een hedgefonds in de Miller Value Funds-familie, heeft een wijziging van zijn registratieverklaring ingediend bij de Amerikaanse SEC om blootstelling aan Bitcoin te kunnen krijgen. De bekende Miljardair-investeerder Bill Miller richtte in 1999 Miller Value Partners LLC op en fungeert als investeringsmanager voor de Miller Value Funds-familie.

De Miller Opportunity Trust, het vlaggenschipfonds van het bedrijf, had op 31 december 2020 $ 2,25 miljard aan beheerd vermogen. Het fonds wordt beheerd door Samantha McLemore en Bill Miller.

In de aanvraag bij de SEC van 5 februari stond het volgende:

“Het fonds kan indirect beleggen in Bitcoin door te beleggen in de Grayscale Bitcoin Trust, een entiteit die Bitcoin aanhoudt.”

De beleggingsdoelstelling van de Miller Opportunity Trust is het nastreven van "kapitaalgroei op lange termijn". De indiening wordt van kracht 60 dagen na de indieningsdatum.

GBTC 

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is een bekende particuliere partij die het mogelijk maakt op een indirecte manier te investeren in Bitcoin. De aandelen van de trust zijn vrij verhandelbaar op de beurs. Onlangs werd bekend dat Grayscale de mijlpaal had bereikt van meer dan $ 30 miljard aan netto crypto-activa onder beheer. Ongeveer $ 24 miljard daarvan zit in Bitcoin. Naast de bitcoin-trust biedt het bedrijf nog acht andere crypto-investeringsproducten en uit recente nieuwsberichten blijkt dat dat aantal in de toekomst nog wel wat uitgebreid zou kunnen worden..

De SEC aanvraag

De SEC-aanvraag van de Miller Opportunity Trust legt verder uit:

“Het fonds zal geen extra investeringen doen in de Grayscale Bitcoin Trust als, als gevolg van de investering, zijn totale investering in bBitcoin-exposure meer dan 15% van zijn activa zou bedragen op het moment van beleggen.”

Miller is al langer enthousiast over Bitcoin. Hij zei in november vorig jaar nog dat iedere grote bank in de toekomst blootstelling aan Bitcoin zal hebben. Daarnaast merkte hij op dat, met het stijgen van de Bitcoin koers, de volatiliteit van BTC af zal nemen.

Bill Miller is de zoveelste zwaargewicht uit de financiële wereld die Bitcoin heeft omarmd en naar verwachting zeker niet de laatste.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram