Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 44k terwijl Tesla voor$ 1,5 miljard aan Bitcoin koopt

Bitcoin to the moon 

Afbeeldingsbron onder CC: Marco Verch Professional

Een langverwachte stap naar nog nieuwere hoogtepunten staat nu voor de deur. Bitcoin bereikte eerder vandaag een hoogste punt van $ 44k toen de cryptocurrency uit de maandlange tradingrange onder $ 40k brak. Bitcoin kijkt nu naar boven en kan op korte termijn zijn rally voortzetten.

Een van de redenen waarom Bitcoin zo'n geweldige sprong tot wel $ 44k boekte, was het feit dat Elon Musk aankondigde dat Tesla $ 1,5 miljard in de cryptocurrency had geïnvesteerd. Dit is nog steeds een verhaal in ontwikkeling en het kan de Bitcoin koers naar nieuwe hoogten leiden, aangezien het waarschijnlijk het eigendom van BTC door grote bedrijven en vermogende individuen normaliseert.

Ander nieuws: Bitcoin wordt nu populair in de miljardairklasse en veel van deze rijke elites willen groot investeren in de sector. Ricardo Salinas, de derde rijkste persoon in Mexico, veranderde ook zijn biografie op Twitter in Bitcoin en wil er misschien groot in investeren. Musk is een grote trendsetter en heeft nu met succes vele anderen met groot kapitaal aangetrokken om met hem mee te gaan in zijn crypto-avonturen.

Het Indiase parlement wil een cryptocurrency-gerelateerde wet in het land versnellen. Het slechte nieuws is echter dat de regering mogelijk de sector wil verbieden en weinig ruimte wil laten voor acceptatie en innovatie van cryptocurrency in het op een na meest bevolkte land ter wereld.

Bitcoin stijgt naar nieuwe hoogtepunten boven $ 44k

Bitcoin bleef zondag en het begin van maandag grotendeels rond de $ 38-40.000 hangen. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie leek voorbestemd hier een paar dagen door te brengen voordat hij een stap omhoog zette. De aankondiging van Musk met betrekking tot investeringen van $ 1,5 miljard in Bitcoin was echter een grote game-changer. Het leverde de stuwkracht die Bitcoin nodig had om voorbij de vorige recordhoogte van ongeveer $ 42k te zeilen en dat is precies wat het deed.

Uit een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat het bedrijf voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin heeft gekocht. Terwijl het nieuws de cryptocurrency-gemeenschap binnendrong, onderging Bitcoin deze aanzienlijke stijging naar nieuwe hoogten.

Elon Musk heeft ook aangekondigd dat Tesla mogelijk overweegt Bitcoin-betalingen voor zijn wagenpark te accepteren. Dit is ook weer een grote ontwikkeling van het inmiddels iconische autobedrijf. Tesla is het meest waardevolle autobedrijf ter wereld en wordt beschouwd als een drijvende kracht achter innovatie en technologische vooruitgang. Om nog maar te zwijgen van de trouwe aanhang die het heeft, zowel in de autowereld als nu ook in investeringskringen. De aandelenkoers van Tesla is het afgelopen jaar met meer dan 700% gestegen en heeft alle andere autofabrikanten overtroffen omdat het grote belangen heeft in de geëlektrificeerde toekomst.

De effecten van deze investering zullen dus verstrekkende gevolgen hebben en veel meer dan wanneer enige andere organisatie $ 1,5 miljard in de sector had geïnvesteerd. Om de zaken in perspectief te plaatsen: dit bedrag is minder dan 0,2% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken matige winsten

Andere cryptocurrencies boekten kleine winsten op zondag en maandag, behalve enkele munten die het erg goed deden. Onder hen was Cardano (ADA, 20%) die zowel XRP als Polkadot inhaalde om de vierde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld te worden. De Wekelijkse winst op Cardano is nu meer dan 90%. Polkadot (DOT, 18%), Dogecoin (DGC, 30%) en Aave (AAVE, 12%) waren ook enkele van de andere uitzonderingen. De rest van de markt bleef grotendeels stabiel en boekte veel kleinere winsten.

In ander nieuws….

Hedge Fund Miljardair besluit om voor $ 400 miljoen Bitcoin te kopen

Investeerder Bill Miller wil de cryptocurrency-scene betreden. Zijn bedrijf genaamd Miller Investment Opportunity Trust wil de sector betreden volgens een recente aanvraag bij de SEC. Volgens het ingediende document wil het fonds maar liefst $ 400 miljoen in de sector investeren.

Deze SEC-deponeringen zijn een belangrijke bron van informatie geworden over miljardairs en hun grote investeringen in crypto.

India wil nieuwe crypto-wetgeving snel goedgekeurd krijgen

De Indiase regering wil snel een nieuwe cryptocurrency-wet goedkeuren. Dit komt op een moment dat Indiërs onzeker zijn over de toekomst van de sector, omdat sommige leden van de regerende partij zich hebben uitgesproken tegen cryptocurrencies.

Hiervoor zal een nieuwe verordening worden aangenomen door de president en deze zal vervolgens worden goedgekeurd door middel van een wet. Het slechte nieuws is echter dat de nieuwe wetgeving waarschijnlijk Bitcoin en andere digitale valuta in het land zal verbieden. Slechts een klein deel van de sector mag deelnemen aan de technologische innovatie op gebied van crypto. Alle "private cryptocurrencies" zoals Bitcoin, enz. zullen waarschijnlijk worden verboden door middel van deze nieuwe wet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram