Skip to main content

Bitcoin nieuws

Er komt een "muur van geld" de kant van Bitcoin op, zegt de oprichter van Stone Ridge

Muur van geld richting Bitcoin 

Grote financiële instellingen zoals banken, hedgefondsen en nu zelfs een toonaangevend tech-bedrijf als Tesla, zijn gek op Bitcoin en de instroom van institutioneel geld heeft de BTC koers hoger dan ooit gemaakt. Volgens experts begint de institutionele Bitcoin-goudkoorts misschien pas aan kracht te winnen, en kan er in de nabije toekomst een echte "wall of money" richting BTC komen.

Stone Ridge Asset Management, samen met haar zusterbedrijf New York Digital Investment Group (NYDIG), behoren tot de grootste institutionele beleggers in Bitcoin. De BTC-schatkist van Stone Ridge bevat 10.889 Bitcoins die momenteel bijna $ 430.000.000 waard zijn. Stone Ridge en de oprichter van NYDIG, Ross Stevens, hebben onlangs hun kijk op Bitcoin gedeeld in een gesprek met Michael Saylor, de CEO van Microstrategy.

Toename aantal institutionele klanten 

Stevens heeft onthuld dat het aantal Bitcoin-investeerders van Stone Ridge het afgelopen jaar met meer dan tien keer is toegenomen. “Een jaar geleden hadden we 25 institutionele klanten. Tegenwoordig hebben we 280 institutionele klanten ”, aldus de oprichter van Stone Ridge. Stevens voegde er ook aan toe dat de capaciteit van zijn bedrijf enorm is toegenomen en dat het fonds momenteel elke maand 75 nieuwe institutionele klanten kan binnenhalen.

Stevens heeft ook zeer ambitieuze plannen gedeeld om de Bitcoin-positie van Stone Ridge te vergroten. De oprichter van het bedrijf beweert dat Stone Ridge tegen het einde van het jaar Bitcoins ter waarde van meer dan $ 25 miljard wil hebben. Als dat zou gebeuren, zou Stone Ridge een van de grootste, zo niet de nummer één institutionele Bitcoin-bezitter worden, aangezien op dit moment slechts één bedrijf - Grayscale Bitcoin Trust - zoveel Bitcoins bezit.

Volgens Stevens raken alle soorten financiële instellingen steeds meer geïnteresseerd in Bitcoin. De oprichter van Stone Ridge somde een lange lijst op van instellingen die in BTC investeren: "openbare bedrijven, particuliere bedrijven, hedgefondsen, private equity-fondsen, kredietfondsen". Stevens gelooft dat de massale instroom van institutioneel geld in Bitcoin wordt veroorzaakt door het feit dat instellingen die een jaar of langer geleden nog voorzichtig waren, BTC tegenwoordig zien als een relatief risicovrije investering.

Toenemende acceptatie cryptocurrency 

Stevens gelooft dat de groeiende institutionele interesse in Bitcoin ook van invloed zal zijn op de situatie van particuliere BTC-investeerders en de acceptatie van cryptocurrency als geheel. De oprichter van Stone Ridge beweert dat institutioneel geld `` een explosie in door Bitcoin aangedreven financiële innovatie '' zal veroorzaken, en dat het zeer binnenkort gebruikelijk zal zijn dat mensen een deel van hun salaris in BTC betaald krijgen.

Lange termijn investeringen

Stevens beweert ook dat, tot nu toe, geen van de klanten van Stone Ridge hun Bitcoin-positie heeft gesloten, en zegt dat "precies nul klanten hun positie hebben verkleind". Dit zou de mening van veel experts bevestigen dat instellingen die in BTC investeren niet geïnteresseerd zijn in speculatie op korte termijn, en in plaats daarvan van plan zijn hun Bitcoins voor een lange tijd vast te houden, terwijl ze mogelijk hun BTC-posities verder vergroten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram