Instituties pushen Grayscale's vermogen onder beheer voorbij $30 miljard

Heel veel Bitcoins 

Vanwege de recente stroom van retail- en institutionele investeringen in de crypto-ruimte, waarvan Tesla het laatste en meest spectaculaire voorbeeld was, hebben veel bedrijven met betrekking tot deze digitale activa het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt. Grayscale Investments, de grootste firma voor het beheer van digitale activa, heeft ook geprofiteerd van de crypto-boom, aangezien het bedrijf dat vorig jaar $ 2 miljard aan beheerd vermogen had, in slechts één jaar tijd groeide tot meer dan $ 30 miljard.

Toenemende institutionele interesse in BTC

Grayscale Investments heeft onlangs aangekondigd dat ze hun mijlpaal van $ 30 miljard aan crypto-activa onder beheer (AUM) hebben overschreden. Het bedrijf heeft deze groei toegeschreven aan hedgefondsen en andere institutionele beleggers. Het vertrouwen van de institutionele investeerders in crypto groeit exponentieel, waardoor er elke dag nieuwe investeerders op de markt komen. Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale Investments, legde ook uit dat het niet geassocieerd zijn met crypto een risico is in het huidige scenario. Hij beweerde:

“There’s no longer professional risk of investing in the digital currency asset class — there’s probably more career risk in not paying attention to it.”

Het grootste deel van de eerder genoemde $ 30 miljard was afkomstig van Grayscale Bitcoin Trust, wat misschien wel de grootste Bitcoin Trust ter wereld is, aangezien het $ 24 miljard aan het totaal heeft bijgedragen.

De bekende investeerder Bill Miller heeft ook bekend gemaakt met zijn fonds, het "Miller Opportunity Trust",  te gaan investeren in Grayscale Bitcoin Trust om de wateren van de cryptomarkt te testen. Daarnaast verwacht Grayscale veel meer investeringen van verschillende bedrijven. De CEO van Microstrategy, Michael Saylor, liet ook doorschemeren dat er een ‘lawine’ van bedrijven en corporaties zal zijn die binnenkort de crypto-ruimte zullen betreden en hun reserves zullen omzetten van het devaluerende fiat in het keiharde Bitcoin en andere digitale activa.

De lijst met institutionele beleggers is inmiddels ook gezegend met de naam Tesla, aangezien dit iconische bedrijf onlangs voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin kocht en bekend maakte dat ze BTC zullen gaan accepteren als betaalmethode voor hun producten.

Exponentiele groei

Grayscale groeit exponentieel en afgezien van de populaire Bitcoin- en Ethereum-trusts, hebben ze zeven andere crypto-investeringsproducten, waaronder Bitcoin Cash Trust, Ethereum Classic Trust, Horizen Trust, Litecoin Trust, Stellar Lumens Trust, Zcash Trust en het digital large-cap fund. Het XRP-fonds is onlangs stopgezet op hun platform i.v.m. de juridische perikelen rondom deze cryptocurrency.

Grayscale heeft ook laten doorschemeren dat ze verder zullen groeien, aangezien ze onlangs een aanvraag hebben ingediend om vijf nieuwe crypto-fondsen, voor Aave, Polkadot, Cosmos, Cardano en Monero, te registreren in het bedrijfsregister van Delaware. Hun intrede in de defi-ruimte kan de groeifcurve voor Grayscale misschien versnellen, maar het bedrijf was open over het feit dat deze aanvragen geen onmiddellijke lanceringen van nieuwe trusts betekenen. Het is heel goed mogelijk dat ze deze fondsen in de loop van de tijd één voor één op de markt gaan brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram