Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt tot boven $ 45k en heeft nu een grotere marktkapitalisatie dan de Russische roebel

 

Bitcoin zette zijn opwaartse traject vandaag voort en steeg eerder op de dag tot $ 47,8k voordat het terugliep naar ongeveer $ 46k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency ter wereld had gisteren een goede dag toen het een eerdere recordwaardering ten opzichte van de USD brak en naar nieuwe hoogten steeg.

Ander nieuws: een van de belangrijkste drijvende krachten achter de recente stijging van Bitcoin was de aankoop door Tesla van meer dan $ 1,5 miljard aan cryptocurrency. De meest bekende elektrische autofabrikant ter wereld investeerde dit bedrag, terwijl het een geweldig jaar op de markten beleeft. De aandelenkoers is in 2020 meer dan 700% gestegen, maar nu kan Musk te maken krijgen met een terugslag van de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Amerikaanse schatkist over deze laatste actie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is nu groter dan de volledige circulatie van de Russische roebel. De fiatvaluta is in totale omloop $ 791 miljard waard en de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 860 miljard.

Bitcoin koers vliegt met gemak voorbij $ 45k

Bitcoin stoomt nu op volle kracht vooruit. De cryptocurrency schoot eerder vandaag voorbij $ 45k, ruim boven de hoogtepunten van gisteren en bereikte rond het middaguur een hoogste punt van $ 47,8k, voordat het terugviel naar ongeveer $ 46k op het moment van schrijven. De BTC koers kreeg een grote boost door nieuws over de aanzienlijke Tesla-investering en door brede interesse van de investerende gemeenschap.

Op dit moment is de volgende psychologische hindernis rond de $ 50k en het kan even duren voor het daar voorbij gaat. Gezien de drukte rond de cryptocurrency-sector en de enorme media-aandacht die het nu krijgt, kan het echter gemakkelijk opschalen.

In onze vorige analyse hebben we laten zien dat alleen een opwaartse beweging met een hoog volume boven de $ 42k de bulls zou ontketenen en dat is ook gebeurd. Als de bulls om welke reden dan ook plotseling zonder brandstof komen, dan zijn de ondersteuningsniveaus aanwezig rond de $ 42k en vervolgens op $ 38k. Beiden moeten overtuigend worden geschonden om de huidige positieve vooruitzichten te veranderen. Maar de kansen op zo’n sterke terugval zijn momenteel gering vanwege de huidige crypto-euforie.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins registreren matige winsten

Andere cryptocurrencies (altcoins) boekten matige winsten, op enkele opmerkelijke uitzonderingen na. Binance Coin (BNB) was vandaag de duidelijke leider met een gigantische prijsstijging van 43%. De munt verhoogde zijn waarde van ongeveer $ 70 tot wel $ 111. De munt is het native token van Binance en wordt gebruikt om op het platform korting te krijgen op handelskosten, enz.

Andere grote winnaars zijn onder meer Wrapped Bitcoin (WBTC, 10,2%), Bitcoin SV (BSV, 17%) en een paar andere kleinere munten. Over het algemeen waren de prestaties van de munten slechter dan die van Bitcoin.

In ander nieuws….

$ 1,5 miljard Tesla-investering kan te maken krijgen met terugslag

De grote investering van Tesla in de crypto-sector kan resulteren in enige terugslag van verschillende Amerikaanse overheidsinstanties. De door bedrijven gefinancierde treasury-experts komen tegen deze stap in actie. Ze zijn van mening dat de volatiliteit van Bitcoin kan leiden tot onnodige risico's voor deze bedrijven. Daarom kan het volgens hen niet goed dienen als afdekking tegen inflatie.

Microstrategy, een ander bedrijf met grote Bitcoin-belangen, kwam echter uit ter verdediging van de cryptocurrency-sector. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, weerlegde het volatiliteitsargument en zei:

“Bedrijven die hun dollars in Bitcoin omzetten, nemen een niet-renderend activum [contant geld] en veranderen het in het best presterende activum. Bitcoin waardeert al een decennium lang ongeveer 230% jaar na jaar [...] Ik heb liever een volatiele appreciatie van 230% per jaar dan een stabiele waardevermindering van 15 tot 20% per jaar "

Het lijkt erop dat dit debat zal doorgaan naarmate steeds meer bedrijven op grote schaal gaan investeren in de cryptocurrency-sector. Verschillende bedrijven in andere delen van de wereld, waar de fiat-inflatie veel hoger is, kunnen Bitcoin echter als een minder groot risico beschouwen dan hun nationale valuta. De sector kan echter te maken krijgen met sterke terugslag, vooral van de Amerikaanse regering, omdat Bitcoin een te sterke concurrent voor de dollar zou kunnen gaan vormen. Vooral de aanvragen bij de SEC zullen naar verwachting met de tijd lastiger worden.

Bitcoin is nu waardevoller dan de roebel

De marktkapitalisatie van Bitcoin is die van de Russische Roebel voorbijgegaan. Volgens de laatste gegevens heeft de Russische fiat-valuta een totale circulatie van ongeveer $ 791 miljard. Bitcoin daarentegen is nu meer dan $ 891 miljard waard en dus ruim 13% meer dan de nationale valuta van Rusland. De cryptocurrency is ook meer waard dan de Mexicaanse peso ($ 731 miljard) enzovoort.

Bitcoin is echter geen directe concurrent van veel van deze valuta's. Het wordt meer gezien als een opslag van waarde in plaats van een directe valuta die dagelijks door miljarden mensen kan worden gebruikt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram