Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt terug naar $ 45k en Twitter kijkt naar Bitcoin-betalingsoptie voor werknemers

Twitter 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin zakte terug naar $ 45.000 op moment van schrijven, nadat het een groot deel van de afgelopen 24 uur boven $ 46,5k had doorgebracht. De lichte daling van de BTC koers kon worden verwacht, aangezien, ondanks de recente prijsstijgingen, de ontmoedigende weerstand van $ 50k opdoemt.

Ander nieuws, Twitter, het microblogging-sociale mediakanaal, is denkt nu aan Bitcoin als mogelijke betalingsoptie voor werknemers. Het kan echter een regelgevende nachtmerrie worden.

Ook heeft de Monero (XMR) -gemeenschap een beroep gedaan op Elon Musk om deze digitale valuta te gebruiken voor online betalingen op het Tesla-platform. Ze hebben onderling zelfs meer dan $ 150.000 opgehaald om een ​​dergelijke stap te sponsoren. De stap kan lastig zijn omdat verschillende regeringen over de hele wereld Monero hard aanpakken.

Elon Musk adviseerde cryptocurrency-gebruikers om gehoste Bitcoin-wallets te vermijden. Normaal gesproken zijn deze portemonnees op het internet aangesloten en zijn ze gevoelig voor aanvallen van hackers.

Bitcoin zakt 5% terug naar $ 45k

Bitcoin onderging eerder op de dag een lichte prijscorrectie om de koers te consolideren alvorens verdere stappen vooruit te zetten. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had vandaag een relatief trage dag, omdat het worstelde om meer dan $ 47k te bereiken. Het grootste deel van de dag werd zijwaarts gehandeld tussen $ 46k- $ 47k, maar rond het middaguur daalde de koers scherp en bereikte op een gegeven moment een laagste punt van $ 44,1k, voordat hij zich herstelde tot boven $ 45k op het moment van schrijven.

De kleine correctie heeft weinig gevolgen, aangezien de bulls nog steeds aan het roer zitten, maar een langere periode van zwakte zou de hoop op een grote beslissende beweging naar boven voor de cryptocurrency kunnen aantasten. De bullish case kan echter een klap krijgen als de Bitcoin koers een hoogvolume-beweging onder $ 42k kan plaatsen en tot $ 38k zou zakken. Dat scenario lijkt op dit moment echter onwaarschijnlijk en alleen een grote Fear, Uncertainty and Doubt-activiteit (FUD) zal het kunnen bewerkstelligen. Tesla's grote investering in Bitcoin heeft waarschijnlijk het laatste spoortje bearish sentiment begraven, althans voor een korte tijd.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies boekten eerder vandaag ook een gematigde groei, op enkele uitzonderingen na. Cardano (ADA, 21%) en Binance Coin (BNB) hebben vandaag weer een sterke handelssessie gepost, waarbij de eerste zijn verblijf in de top 4 cryptocurrencies, waaronder USD Tether, verlengde. Cardano is nu maar liefst $ 25 miljard waard, maar het kan in de nabije toekomst moeite hebben om meer winst te boeken. De eigen munt van Binance boekte ook aanzienlijke winsten en zette zijn exponentiële prijsstijging voort.

Dogecoin had over het algemeen een trage dag, maar slaagde erin om een ​​stijging van 7% te boeken. Andere cryptocurrencies bleven de hele dag grotendeels vlak.

In ander nieuws….

Twitter biedt mogelijk een Bitcoin-betalingsoptie

De microblogging-socialemediagigant Twitter onderzoekt nu een mogelijke Bitcoin-betalingsoptie voor zijn duizenden werknemers over de hele wereld. Ned Segal, de CFO van Twitter, gaf deze opmerkingen tijdens de Squawk Box-show van CNBC.

Volgens Segal:

 

Jack Dorsey, CEO van Twitter, is een langdurige Bitcoin-bewonderaar en heeft onthuld dat hij heeft geïnvesteerd in Bitcoin en dat zal blijven doen. Deze beslissing is mogelijk afkomstig van Dorsey zelf, die wil dat Twitter deel uitmaakt van de digitale valutarevolutie. Regelgevende hindernissen kunnen het echter moeilijk maken voor het voormalige favoriete razernijplatform van Donald Trump om een ​​volledig scala aan crypto-betalingsdiensten op het platform aan te bieden.

Elon Musk adviseert Bitcoin-eigenaren om gehoste wallets te vermijden

Elon Musk heeft mensen ontraden gehoste wallets te gebruiken. Gehoste wallets zijn in feite externe portefeuilleserviceproviders die wallets op servers hosten. Het goede aan hen is dat ze verantwoordelijk kunnen worden gehouden, net zoals een bank verantwoordelijk kan worden gehouden voor het geld van haar gebruikers. Over het algemeen is het echter een goed advies om geen walletproviders te vertrouwen die de echte controle over uw geld hebben en niet jijzelf.

Musk tweette:

"Elke crypto-wallet die je geen privésleutels geeft, moet koste wat het kost worden vermeden"

Cryptodiensten van derden hebben veel tekortkomingen, maar het hebben van een eigen portemonnee is ook lastig, vooral voor nieuwkomers die de verantwoordelijkheid die ermee gepaard gaat niet begrijpen. We hebben gezien hoe mensen miljoenen dollars aan crypto verloren, alleen maar omdat ze een wachtwoord zijn vergeten of een apparaat zijn kwijtgeraakt. Met meer vrijheid komt een nog grotere verantwoordelijkheid. Dat is altijd zo.

Met Monero een Tesla kopen?

Meer gerelateerd aan Musk en Tesla: cryptocurrency Monero (XMR) en zijn hechte gemeenschap willen dat de crypto wordt opgenomen op Tesla als betalingsoptie naast Bitcoin. Meer dan 11 bijdragers wierpen ook meer dan 890 XMR ($ 150.000) in de strijd om deze stap te versnellen. Deze actie kent echter verschillende grote hindernissen. Monero (XMR) is een op privacy gerichte cryptocurrency, wat betekent dat de transacties de identiteit van afzenders en ontvangers beschermen. Daardoor heeft Monero te maken met veel kritiek van overheden, veel meer dan Bitcoin of welke andere top cryptocurrency dan ook. Dus Musk zal niet erg enthousiast zijn om het voor Monero op te nemen, vooral in een tijd waarin Tesla al het risico loopt te worden geconfronteerd met de woede van overheidsinstanties vanwege hun $ 1,5 miljard Bitcoin-investering.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram