Twitter-volume van Bitcoin op all-time high na Elon en Tesla pump

Bitcoin op Twitter 

Iedereen die het nieuws een beetje gevolgd heeft, weet inmiddels wel van de beslissing van Tesla om voor 1,5 miljard dollar Bitcoin te kopen. Deze actie van dit toonaangevende tech-bedrijf heeft de BTC koers de afgelopen dagen naar een nieuwe all-time high gebracht. Daarnaast is ook Elon Musk, de CEO van Tesla, onlangs erg actief geweest op sociale media met betrekking tot digitale valuta’s en heeft daarbij indirect de Bitcoin koers beïnvloed. Elons activiteit rondom cryptocurrencies heeft de sociale media aangewakkerd en de twitteractiviteit rondom crypto sterk doen stijgen.

All time high BTC twitter-activiteit

Volgens de CEO van The TIE (Crypto-gegevensprovider), Joshua Frank, hebben de hoeveelheid tweets met betrekking tot BTC het vorige hoogtepunt overschreden. In een gesprek met CoinTelegraph zei Joshua dat er in 24 uur 143.000 tweets verstuurd waren gerelateerd aan BTC via niet-botaccounts. Het vorige record was 140.000 op 3 januari 2021. Deze activiteit leidde er mede toe dat Bitcoin op 9 februari een recordhoogte van $ 47.500 bereikte.

Het positieve sentiment steeg naar ongekende hoogten toen Tesla voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin aan z’n balans toevoegde. De fabrikant van elektrische voertuigen stak daarmee 7,7% van zijn bruto cash in Bitcoin. Het bedrijf verklaarde ook dat het binnenkort Bitcoin als betaalmethode zou gaan accepteren. Deze interesse in en steun voor Bitcoin van Tesla en z’n CEO Elon Musk werd zeer gewaardeerd door de cryptogemeenschap. Dit nieuws kwam op 9 februari, waarna de koers van Bitcoin in slechts één dag steeg van $ 38.000 naar het hoogste punt ooit $ 47.500. De sprong van $ 9.000 kan dus gemakkelijk worden geassocieerd met de actie van Tesla en hoe deze het sentiment van de massa beïnvloedt.

De onderstaande grafiek van coinmarketcap toont de onmiddellijke piek na de aankondiging van Tesla.

Michael Saylor

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, een business intelligence-bedrijf dat op het moment van schrijven 71.079 bitcoins bezit, die toevallig een van de grootste Bitcoin-bulls van de huidige tijd is, waardeerde de actie van Tesla ook. Hij twitterde:

“Gefeliciteerd en bedankt aan @elonmusk & @Tesla voor het toevoegen van #Bitcoin aan hun balans. De hele wereld zal profiteren van dit leiderschap.”

Saylor heeft onlangs andere bedrijven proberen over te halen om hun reserves en contanten om te zetten in Bitcoin, aangezien het fiat geld constant aan het devalueren is. Ook tweette hij onlangs dat de belangrijkste digitale transformatie de digitale transformatie van je balans is.

Elon Musk heeft ook Dogecoin veel gesteund in zijn recente tweets. Dit gebeurde kort na het GameStop short squeeze-incident toen de redditers via Dogecoin de cryptomarkt betraden. Elon Musk heeft Dogecoin actief ondersteund via zijn humoristische tweets. Hierdoor is deze digitale valuta al een tijdje flink aan het stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram