Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt opnieuw boven $ 47,5k en de oudste bank van Amerika biedt Crypto Custody Services aan

 

Afbeeldingsbron: Cafecredit.com onder CC

De Bitcoin koers steeg vandaag weer hardnekkig tot boven de $ 47,5k en bleef daar het grootste deel van de tijd. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie voelt al een tijdje een koers van $ 50k naderen, maar het zal nog steeds een enorme inspanning vergen om dit daadwerkelijk te bereiken vanwege aanzienlijke psychologische weerstand.

Ander nieuws: de oudste bank van Amerika, BNY Mellon genaamd, zal volgens een recent persbericht Bitcoin-bewaringsdiensten gaan aanbieden. De bank zal deze diensten later dit jaar naar verwachting aanbieden aan haar brede klantenkring in het hele land.

Ook heeft AC Milan, een van de meest populaire voetbalclubs in Europa, aangekondigd dat zijn supporters blockchain-gebaseerd stemmen zullen gebruiken om het officiële motto van de club te selecteren. De stemming vindt plaats met behulp van de onlangs gelanceerde fan-token van de club.

Een Nigeriaanse wetgever, Sani Musa, heeft verklaard dat Bitcoin nu de lokale fiat-valuta Naira onbruikbaar heeft gemaakt.

Bitcoin kruist $ 47,5k (opnieuw)

Bitcoin overschreed vandaag in de middag $ 47k en ging op een gegeven moment naar $ 48k voordat hij op het moment van de pers terugkwam op ongeveer $ 47,5k. De investering van $ 1,5 miljard van Tesla heeft op korte termijn grote dingen gedaan voor de cryptocurrency. Er zijn nu een aantal institutionele fondsen en andere grote bedrijven die willen investeren in de cryptocurrency-sector. De psychologische weerstanden zijn er echter en geen enkele hoeveelheid investeringen zal ervoor zorgen dat ze gewoon verdampen. $ 50k is een grote weerstand en het zal wat moeite kosten om het te overwinnen. De cryptocurrency heeft al een paar dagen tussen het $ 44k- $ 48k-bereik in consolidatie doorgebracht, ondanks het feit dat het vorige recordniveau van $ 42k een paar dagen geleden overtuigend werd verbroken.

Bovendien zit de prijszone net boven de $ 50k ook vol met grote psychologische weerstanden. De cryptocurrency zal bijvoorbeeld ongeveer $ 1 biljoen waard zijn rond de BTC koers van $ 54.000, wat in de toekomst een belangrijke barrière vormt. De volledig geliquideerde marktkapitalisatie is al meer dan $ 1 biljoen, maar dat is een veel minder aangeprezen statistiek die er veel toe doet. Dus aan de positieve kant is $ 50k de weerstand om naar uit te kijken, maar de cryptocurrency kan ook nog een tijdje heen en weer bewegen in de huidige range voordat hij dat daadwerkelijk bereikt. Aan de andere kant is $ 42k het belangrijkste ondersteuningsniveau en alleen een hoog volume daaronder zal de huidige sterke bullish setup teniet doen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel behoudens enkele uitzonderingen

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een rustige dag, op enkele uitschieters na. Cardano (ADA) was opnieuw de beste speler van vandaag, aangezien de cryptocurrency vandaag opnieuw 15% steeg. Dus verlengde het haar verblijf in de top 4 van cryptocurrencies ter wereld (top 3 als je USD Tether niet meetelt, wat een stablecoin is). Cardano is nu bijna $ 30 miljard waard en lijkt behoorlijk solide. Maar het kan binnenkort gezelschap krijgen van Ripple XRP en Polkadot (DOT). Andere grote artiesten zijn onder meer Stellar (XLM, 14%) en EOS (EOS, 2%). De meeste andere cryptocurrencies bleven in de loop van de dag grotendeels stabiel.

Elon Musk was opnieuw in het nieuws toen hij voor zijn éénjarige zoon X Æ A-Xii - uitgesproken als “ex as eh twelve”, wat Dogecoin kocht. Musk is een groot voorstander van cryptocurrency en heeft het gebruikt voor geweldige memes en voor enkele serieuze investeringen. Over het algemeen zijn de meeste investeringen van Tesla echter in Bitcoin, dus Dogecoin is waarschijnlijk alleen voor de lol. Het is nog onduidelijk hoeveel hij voor zijn zoon heeft gekocht.

In ander nieuws….

America’s oudste bank biedt Cryptocurrency Custodian Services

Bank of New York Mellon (BNY), de oudste bank in Amerika die momenteel actief is, staat op het punt om Bitcoin-bewaarservices aan klanten in het hele land aan te bieden. De bank werd in 1784 opgericht door enkele van de meest bekende stichters van Amerika, zoals Alexander Hamilton en Aaron Burr.

De bank behoort al geruime tijd tot de grote spelers in de financiële wereld. Volgens een persbericht van de bank zal de bank aanbieden om een ​​primaire bewaarder te zijn voor cryptocurrency-gerelateerde diensten voor haar grote klantenkring, zoals institutionele beleggers. Deze grote stap was een beslissing van het bestuur van de bank om deze grote klanten te kunnen blijven faciliteren.

De bank zal deze diensten naar verwachting eind dit jaar gaan aanbieden.

AC Milan-fans kunnen gaan stemmen met op blockchain gebaseerde tokens

Fans van de Italiaanse club AC Milan zullen stemmen over het nieuwe officiële motto van de club met behulp van op blockchain gebaseerde fan-tokens die door de voetbalclub zijn vrijgegeven. De fan-token kan worden gekocht op de website van een derde partij, socios.com, en geeft hen toegang tot clubonderzoeken. De initiële prijs van het token is vastgesteld op $ 6,68.

Aangezien er echter geen geldelijke voordelen aan het token zijn verbonden, wordt van alleen loyale fans verwacht dat ze het kopen om het gevoel te hebben bij de club te horen. Blockchain-technologie kan helpen om dingen transparant te maken, maar het valt nog te bezien naar hoeveel feedback van de fans de in Milaan gevestigde club bereid is te luisteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram