Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin bleef steken op ongeveer $ 47k en Miami overweegt belastingen te laten betalen in Bitcoin

Miami Beach 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers bleef de hele dag stabiel terwijl de cryptocurrency zijn consolidatiefase ten opzichte van de USD voortzette. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie bevindt zich al een tijdje in deze range en staat voor de ontmoedigende taak van het breken van de grote psychologische weerstand van $ 50k.

Ander nieuws: de Amerikaanse stad Miami, Florida, overweegt de mogelijkheid van het betalen van belasting met Bitcoin. Volgens een officiële mededeling heeft de gemeenteraad voor deze stap gestemd, maar er zullen nog aanzienlijke uitdagingen komen voordat deze daadwerkelijk kan worden uitgevoerd.

Bitcoin-miners halen nu recordwinsten in USD. De activiteit genereerde op 12 februari in minder dan een uur tijd voor maar liefst $ 4 miljoen aan Bitcoin. De hoge prijzen betekenen dat mijnbouwbedrijven profiteren van hun activiteiten, maar het zal met de tijd waarschijnlijk ook erg duur worden.

Interessant is dat de oorspronkelijke oprichter van Dogecoin heeft onthuld dat hij het grootste deel van zijn Dogecoin-voorraad heeft verkocht om een ​​gebruikte Honda Civic te kopen in 2015. Hij worstelt om de recente koersstijging van de cryptocurrency te verwerken, omdat dit betekent dat hij veel winst is misgelopen.

Bitcoin zit vast tussen $ 46k - $ 48k

Bitcoin spendeerde een groot deel van de dag rond $ 47k en lijkt te consolideren en zich voor te bereiden op een aanval op de $ 50k-weerstand. De dag begon met hoogtepunten van ongeveer $ 48,4k voordat het een lichte duik nam tot ongeveer $ 46,8k waarna het weer herstelde. De rest van de dag verliep ook vrij rustig met de BTC koers die bewoog binnen dit smalle bereik.

De volgende grote weerstand voor de Bitcoin is ongeveer $ 50k en als we een Fibonacci-retracement doen rond $ 38k, zijn de mogelijke weerstandsniveaus $ 46,6k (huidig ​​niveau) en dan $ 51,68k. Ook wordt verwacht dat de cryptocurrency met $ 54.000 een marktkapitalisatie van ongeveer $ 1 biljoen zal behalen, wat ook een andere belangrijke mijlpaal is voor Bitcoin. We kunnen dus stevige uitdagingen verwachten rond een koers van $ 50k- $ 54k.

Aan de andere kant, als de cryptocurrency stoom verliest, kan deze teruglopen tot ongeveer $ 42k en vervolgens $ 38k. Dit zijn de basis-steunniveaus, maar zo’n neerwaartse beweging is hoogst onwaarschijnlijk gezien het bullish sentiment dat momenteel van kracht is vanwege de aankoop van Tesla van $ 1,5 miljard.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins registreren matige winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur grotendeels bescheiden winsten. De grootste overperformers onder het stel waren Polkadot (DOT, 16%), Ripple (XRP, 10%), Chainlink (LINK, 8%) en Cosmos (ATOM, 23%).

Andere cryptocurrencies bleven de hele dag grotendeels vlak. Cardano (ADA, -5%) was een van de grootste verliezers van vandaag, maar staat nog steeds overall 4e in de cryptocurrency-hitlijsten vanwege zijn fenomenale recente succes.

In ander nieuws….

Miami Council keurt plannen voor adoptie van Bitcoin goed

De Amerikaanse stad Miami Florida wil een groot voorbeeld worden voor de toepassing van cryptocurrencies in de wereld. De bestuursraad van de stad heeft groen licht gegeven om inwoners in staat te stellen belastingen in Bitcoin te betalen, het salaris van werknemers in Bitcoin te betalen (optioneel) en andere progressieve bewegingen.

Volgens de burgemeester van Miami Francis Suarez:

“I wanna thank the city of Miami commissioners for supporting my resolution, which directs a city manager after analysis to procure a vendor to be able to offer our employees to get a percentage of their salary in Bitcoin; allows our residents to pay for fees in Bitcoin.”

Het valt echter nog te bezien of dit slechts een publiciteitsstunt is of dat de stad daadwerkelijk zaken wil doen. Andere gebieden in de VS hebben ook Bitcoin-betaling beloofd, maar de levering verliep over het algemeen traag.

Oprichter van Dogecoin liquideerde zijn volledige Dogecoin-reserves om een ​​gebruikte Honda Civic te kopen

De oprichter van Dogecoin, een op meme gebaseerde cryptocurrency, treurt om zijn gemiste kans nu aan de oppervlakte komt dat hij al zijn Dogecoin-reserves heeft verkocht om een ​​gebruikte budgetauto te kopen.

Billy Markus, die Dogecoin in 2013 als grap begon, verkocht al zijn munten in 2015 toen hij in financiële problemen kwam. Hij zei:

“I gave away and/or sold all the crypto I had back in 2015 after being laid off and scared about my dwindling savings at the time, for about enough in total to buy a used Honda Civic…., I’m half detached, but it’s weird that something I made in a few hours is now part of internet culture,” said Markus. “It’s amusing to see Elon Musk talk about it. It feels silly, but there’s this huge upwelling behind it.”

Dit kan het Bitcoin-pizza-verhaal 2.0 worden, waarin iemand in 2010 2 Papa John's pizza's kocht voor 10.000 Bitcoins, toen de waarde van Bitcoin minder dan $ 0,05 bedroeg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram