Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft steken op $ 47k, terwijl sommige Altcoins enorme winsten boeken en Morgan Stanley BTC overweegt in $ 150 miljard investeringsfonds

 

Afbeeldingsbron: Matthew Gilder onder CC

Bitcoin zit nog steeds vast op $ 47k en lijk verder te consolideren voordat het mogelijk de aanval opent op $ 50k. Sommige van de andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur echter aanzienlijke winsten ten opzichte van de dollar en Bitcoin zelf, aangezien het zogenaamde alt-seizoen aan kracht wint.

Ander nieuws: Morgan Stanley, een grote investeringsbank in de VS, overweegt nu Bitcoin als onderdeel van zijn portefeuille. Banken zoals deze bewegen traag als het gaat om investeren in relatief nieuwe activa zoals Bitcoin, maar het lijkt erop dat deze bank nu een voorstander is van investeren in BTC. Elon Musk's uitstapje van $ 1,5 miljard naar Bitcoin via Tesla heeft nu de barrière voor grootschalige institutionele investeringen doorbroken.

Ook is Deutsche Bank nu stilletjes begonnen met het aanbieden van Bitcoin-bewaarnemingsopties aan haar klanten in Europa en de wereld. Het maakt nu deel uit van een groeiend aantal banken die Bitcoin-bewaarservices willen aanbieden.

Bitcoin bleef steken op $ 47k

Bitcoin zit nu al een tijdje vast onder $ 47k. De grootste cryptocurrency ter wereld maakte amper een week geleden een grote stap van $ 38k naar $ 47- $ 48k, maar zit daar nu even vast. De dreigende weerstand van $ 50.000 blijkt een enorme uitdaging te zijn, ondanks de optimistische vooruitzichten en recordinvesteringen in de sector door zowel particuliere als institutionele beleggers.

Er zijn twee redenen waarom $ 50k een aanzienlijke weerstand blijkt te zijn. Zij zijn:

1. De veel vertrouwde Fibonacci-projectie wijst op een weerstand van ongeveer $ 51k voor de cryptocurrency en daarom is een volgende stap naar dit niveau nog niet gerealiseerd. De stieren zullen daarom proberen om sterk te consolideren voordat ze het gevecht met deze enorme psychologische en analytische weerstand op zich nemen.

2. Bitcoin nadert een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen rond de $ 54k-index en dat zal een grote mijlpaal zijn voor de cryptocurrency.

Bitcoin koers grafiek

Sommige Altcoins boeken grote koerswinsten

Sommige van de andere cryptocurrencies boekten enorme winsten in de loop van de afgelopen 24 uur, terwijl andere matige verliezen boekten. Het begin van het weekend zag enorme winsten voor veel van de grootste cryptocurrencies, behalve Bitcoin zelf. Litecoin (LTC, 14%), Stellar (XLM, 14,5%), Bitcoin Cash (BCH, 13%), EOS (EOS, 10%), DASH (DASH, 62%) en Monero (XMR, 18%) behoorden tot de grootste winnaars van de dag.

In ander nieuws….

Morgan Stanley overweegt Bitcoin voor investeringstak van $ 150 miljard

Morgan Stanley, een in New York gevestigde investeringsbank en een van de grootste ter wereld in de branche, overweegt een aankoop van Bitcoin voor zijn grote investeringsvleugel, die wordt geschat op ongeveer $ 150 miljard. Counterpoint Global, de dochteronderneming van Morgan Stanley Investment, is volgens Bloomberg de organisatie die hier momenteel naar kijkt. Morgan Stanley heeft ook meer dan 10% van Microstrategy gekocht, een technologiebedrijf dat steeds meer uitstapjes maakt naar de crypto-sector en miljarden dollars aan directe investeringen binnenhaalt.

Het fonds is dit jaar 72,7% gestegen, wat een solide vooruitgang laat zien ten opzichte van de greenback. De winsten vallen echter nog steeds tegen in vergelijking met de immense appreciatie van Bitcoin gedurende deze tijd van aanhoudende bullish vooruitzichten. Vroeger wilden veel van de instituten niet aan Bitcoin beginnen, maar gezien deze consistente groei en druk van hun klanten, hebben ze niet echt een keuze. Dit is een domino-effect en naar verwachting zullen komende tijd meer instellingen hun intrede in de sector aankondigen.

Deutsche Bank gaat Bitcoin-bewaarservices aanbieden

De Duitse financiële instelling Deutsche Bank wil haar klanten over de hele wereld bewaarservices voor cryptocurrency gaan aanbieden. Hiervoor wordt gewerkt aan een prototype van Deutsche Bank Digital Asset Custody. Het zal zorgen voor "naadloze connectiviteit met het bredere cryptocurrency-ecosysteem", volgens een rapport van het World Economic Forum van december 2020. Dit was in de tijd dat de Bitcoin koers minder dan $ 20.000 bedroeg en institutionele investeringen beperkt waren tot een paar grote fondsen zoals Grayscale en bedrijven zoals Microstrategy.

Het rapport wekte echter niet veel interesse van de bankwereld en is als gevolg daarvan al een tijdje onder de radar gebleven. Andere banken zoals BNY Mellon zijn ook op zoek naar het aanbieden van Bitcoin-bewaarnemingsdiensten zoals eerder beschreven door BitcoinKoers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram