Institutioneel Bitcoin bezit bereikt 460.000 BTC's ofwel 3% van het circulerende aanbod

grote beleggers willen allemaal bitcoin 

De institutionele vraag naar Bitcoin blijft groeien. Momenteel is drie procent van alle in omloop zijnde BTC's in handen van instellingen. Van deze 650.500 Bitcoins, blijkt uit gegevens dat  ze in bezit zijn van 24 entiteiten.

Michael Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, merkte echter op dat dit bedrag exclusief de ongeveer drie miljoen BTC’s is die voor altijd verloren zijn gegaan. De analist voegde eraan toe dat het aanbod van de leidende munt sterk zou afnemen als grote bedrijven en instellingen doorgaan met het opslokken van Bitcoins.

Tot de top institutionele Bitcoin-houders behoren MtGox KK met 6,6 miljard Amerikaanse dollar aan Bitcoin (141.690 BTC's). Op de tweede plaats staat Block.one met ongeveer 140K Bitcoins. De derde is Microstrategy met 71.000 BTC's en vervolgens Tesla, wiens BTC-voorraad 38,5K Bitcoins bevat.

Bitcoin als bescherming tegen inflatie trekt zakelijke investeerders aan

Deskundigen voorspellen dat de stijging van het institutionele BTC-belang het gevolg is van een toenemende kijk op Bitcoin als een afdekking tegen fiat-inflatie. Als zodanig voorspellen analisten dat het aanhouden van Bitcoin op de balans de nieuwe norm zal zijn in de zakenwereld.

Technische redenen die deze beweging ondersteunen, zijn onder meer het eindige aanbod van Bitcoin, dat een weerspiegeling is van de “opslag van waarde”-kwaliteit die inherent is aan traditionele activa zoals goud. Bovendien kan het proces van het creëren van nieuwe munten niet of nauwelijks worden versneld door meer mijnbouwapparatuur of stroom toe te voegen.

Zakelijke BTC-investeerders halen steeds meer munten uit de actieve circulatie door grote hoeveelheden te kopen en deze in cold storage (offline) op te slaan. Bovendien zijn de meeste van de belangrijkste investeerders in Bitcoin al lange tijd hodlers, wat een aanzienlijke invloed heeft op het toch al beperkte aanbod.

Behalve als een bescherming tegen inflatie, wenden slimme CFO's zich ook tot de koning cryptocurrency als een bescherming tegen regelgeving van overheden, die geen controle hebben over de cryptofondsen. Tesla's stap om Bitcoin te kopen, komt echter op een moment dat de BTC koers in minder dan vijf maanden met ongeveer 250 procent is gestegen.

 

De aankoop van BTC’s door de fabrikant van elektrische auto's zorgde ervoor dat de totale marktkapitalisatie van Bitcoin hoger was dan die van Tesla, waardoor het tot de top tien van alle verhandelbare activa behoorde. Nog niet zo lang geleden werd het kopen van BTC gezien als een gewaagde onderneming, in tegenstelling tot de huidige visie waarin het kopen van de leidende cryptomunt wordt gezien als een noodzaak of zelfs een gemeenschappelijke onderneming.

3% van Corporate Treasury is een derde van de totale waarde van Bitcoin

De wereldwijde cashbalans van bedrijven (corporate treasury) bevat ongeveer 10 biljoen dollar. Een toewijzing van drie procent hiervan aan de Bitcoin vertegenwoordigt dus een waarde van 300 miljard dollar. De waarde komt overeen met een derde van de huidige totale waarde van alle BTC's samen wanneer deze wordt omgezet in fiat.

Met 60 procent van het aanbod van BTC  wat al meer dan 12 maanden onbewogen in lange termijn portefeuilles zit, is het injecteren van $ 300 miljard een duizelingwekkend bedrag gezien het feit dat het Bitcoin voor ongeveer 355 miljard US dollar aan free float heeft. Bovendien heeft de jaarlijkse hoeveelheid nieuwe Bitcoins die door miners aan het netwerk wordt toegevoegd (314.640 BTC's) slechts een huidige fiatwaarde van 16,3 miljard dollar. Naarmate het aantal institutionele beleggers blijft stijgen, zal ongetwijfeld ook de koers van Bitcoin blijven stijgen.

Over een stijgende koers gesproken, Bitcoin raakte bijna de grens van $ 50.000 en zette een nieuw record op meer dan $ 49.000. Een Twitter-gebruiker observeerde de stijging en zei dat het "ongelooflijk gemakkelijk te herkennen was". Hij merkte echter op dat na deze laatste stijging, het onduidelijk is wat er daarna gaat gebeuren.

Bitcoin lijkt op korte termijn wat te consolideren vlak onder de $ 50k grens. Deze consolidatie zou altcoins de gelegenheid kunnen geven om wat mooie winsten te boeken, voordat alle ogen zich weer vestigen op Bitcoin als deze z’n opwaartse traject weer vervolgt.

Volgens Scott Melker, een crypto-analist en handelaar, blijft BTC op meerdere indicatoren bullish signalen afgeven. Deze indicatoren voorspellen een gelaagde bullrun met voldoende kracht om nog langer mee te gaan.

Een observatie van de BTC-grafiek laat zien dat de leidende cryptocurrency zich nog steeds stevig in een bullmarkt bevindt.

Bitcoin koers grafiek

Institutionele Bitcoin-investeringen zouden doorgaan, zelfs als de BTC koers daalt

De hoge Bitcoin koers zal de institutionele investeringen waarschijnlijk niet temperen. Een on-chain data-analyse die tegen het einde van vorig jaar werd uitgevoerd, geeft aan dat zakelijke investeerders meer geld in de topcrypto bleven stoppen, ondanks dat Bitcoin bijna zijn hoogste punt ooit handelde. Maar in plaats van directe aankopen op exchanges, gebruikten ze “over the counter” methoden om te voorkomen dat ze met hun grote aankopen de Bitcoin koers te veel beïnvloeden.

 

Vorige maand suggereerde een ander rapport echter dat institutionele beleggers en vermogende individuen BTC bleven inslaan, ondanks de bearish marktsentimenten van die maand. Gegevens van Glassnode gaven bijvoorbeeld aan dat het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 1.000 munten toenam terwijl de koers van de leidende cryptocurrency daalde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram