Bitcoin corrigeert wat, maar stijgt weer snel naar $ 49k en BTC-miners boeken $ 350 miljoen aan wekelijkse inkomsten

Bitcoin miner 

Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin zat vandaag (maandag) even in een achtbaan toen het tot 6% van zijn waarde verloor voordat het weer herstelde. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is nu min of meer terug bij af waar de daling begon, bijna $ 49k op het moment van schrijven.

Ander nieuws: Bitcoin miners hebben alleen al de afgelopen zeven dagen maar liefst $ 350 miljoen aan inkomsten geboekt. Dit betekent dat de mijnbouwgemeenschap meer aan vergoedingen verdient dan veel andere betalingsproviders over de hele wereld.

Een voormalig topman bij Coinbase heeft het beoogde optreden van India op het gebied van cryptocurrency vergeleken met 'het internet verbieden'. De Indiase regering probeert het illegale gebruik van cryptocurrencies hard aan te pakken, maar het kan ook leiden tot aanzienlijke problemen voor gemiddelde Indiase crypto-gebruikers.

Bitcoin koers - één minuut omlaag, volgende minuut omhoog

Ondanks wat de laatste BTC koers suggereert, had Bitcoin in totaal een zeer bewogen 48 uur. De cryptocurrency plaatste eerder op zondag een nieuw recordniveau van ongeveer $ 49,5k, maar het kon de rally niet verlengen en kwam onmiddellijk een beetje omlaag. Vanaf dat moment bleef de koers een flink aantal uren grotendeels ongewijzigd rond de $ 49k.

De verrassing kwam echter later toen de cryptocurrency, een paar minuten na middernacht, rond de 2000 dollar naar beneden dook tot onder $ 47k. Het leek erop dat de ijver van Bitcoin op zondag was geëindigd en het was al snel terug in het vertrouwde koers-bereik.

Volgens sommige analisten werd de dip veroorzaakt door een overmatige oververhitting van Bitcoin Futures-contracten op verschillende cryptoderivatenbeurzen. Al met al heeft deze snelle neerwaartse beweging meer dan $ 1,89 miljard aan futuresposities voor zowel Bitcoin als Ethereum geliquideerd.

Maar de achtbaanrit hield daar niet op. De cryptocurrency begon zich te herstellen tijdens de vroege uren van de handel op maandag en heeft nu weer bijna $ 49k bereikt op het moment van schrijven. Dit toont aan dat deze laatste daling, hoewel aanzienlijk in dollars, slechts een korte hapering was en dat de status-quo opnieuw is hersteld.

Het is echter niet eenvoudig om te voorspellen richting wat voor koers Bitcoin zich in de nabije toekomst zal bewegen. Hoewel het momentum over het algemeen nog steeds overdreven bullish is, zullen de imposante weerstanden van $ 50k, $ 51k en daarna $ 54k het leven van de cryptocurrency moeilijk maken op de weg naar boven. Hoe langer het echter consolideert onder de $ 50k, hoe gemakkelijker het voor de bulls lijkt om deze drie belangrijke weerstanden in één keer te verslaan.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen en herstellen vervolgens krachtig

Andere cryptocurrencies weerspiegelden de Bitcoin koers grotendeels in de loop van de dag, maar op een extremere manier. Ook zij boekten enkele aanzienlijke vroege verliezen voordat ze weer herstelden. In deze razernij hebben verschillende cryptocurrencies echter sterke cijfers neergezet. Bitcoin Cash (BCH) steeg bijvoorbeeld meer dan 30% in de afgelopen 48 uur om op het moment van schrijven uit te komen op $ 750. Dit is een hoogste punt in 2 jaar voor de cryptocurrency en heeft het geholpen om opnieuw in de top 10 van cryptocurrencies te komen.

Cosmos (ATOM) boekte ook een gezonde winst van meer dan 20%. De rest van de cryptocurrency-markt kende het weekend weinig netto verandering, ondanks de aanzienlijke schommelingen tussendoor.

In ander nieuws….

Bitcoin Miners boeken een omzet van $ 350 miljoen in slechts 1 week

Record Bitcoin-prijzen en transactiekosten hebben de winsten van miners verhoogd. De serviceproviders hebben alleen al in de afgelopen week maar liefst $ 350 miljoen aan inkomsten binnengehaald. Hoewel het inkomen van miners sterk fluctueert, resulteert een gemiddelde wekelijkse omzet van dit kaliber in een jaarlijkse omzet van maar liefst $ 18 miljard voor deze subsector.

Het inkomen was een recordhoogte in de 11-jarige geschiedenis van Bitcoin. De laatste hoogste waarde werd gepost in 2017 toen miners $ 340 miljoen verdienden. Ondanks het halveringsproces hebben de miners deze barrière doorbroken en kunnen ze de komende maanden meer winst boeken.

Bitcoin-miners zetten hun computerbronnen 24/7 in om beloningen te verdienen, waaronder transactiekosten en een deel van de nieuw geslagen Bitcoins. Meer dan 18% van de recente inkomsten van miners zijn nu de transactiekosten.

Indian Crypto Crackdown vergeleken met het verbieden van internet

Een voormalige directeur van Coinbase van Indiase afkomst, Balaji Srinivasan, heeft de vermeende cryptowetten van India vergeleken met een verbod op internet. Hij beweerde ook dat het verbod het land biljoenen dollars aan opbrengst zou kosten.

Srinivasan zei tijdens een interview met TheCapTable:

"Het is echt belangrijk dat het verbod (het plan van India om het bezit van, het handelen in, het delven van of het investeren in cryptocurrency te verbieden) niet doorgaat. Het zou een vergissing van een biljoen dollar zijn voor India, zonder overdrijving… .., het is bijna alsof je het internet voor 5 jaar verbiedt…. "

De aanstaande actie van de Indiase regering met betrekking tot zogenaamde illegale cryptocurrency-transacties wordt momenteel verwacht door de cryptogemeenschap van het land. De regering is vastbesloten hard op te treden tegen cryptocurrencies, omdat ze vreest dat het wordt gebruikt om boerenprotesten tegen de regering in de hoofdstad van Delhi te financieren. Topprofessionals uit de industrie spreken zich hier echter tegen uit, waaronder Srinivasan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram