Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bedrijven stoppen geld in Bitcoin, maar de Amerikaanse regering moet hier niets van hebben, zegt beleggingsadviseur

Bitcoin en dollar 

Dan Nathan, een beleggingssadviseur en de oprichter van Risk Reversal Advisors heeft in een paneldiscussie op CNBC gezegd dat de overheid bedrijven zoals Tesla nooit zou toestaan ​​om de dollar te vervangen door Bitcoin.

Meer bedrijven zullen in Bitcoin stappen

De paneldiscussie die vorige week op CNBC plaatsvond in de show Fast Money, ging over de aankondiging van Tesla dat het bedrijf voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht en klanten nu in staat zal stellen Tesla-auto's te kopen met Bitcoin. Terwijl hij hier over sprak, wees Nathan erop dat deze bedrijven BTC in wezen behandelen als reservevaluta, wat niet goed zal vallen bij de Amerikaanse overheid. De verwachting is dat, na deze beslissing van Tesla, veel andere bedrijven Bitcoin op hun balans zullen gaan zetten. Jack Dorsey, de CEO van Twitter, heeft al laten doorschemeren iets vergelijkbaars te overwegen en er wordt ook voorspeld dat Apple hetzelfde zal doen.

Komt er meer regulatie van de overheid?

Hoewel de meeste panelleden optimistisch leken over de stap, zei Nathan dat als meer en meer bedrijven dit voorbeeld volgen, dit de status van de dollar als reservevaluta van de wereld zal beïnvloeden en dat is niet acceptabel voor de Amerikaanse schatkist en de regering. Toen hem werd gevraagd wat ze kunnen doen om dit te voorkomen, zei hij:

"They can regulate the hell out of it. That's what they can do."

Risico's van investeren in Tesla en Bitcoin

Hij zei dat zowel Tesla als Bitcoin twee risicovolle activa zijn die de afgelopen 6 maanden samen een biljoen dollar meer waard zijn geworden, allemaal gebaseerd op irrationeel optimisme. De markt verkeert in een staat van euforie en als deze activa in de toekomst waarde beginnen te verliezen,dan zal dat niet goed zijn. Hij zei dat de daling van de koersen van Tesla en Bitcoin ernstige gevolgen zou hebben voor de financiële wereld, de valuta en de aandelenmarkt en beleggers lijken zich daar niet van bewust te zijn.

Veel brancheanalisten hebben ook kritiek geuit op de actie van Tesla door te zeggen dat Tesla mogelijk onnodig risico op zijn balans neemt vanwege de zeer volatiele aard van de cryptocurrency. Crypto-analisten hebben ook gezegd dat het een storm van voorschriften op de cryptocurrency-wereld zal laten neerdalen, hetzelfde waar Nathan op hintte tijdens zijn interview. Tesla is zich echter bewust van het risico dat het neemt. In zijn SEC-indieningsdocument heeft het bedrijf het risico erkend, maar het bedrijf zegt dat ze denken dat de investering goed uit zal pakken en Bitcoin zal hen meer flexibiliteit en meer diversiteit bieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram