Bitcoin stijgt voor het eerst boven $ 50k, Alts corrigeren en Microstrategy CEO Michael Saylor adviseert om Bitcoin 100 jaar vast te houden

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin ging voor het eerst in zijn geschiedenis boven de $ 50k. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie kwam rond het middaguur boven deze waardering uit, maar is sindsdien teruggelopen tot ongeveer $ 48k op het moment van de schrijven. Hoewel bovenstaande beweging op korte termijn mislukte, was het een historisch moment.

Ondertussen staan ​​altcoins enigszins in de weg. Ze volgden niet de trend van Bitcoin toen deze boven de $ 50.000 uitkwam en lieten vervolgens een veel gewelddadiger daling zien toen deze weer naar beneden kwam. Ethereum, Litecoin, Ripple XRP, Bitcoin Cash, enz. Boekten eerder vandaag allemaal aanzienlijke verliezen.

In ander nieuws verklaarde Michaell Saylor, CEO van Microstrategy, dat hij achter zijn eerdere verklaring staat om de komende 100 jaar geen Bitcoin te verkopen.

Ook overweegt de Russische Doema nieuwe wetgeving aan te nemen om cryptocurrencies in het land te belasten. Er moet echter nog een definitieve overeenkomst worden gesloten en de Russische wetgever is al lang aan het discussiëren over deze zaak.

Bitcoin kruist voor de eerste keer $ 50k

Vandaag was weer een historische dag in de geschiedenis van de cryptocurrency-wereld. De Bitcoin koers overschreed voor de eerste keer $ 50k en verhoogde zijn marktkapitalisatie tot ongeveer $ 930 miljard, voordat het een terugval naar de eerdere status quo liet zien. De kortstondige beweging vond abrupt plaats rond het middaguur en de markt kon het ondanks enkele gezonde indicatoren niet volhouden.

Om de zaken in perspectief te plaatsen: Bitcoin werd in 2009 gelanceerd en was op dat moment slechts $ 0,05 waard. Het duurde ongeveer 3 jaar voordat de prijs in 2012 $ 100 bereikte en het jaar daarop in december 2013 $ 1000 bereikte. Vervolgens werd de volgende grote mijlpaal van $ 10.000 bereikt tijdens de vorige bull run in november 2017. Nu is er weer een grote mijlpaal bereikt, die van $ 50k en die vond plaats op 16 februari 2020. Dit is nu een historische datum in de Bitcoin-folklore!

Voor de nabije toekomst lijkt het erop dat Bitcoin zich opnieuw zal moeten hergroeperen als het nieuwe hoogtepunten boven de $ 50k wil bereiken. Er zijn meerdere weerstanden die de bulls moeten doorbreken, waaronder die van $ 51k en daarna $ 54k.

Als de bulls helemaal opraken, liggen de steunniveaus rond de $ 45k en daarna $ 42k. Dit zijn de niveaus die traders in de gaten moeten houden tijdens het kopen van de dip.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, afgezien van Bitcoin, boekten de afgelopen 24 uur wat verliezen. Ethereum (ETH, -4%), Cardano (ADA, -2%), Ripple (XRP, -10%), Litecoin (LTC, -5%) en Bitcoin Cash (BCH, -8%) behoorden vandaag tot de verliezers . Sommigen slaagden er echter in om wat winst binnen te halen, waaronder Polkadot (DOT, 3%) en Cosmos (ATOM, 9%). Dogecoin (DGC) had ook een slechte dag en het lijkt erop dat de pump zijn einde nadert.

In ander nieuws…..

Mensen zouden Bitcoin 100 jaar moeten vasthouden

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, heeft mensen geadviseerd om Bitcoin de komende 100 jaar vast te houden en niet te verkopen. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview. Hij noemde de schaarste van Bitcoin ‘wiskundige zuiverheid’ en ‘integriteit’, omdat het de creatie van meer munten naar believen niet toestaat. Er is een duidelijk pad voorwaarts en het gedecentraliseerde systeem zal zich eraan houden. Hij maakte ook thermodynamische verwijzingen naar het systeem van Bitcoin dat zeker in de smaak zal vallen bij mechanische / chemische ingenieurs.

Vanwege de schaarste op de lange termijn, adviseert Saylor mensen openlijk om hun cryptocurrency de komende 100 jaar te HODL-en (Hold On for Dear Life) en op de lange termijn niet te verkopen. Saylor voegt zelf de daad bij het woord en heeft al meer dan $ 2,5 miljard geïnvesteerd in het kopen van Bitcoin. Het bedrijf heeft ook aanzienlijk geprofiteerd van deze aankoop, aangezien de aandelenkoers van het bedrijf is blijven stijgen.

Russisch parlement is bezig om belastingwetten voor cryptocurrency aan te nemen

De Russische wetgevende macht, ook bekend als de Doema, is momenteel bezig met een nieuwe belastingwet voor cryptocurrency. Het heeft tot doel cryptocurrencies als eigendom te erkennen en ze binnen de Russische jurisdictie te belasten. Maar er wordt al meer dan een jaar over een dergelijke wet gesproken en het kan even duren voordat deze is aangenomen en vervolgens wordt geïmplementeerd.

Rusland is een van de meest succesvolle landen om de cryptocurrency-sector de facto te promoten. Er zijn crypto-miningbedrijven die als paddenstoelen uit de grond schieten rond goedkope stroombronnen uit het Sovjet-tijdperk, blockchain-bedrijven die zich registreren en opereren vanuit het land en zelfs de overheid die het gebruik ervan promoot ondanks een gebrek aan wetgeving. De nieuwe ontwikkeling wordt dus misschien niet positief beoordeeld door de sector, omdat crypto / blockchain-bedrijven hun boeken zouden moeten openen en volgens gedefinieerde op belasting gebaseerde regels zouden moeten werken in plaats van op een ad-hocbasis. Het zou Rusland in het algemeen minder aantrekkelijk voor hen kunnen maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram