Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin technische analyse 17-02-2021 - Sterk opwaarts momentum

Bitcoin koers omhoog of omlaag?

Een nieuwe wilde week in de cryptocurrency-markten heeft de ware bullishness van de crypto-sector onthuld. De leider was, zoals altijd, Bitcoin. De Bitcoin koers overschreed deze week voor het eerst de grens van $ 50k, maar wat komt er daarna? Precies dat gaan we proberen te achterhalen in deze uitgebreide technische analyse.

In deze analyse gaan we indicatoren gebruiken zoals RSI, stochastisch, RSI, MACD, volume, Bollinger Bands en meer om de voortgang van de afgelopen dagen te analyseren en te extrapoleren voor de korte, middellange en lange termijn. vooruitzichten op de prijs van Bitcoin.

Het is vooral ook belangrijk dat je de richting van BTC begrijpt als je van plan bent te investeren in altcoins, aangezien de voortgang van altcoins sterk verbonden is met wat Bitcoin doet. Dus laten we erin duiken!

Korte termijn

De eerste visie die we gaan bekijken, is de korte termijn. Met "korte termijn" bedoelen we de komende uren en dagen. Om dit te doen, kijken we naar een grafiek met 1-uurscandles.

 

In de loop van de afgelopen dagen leek het erop dat Bitcoin een scenario met stijgende wig binnenging, dat meestal wordt gezien als een bearish setup. Echter, toen Bitcoin onlangs parabolisch omhoog ging, leek het deze signalen te negeren. Als je Bitcoin wil kopen, is het beter te wachten op een kleine terugtrekking van de koers en het opnieuw testen van het bovenste deel van de stijgende wig die is gevormd.

Middellange termijn

Vervolgens gaan we kijken wat we op middellange termijn kunnen ontdekken. Dit is een tijdsbestek dat veel swingtraders gebruiken. Voor deze weergave gaan we een kijkje nemen in de 4-uurs grafiek en proberen te voorspellen wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten.

Bitcoin koers grafiek 

Zelfs in het licht van de snelle stijging van de afgelopen weken, ziet dit er niet uit als een blow-off top zoals we in 2017 zagen. BTC laat een duurzame, gezonde prijsactie zien dankzij een behoorlijk gezond ogend volume. We zien geen reden om eraan te twijfelen dat BTC de trend die het de afgelopen weken heeft doorgemaakt, zal voortzetten. Als je op zoek bent naar deelname, is het misschien verstandig om te wachten op een terugtrekking, echter vertoont BTC nog steeds geen tekenen van vertraging op korte termijn.

Langetermijn

De meeste mensen zullen geïnteresseerd zijn in de lange termijn. Voor de lange termijn gaan we kijken naar een eendaagse grafiek, die ons een indicatie zou moeten geven van wat er de komende weken en maanden gaat gebeuren.

Bitcoin koers grafiek lange termijn 

Als er een grafiek is om je zorgen over te maken, is het deze. De daily chart blijft overbought op de RSI en blijft erg ver weg van de MA-line. Toch is BTC een tijd ingegaan waarin de groei viraal gaat. De fundamentele analyse is op dit moment misschien belangrijker, en op dit specifieke moment lijkt dat verhaal erg sterk. Degenen die willen investeren, moeten voorzichtig zijn op deze niveaus, maar er is geen reden om aan te nemen dat de algemene opwaartse trend binnenkort zal stoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram