Skip to main content

Bitcoin nieuws

Paypal lanceert zijn cryptodiensten in het Verenigd Koninkrijk

 

Paypal heeft zijn plannen aangekondigd om zijn cryptocurrency-services in het Verenigd Koninkrijk te lanceren, in een poging zich te richten op markten buiten de Verenigde Staten. Met de crypto-services van Paypal kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen, verkopen en vasthouden.

Crypto-diensten in de VS groot succes

De aankondiging werd gedaan door de Chief Strategy and Growth Officer van Paypal, Jonathan Auerbach, tijdens het investor's day-evenement voor 2021. Hij zei dat, na het succes van de lancering in de Verenigde Staten, die de verwachtingen binnen een paar maanden overtrof, ze nu van plan zijn om in te zetten op het brengen van de cryptodiensten naar andere regio's, te beginnen met het VK. Auerbach zei tijdens het evenement: 

"We kijken eigenlijk naar onze cryptodiensten om Paypal te helpen positioneren, om de rol van cryptocurrencies en CBDC's in consumentenbetalingen, handel en financiële diensten veilig en zeker vorm te geven.''

Paypal’s Cryptodiensten werden gelanceerd in oktober 2020. Aanvankelijk mochten de gebruikers alleen Bitcoin kopen, verkopen en vasthouden. Binnen een maand werden de services echter uitgebreid naar Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin cash (BCH). Het aanbod werd buitengewoon lucratief gemaakt voor kopers, aangezien Paypal tot begin 2021 in de VS geen transactiekosten in rekening bracht voor cryptotransacties. Tijdens het evenement werd ook gemeld dat Paypal sinds de lancering van de cryptodiensten een toename van 11,8% in transacties heeft gezien en ze hebben opgemerkt dat mensen die crypto's in hun accounts hadden, nu meer op hun account inloggen dan wanneer ze hield geen crypto vasthielden.

Het grote plan van PayPal

Paypal heeft zijn plan al uiteengezet om ergens in het eerste kwartaal van 2021 een toegewijd cryptocurrency-bedrijf te lanceren. Daniel Schulman, CEO van Paypal zei eerder deze maand dat het bedrijf zwaar investeert in zijn crypto- en blockchain-activiteiten en dat ze dit erg belangrijk  vinden voor het vormgeven van de toekomst van het bedrijf.

De CEO zei hierover:

“We are significantly investing in our new crypto, blockchain, and digital currencies business unit in order to help shape this more inclusive future.”

Tijdens het evenement maakte het bedrijf ook bekend dat de mobiele betalingsdienstdochter (Venmo) van Paypal ook bezig is met het ontwikkelen van zijn service voor het verzenden en ontvangen van betalingen in de vorm van crypto. Dat zou binnen dit jaar nog worden afgerond. Het bedrijf benadrukte ook hun plannen om klanten te laten winkelen met crypto's, wat ze eind dit jaar verwachten te lanceren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram