Bitcoin doorbreekt de $ 50k-barrière overtuigend en 50% van de Tech-managers verwacht in de nabije toekomst Bitcoin aan te houden

Bitcoin raket

Bitcoin ging voor het eerst in zijn 12-jarige geschiedenis overtuigend boven de $ 50.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie deed dit tijdens de vroege ochtenduren, wanneer de oosterse handel en vooral ook de handel in het westen van de VS, op zijn hoogtepunt is. In tegenstelling tot een paar dagen geleden, crashte de cryptocurrency echter niet en bereikte hij een hoogste punt van $ 52,2k. Weer een nieuwe recordhoogte voor het digitale activum.

Ander nieuws: volgens een recent onderzoek van Gartner verwacht meer dan de helft van de tech-managers dat hun bedrijven in de nabije toekomst Bitcoin zullen aanhouden. Andere sectoren verwachten echter niet zo veel, maar over het algemeen wordt op basis van deze bevindingen een enorme verschuiving naar cryptocurrency verwacht.

Ook zullen "eerlijk gelanceerde" tokens of cryptocurrencies zonder vooraf gedolven valuta waarschijnlijk sterkere prestaties laten zien, volgens onderzoek van crypto-analysebedrijf Messari.

Bitcoin doorkruist $ 52k

Bitcoin had eerder vandaag een indrukwekkende vertoning, omdat het de psychologische barrière van $ 50k overtuigend wist te breken. De baanbrekende cryptocurrency wordt nu gewaardeerd op een astronomische $ 950 + miljard en wint voortdurend verder aan waarde. Het is de bedoeling om de ​​enorme waardering van $ 1 biljoen te bereiken bij een BTC koers van ongeveer $ 54.000, dus dat wordt een nieuwe belangrijke weerstand in de toekomst.

De sterke vertoning van Bitcoin vertaalde zich niet in de meeste andere cryptocurrencies (altcoins). Ze hadden een grotendeels trage dag en ze zullen waarschijnlijk moeten wachten tot deze laatste Bitcoin-rally wat afkoelt voordat ze opnieuw winsten van enige betekenis kunnen boeken.

In de toekomst is de volgende belangrijke weerstand $ 54.000 vanwege de psychologische marktkapitalisatie van $ 1 biljoen, maar als de Bitcoin koers dicht bij dat cijfer kan komen, kunnen traders alleen op korte termijn een kleine terugval verwachten. Gebaseerd op de fibonacci-reeks van $ 38k, $ 57k is $57.000 dus de volgende piekweerstand die voor ons ligt. Rond dat punt kunnen we dus weer een zware handelssessie verwachten. Als Bitcoin het momentum echter vast kan houden, maken deze weerstanden mogelijk geen schijn van kans. Maar om dat te laten gebeuren, moet een te lange afkoelingsperiode door de stieren worden vermeden.

Neerwaarts ligt de belangrijkste steun nu rond de $ 48k. Als Bitcoin erboven kan blijven, blijft het korte termijn bullish scenario volledig intact. Een beweging verder naar beneden wordt echter onwaarschijnlijk geacht en zal een aanzienlijke bearish stemming vereisen om door te voeren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten verliezen zien ten opzichte van Bitcoin

De meeste andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een trage dag omdat Bitcoin de headlines domineerde. Sommigen slaagden er echter in om flinke winsten te boeken ten opzichte van de handelsparen USD en BTC. Binance Coin (BNB, 25%), Litecoin (LTC, 11,5%) en Monero (XMR, 17%) behoorden vandaag tot de grote winnaars. De rest van de cryptocurrencies rapporteerde kleine verliezen of winsten.

In ander nieuws….

50% van de leidinggevenden van techbedrijven denkt dat hun bedrijf in de toekomst Bitcoin zullen aanhouden

Volgens een recent onderzoek van Gartner was meer dan 50% van de technische managers van mening dat hun bedrijven Bitcoin zouden opnemen als onderdeel van hun portfolio voor de toekomst. Tesla's avontuur van $ 1,5 miljard en de enorme investeringen van andere technologiebedrijven zoals Microstrategy luiden nu een nieuw tijdperk in van institutionele BTC-investeringen van grote bedrijven. De enquête was gebaseerd op een vragenlijst en werd verzonden naar leidinggevenden uit alle grote industrieën.

Andere leidinggevenden in de branche waren op dit moment echter niet zo zeker van investeren in Bitcoin, maar ze overwogen het in ieder geval. Er werd vastgesteld dat meer dan 5% van alle bedrijven in Bitcoin wilden investeren, maar ongeveer 11% hoopte dat ze dit in 2024 zouden kunnen doen. Ze noemden regelgeving als reden waarom een ​​mogelijke investering zou kunnen worden uitgesteld.

Eerlijk gelanceerde cryptocurrency-tokens doen het beter

Volgens onderzoek van het crypto-analysebedrijf Messari doen eerlijk gelanceerde tokens het in het algemeen beter op de markt voor cryptocurrency dan andere muntprojecten. Volgens de bron zijn eerlijk gelanceerde projecten de cryptocurrency-platforms die worden gelanceerd zonder dat er vooraf gedolven tokens in omloop zijn. Het is een praktijk die normaal wordt gevolgd door veel cryptocurrency-projecten om mede-oprichters en vroege investeerders te belonen met tokens voor hun vroege bijdrage. Eerlijk gelanceerde tokens zijn onder andere Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Monero en andere projecten.

Volgens het onderzoek was de gemiddelde stijging voor de top 1026 tokens de afgelopen week ongeveer 9,56%, maar voor eerlijk gelanceerde tokens was dat ongeveer 31,44%. Op de lange termijn presteren eerlijk gelanceerde projecten ook beter dan andere cryptocurrency-projecten, maar de kloof is op lange termijn over het algemeen veel kleiner.

Deze statistieken hebben het vooropgezette valutadebat nieuw leven ingeblazen. Veel puristen beweren dat het een slechte praktijk is en moet worden gestopt, maar voorstanders zeggen dat hetzelfde gebeurt in aandelen ten voordele van “early adopters” en dergelijke. Maar aandelen en digitale valuta zijn heel verschillend, ook al lijken ze op papier vergelijkbaar. Ripple (XRP) is bijvoorbeeld volledig voorgemijnd en geeft geen prikkels aan belangrijke spelers in zijn ecosysteem. Dat zou een reden kunnen zijn voor de achteruitgang op lange termijn. De jury is er echter nog steeds niet over uit en projecten zoals Ethereum blijven voorlopig nieuwe records boeken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram