Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin "is here to stay", claimen topmensen van grote financiële instellingen

acceptatie Bitcoin 

afbeeldingsbron: Pixabay

De Bitcoin bull-run gaat door, aangezien de BTC koers zojuist het belangrijke psychologische niveau van $ 50.000 heeft gepasseerd om een ​​nieuw record van $ 52.583 (Bitfinex) te bereiken. Niemand kan Bitcoin meer negeren. Onlangs hebben leidinggevenden van enkele van de grootste financiële bedrijven ter wereld opmerkingen gemaakt over de langetermijnperspectieven van Bitcoin.

Rapport Morgan Stanley

Vorige week publiceerde Morgan Stanley, een van de grootste multinationale bankgroepen ter wereld, een Bitcoin-rapport op haar website. Het document getiteld "Why Crypto Is Coming Out of the Shadows'' en geschreven door Morgan Stanley's Chief Global Strategist Ruchir Sharma, bespreekt de belangrijkste krachten achter de huidige BTC-bullrun, evenals de toekomstperspectieven en langetermijnmogelijkheden van Bitcoin.

Sharma gelooft dat de belangrijkste reden voor de snelle piek in de populariteit van Bitcoin het "groeiende wantrouwen in fiat-valuta's is, dankzij het massaal drukken van geld door centrale banken". Het economische beleid dat de regeringen over de hele wereld hebben ingevoerd onder het mom van het bestrijden van de coronavirus-pandemie, is rampzalig geweest voor de waargenomen waarde van fiatgeld, en bezorgde investeerders begonnen op zoek te gaan naar activa die geschikter waren om op de lange termijn waarde op te slaan.

De strateeg van Morgan Stanley verwees naar het schokkende feit dat in 2020 meer dan 20% van alle bestaande dollars is gedrukt. Sharma merkt op dat "elke grote centrale bank als een gek aan het drukken is om economieën draaiende te houden tijdens de pandemie, waardoor het vertrouwen in alle nationale valuta wordt ondermijnd" . Sceptisch over de vraag of fiat enige echte waarde heeft, beginnen steeds meer mensen Bitcoin te zien als hun favoriete investering.

Sharma beweert dat de hoge volatiliteit van Bitcoin geen probleem is voor de jongere generatie investeerders, die goed thuis zijn in nieuwe technologieën. Voor hen is volatiliteit geen grote rode vlag, maar een kleine prijs die moet worden betaald voor de geweldige mogelijkheden die worden geboden door de solide technologische fundamenten van Bitcoin als een volledig gedecentraliseerd en open source netwerk.

Mohamed el Erian 

Een andere positieve mening over Bitcoin is onlangs geuit door Mohamed El-Erian, de Chief Economic Advisor bij Allianz. Het is vooral belangrijk omdat het in Duitsland gevestigde Allianz momenteel wordt beschouwd als de grootste financiële dienstverlener en de grootste verzekeringsmaatschappij ter wereld.

In een interview van vorige week met CNBC merkte El-Erian op dat er het afgelopen jaar een 'omslag' in de houding ten opzichte van Bitcoin heeft plaatsgevonden, vooral onder institutionele beleggers. Waargenomen argumenten tegen BTC, zoals de beruchte volatiliteit, lijken niet langer op te wegen tegen de positieve punten, en grote bedrijven lijken klaar te zijn om Bitcoin volledig te omarmen.

El-Erian is van mening dat Bitcoin de veilige haven is geworden tegen inflatie en economische onzekerheid. "Je vertrouwt het systeem niet, investeer in bitcoin. Je bent bang voor inflatie, voor depreciatie, investeer in Bitcoin ”, zei de econoom.

Het belang van voorlopers als Tesla, Paypal en Mastercard

De Allianz-directeur beweert dat Tesla's aankoop van Bitcoins ter waarde van $ 1,5 miljard erg belangrijk is, omdat het perfect illustreert waarom grote bedrijven zo enthousiast zijn over Bitcoin. Volgens El-Erian komt de aantrekkelijkheid van BTC voort uit het feit dat het niet alleen een efficiënte betaalmethode is, maar ook een vorm van investering die geschikt is om risico's te beperken in tijden van grote economische onzekerheid.

El-Erian gelooft dat we het middelpunt van de acceptatie van Bitcoin al hebben bereikt en dat er nu geen weg meer terug is. Een kettingreactie die begon toen PayPal, Tesla en Mastercard het Bitcoin-ecosysteem betraden, zal er vrijwel zeker voor zorgen dat andere bedrijven hun stappen volgen en op de BTC-kar springen uit angst om iets te missen.

Hoewel El-Erian erop wijst dat er nog steeds veel stemmen zijn die waarschuwen voor de risico's van Bitcoin, gelooft de econoom dat het universele sentiment nu beslist optimistisch is. Het is waarschijnlijk dat PayPal en Tesla de pioniers waren die ervoor zullen zorgen dat in de nabije toekomst tientallen, zo niet honderden bedrijven in Bitcoin zullen investeren, waarbij Apple door experts wordt uitgekozen als de meest waarschijnlijke kandidaat om de volgende technologiegigant te zijn die het crypto-ecosysteem betreedt.

Positieve toekomstverwachtingen 

De populaire misvatting die Bitcoin beschouwde als iets dat direct in strijd was met het banksysteem, lijkt eindelijk uit te sterven. Kleine particuliere beleggers en influencers van sociale media zijn niet langer de grootste Bitcoin-enthousiastelingen. Nu zijn het de grote banken, technische giganten en grote financiële instellingen die de prijs omhoog duwen.

De instroom van institutioneel geld in BTC die in 2020 begon, wordt steeds krachtiger. Omdat de acceptatie van Bitcoin door instellingen steeds meer aan kracht wint, beginnen ultra-bullish voorspellingen die de BTC-prijs in de nabije toekomst $ 100.000 of zelfs $ 500.000 zien bereiken, plotseling veel realistischer aan te voelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram