Skip to main content

Bitcoin nieuws

NYDIG noemt Morgan Stanley in zijn Bitcoin ETF-aanvraag en Canada keurt tweede BTC ETF goed

Exchange Traded Fund (ETF) 

Tijdens het bijwonen van een evenement met als thema Bitcoin, georganiseerd door Microstrategy, zei Ross Stevens, de oprichter van New York Digital Investment Group (NYDIG), dat er meer geld onderweg is naar het Bitcoin-ecosysteem. Interessant is dat dat het persbericht van NYDIG lijkt te zijn over hun toegang tot de crypto-sector. Zeven dagen na de opmerking wacht het bedrijf op een regelgevend knikje, na het indienen van een aanvraag voor een BTC ETF.

Het Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) van het bedrijf komt op de hielen van een andere vergelijkbare ETF die is goedgekeurd voor handel op de Toronto Stock Exchange.

Dit volgt op andere aanmeldingen van Vaneck en Valkyrie Digitial Assets. Volgens NYDIG zal de ETF gewone aandelen verhandelen op de New York Stock Exchange Arca.

NYDIG gaat in het proces geratificeerde boekhoudmethoden gebruiken

Verder stelt de SEC-indiening van NYDIG dat het belangrijkste doel is om de prestaties van de leidende cryptocurrency te volgen en tegelijkertijd de last van de kosten van de schouders van de investeerders weg te nemen. NYDIG streeft ernaar dit te bereiken door Bitcoin in een trust te houden en de waarde ervan te berekenen met behulp van geratificeerde boekhoudmethoden.

 

NYDIG is echter niet het enige bedrijf dat wil starten met een Amerikaanse Bitcoin ETF. Er zijn nog ongeveer tien bedrijven op hetzelfde pad. Jeff Kilburg, een executive bij KKM Financial, merkte op dat 2021 waarschijnlijk het jaar wordt waarin de Amerikaanse Securities and Exchange Commission BTC-gerichte ETF's goedkeurt.

Hij merkte op dat de druk om de SEC een ETF te laten goedkeuren is, als iemand constant aan haar hoofd zeuren om met je te trouwen. Hij vergeleek het scenario met het moment waarop hij de hand van zijn vrouw vroeg; ze stemde toe na de "15e of 20e keer."

De indiening van de Bitcoin ETF-aanvraag van NYDIG viel samen met de stijging van de Bitcoin koers  naar een nieuwe ATH (all-time high) van meer dan 50 duizend US dollar. Het bedrijf verklaarde ook dat het gebruik zal maken van de diensten van Morgan Stanley, een wereldwijde investeringsbank en een erkende partij.

Echter, na het uiteenzetten van de positieve punten van een BTC ETF, deed NYDIG een stap terug om mogelijke risico's te schetsen die gepaard gaan met elk aan BTC gebonden beleggingsproduct.

In een waarschuwing merkt het bedrijf op dat zijn ETF risico's inhoudt, waardoor het ongeschikt is voor beleggers "die niet in staat zijn om risico's met betrekking tot Bitcoin te accepteren".

 Het blijft erop wijzen dat, aangezien het zich bezighoudt met "speculatieve effecten", deelnemers enorme verliezen kunnen lijden. Daarom moeten ze alle mogelijke resultaten overwegen voordat ze een investeringsbeslissing nemen.

Canada verwelkomt zijn tweede Bitcoin ETF

Terwijl de SEC overweegt om de Bitcoin ETF van NYDIG al dan niet goed te keuren, heeft de financiële waakhond van Canada dinsdag zijn tweede BTC ETF goedgekeurd. De ETF is ingediend door Evolve Funds Group Inc.

De Canadese BTC ETF is de tweede in Noord-Amerika en biedt institutionele beleggers nog een mogelijkheid om de Bitcoin-sector te betreden. De goedkeuring kwam minder dan 21 dagen nadat Evolve Funds Group een prospectus had ingediend voor een dergelijk aanbod. Dinsdag maakte het bedrijf bekend dat de Ontario Securities Commission (OSC) de aanvraag had goedgekeurd.

De ETF gebruikt echter verschillende symbolen om onderscheid te maken tussen Canadese en Amerikaanse beleggers. Canadese investeerders moeten interactie hebben met het EBIT-symbool, terwijl investeerders in de Verenigde Staten de Bitcoin ETF verhandelen met behulp van het EBIT.U-symbool.

Canadese Bitcoin ETF-investeerders zullen ongedekte blootstelling hebben aan de dagelijkse koersbewegingen van BTC in Canadese dollars, terwijl Amerikaanse investeerders hetzelfde krijgen in USD.

Evolve Funds Group zal de prijsbewegingen van de toonaangevende cryptocurrency volgen met behulp van gegevens van de Bitcoin Reference Rate van CF Benchmark. Het platform biedt geaggregeerde gegevens van meerdere Bitcoin-USD-markten en combineert deze tot een enkele 24-uursindex voor benchmarking.

Evolve vermindert "Tracking Error"

In een nieuw prospectus dat vorige week vrijdag bij OSC werd ingediend, geeft het bedrijf een schets van de doelstelling van het fonds. Een van de belangrijkste missies is het verminderen van de "tracking error" door gebruik te maken van de voordelen "van het creatie- en inwisselproces" wanneer beleggers 24 uur per dag exposure aan de Bitcoin koers krijgen.

Volgens Evolve kan de missie worden bereikt door de leidende cryptocurrency voor een langere periode vast te houden. Terwijl hij met Cointelegraph sprak, merkte Sui Chung, CEO van CF Benchmarks, op dat Evolve's BTC EFT een "echte primeur" is omdat het product gemakkelijk te begrijpen is.

De eerste wettelijk goedgekeurde ETF in Canada werd ingediend door 3iQ en is beschikbaar voor verhandeling op de Toronto Stock Exchange.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram