Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin consolideert boven $ 51.000 en ex-Trump-medewerker voorspelt dat het eind 2021 $ 100.000 zal bereiken

Bitcoin $100K 

Afbeeldingsbron onder CC: Marco Verch Professional

Bitcoin bracht het grootste deel van de dag door met het consolideren van het veroverde terrein boven het historische cijfer van $ 50.000. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had een algehele trage dag, waardoor de koers gedurende de dag bleef steken in een smal bereik van ongeveer $ 51k- $ 52k.

Ander nieuws: De voormalige stafmedewerker van het Witte Huis van Donald Trump en later diens criticus, Anthony Scaramucci, gelooft dat Bitcoin in de nabije toekomst $ 100.000 waard zal zijn. Hij voorspelde dat de cryptocurrency deze waarde zou bereiken vóór de jaarwisseling 2021/22.

Ook heeft een Zwitserse staat (kanton), genaamd Zug, aangekondigd dat het zijn inwoners zal toestaan ​​belasting te betalen in cryptocurrencies. De beslissing is het zoveelste bewijs van de progressieve benadering van de Zwitserse autoriteiten om cryptocurrencies een sterkere positie in het land te geven.

Bitcoin consolideert boven $ 50k

De historische beweging van Bitcoin boven de $ 50k leidde niet tot een langdurige Bitcoin-rally, zoals gisteren voorspeld door BitcoinKoers. Een groot deel van de dag bleef de cryptocurrency verankerd tussen $ 51k en $ 52k. Dit komt voornamelijk door twee aanzienlijke weerstanden die voor de boeg liggen, de eerste is de weerstand van een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen die rond de $ 54.000 ligt, terwijl de andere een 0,5 Fibonacci-retracement is van $ 38.000, de start van de huidige rally, en die ligt rond de $ 57.000. Bitcoin moest dus een beetje hergroeperen voordat de aanval op deze weerstanden serieus kan worden geopend.

De dag begon met een BTC koers boven de $ 52k en een nieuwe recordhoogte van ongeveer $ 52,7k. Daarna veloor Bitcoin wat stoom voordat hij in de vroege ochtenduren weer terugkwam onder $ 52k. De daling ging verder en bereikte op een gegeven moment $ 51,5k voordat hij weer terugkaatste. Op het moment van schrijven staat Bitcoin weer rond de $ 52k en zou het op weg kunnen gaan naar nog meer nieuwe recordhoogtes naarmate de handelsactiviteit in de late uren van de nacht versnelt.

Over het algemeen zal Bitcoin vandaag moeten vechten tegen weerstanden van $ 54k en $ 57k. Het bullish sentiment is sterk en kan resulteren in het testen van deze aanzienlijke uitdagingen die voor ons liggen. Aan de andere kant is het belangrijkste ondersteuningsniveau ongeveer $ 48k en de bulls moeten dat verdedigen. Zolang de koers boven dit niveau blijft, kunnen de beren geen voet aan de grond krijgen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Sommige van de andere topcryptocurrencies lieten een sterk resultaat zien te midden van de consolidatie van Bitcoin boven $ 50k. Ethereum (ETH) plaatste op het moment van schrijven een nieuw record van ongeveer $ 1940 en het lijkt erop dat het binnenkort $ 2000 zal bereiken. De op een na grootste cryptocurrency loopt achter op Bitcoin m.b.t. recente prestaties, maar kan later op de dag nog wat winst boeken.

Andere cryptocurrencies bleven eerder op de dag grotendeels stabiel en volgden de leiding van Bitcoin niet. Binance-coin (BNB, 25%) en Dogecoin (DGC, 10%) waren enkele uitzonderingen. Cardano (ADA, 5%) had een korte rally en boekte tijdens dit proces ook een nieuw 2-jarig hoogtepunt van ongeveer $ 0,90.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Ex Trump-medewerker Scaramucci gelooft dat Bitcoin naar $ 100k kan gaan

Ex-Trump-kabinetslid en investeringsbankier Anthony Scaramucci gelooft dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar wel $ 100.000 kan bereiken. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een interview met CNBC.

Hij zei:

"Ik denk dat we voor het einde van het jaar $ 100.000 in deze munt zien."

Scaramucci, in de volksmond bekend als "The Mooch", had een zeer korte en zeer interessante, bijna komische carrière in het Witte Huis. Hij werd naar verluidt door Trump binnengehaald als communicatiedirecteur van het Witte Huis om enkele van de hoogste kabinetsleden te helpen ontslaan, waarvan Trump in zijn absolute wijsheid dacht dat ze naar de pers lekten. De korte carrière van The Mooch duurde minder dan een maand, maar het was zeer bewogen omdat hij met succes hielp bij het ontslaan van twee van de vermeende lekken, waaronder Rince Priebus. Aan het einde werd hij zelf ontslagen. Sindsdien is hij een Trump-criticus geworden.

Hoewel zijn carrière in het Witte Huis kort en komisch was, is hij een zeer succesvolle investeringsmanager en overweegt hij al een tijdje Bitcoin en andere cryptocurrencies. Zijn bedrijf genaamd SkyBridge heeft meer dan een half miljard dollar in de sector geïnvesteerd, maar hij is wel degelijk voorzichtig met individuele gebruikers en investeerders over de risico's die aan de sector zijn verbonden.

Zwitsers kanton staat belasting op cryptocurrency toe

Een kleine Zwitserse staat (kanton) Zug heeft ingezetenen toegestaan ​​om belasting te betalen in Bitcoin en Ethereum en dat is een primeur in het land. Eerder had een kleinere administratieve eenheid van Zermatt, een deel van de staat Wallis, belastinginning op basis van cryptocurrency toegestaan.

Volgens een officiële memo op de website van de overheidsorganisatie heeft het zelfbesturende kanton officieel belastinginning via cryptovaluta toegestaan ​​en zelfs een video geüpload over hoe het moet. Dit heeft de twijfel voor de burgers weggenomen en een vlotte overgang mogelijk gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram