Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin is meer waard ten opzichte van goud dan ooit

Bitcoin vs Goud

In de afgelopen dagen heeft Bitcoin veel groei laten zien, de prijs van Bitcoin overschreed voor het eerst $ 50.000 op 16 februari en staat nu op een recordhoogte van ongeveer $ 52.000. Dit is bijna twee en een half keer wat het eind 2017 waard was toen de laatste bull run eindigde en nu vertoont het geen tekenen van vertraging.

Cryptomarktcommentator Holger Zschaepitz merkte in een tweet op dat de Bitcoin-rally en dalende goudprijzen de ongelijkheid tussen de twee assets hebben doen toenemen. Nu koopt één ounce (31,1 gram) goud op het moment van schrijven slechts 0,0349 Bitcoin. (de goudprijs en Bitcoin koers veranderen constant, dus dit getal kan variëren op het moment dat u dit leest).

 

Holger voegde ook een vergelijkingstabel van Bloomberg toe aan zijn tweet, waaruit bleek dat de ongelijkheid in de laatste 11 maanden sinds maart 2020 is toegenoen van bijna 0,32 Bitcoin per ounce naar een tiende daarvan nu. Dit kan in context worden geplaatst door de prestaties van beide activa in het afgelopen jaar te vergelijken. Bitcoin won vorig jaar bijna 270%, terwijl goud slechts 24% won. De ongelijkheid kan beter worden gezien als we de achtjarige cijfers voor beide activa zien, Bitcoin won de afgelopen acht jaar meer dan tweehonderdduizend procent in waarde, terwijl goud slechts met een magere 13% groeide.

Eeuwenlang werd goud beschouwd als een opslagplaats van waarde, met het hele monetaire systeem eromheen ontworpen. Sinds het begin van Bitcoin echter, hebben cryptoliefhebbers beide activa echter tegenover elkaar gezet en vergeleken. Bitcoin is ontwikkeld om de problemen van de traditionele manieren van waardeopslag op te lossen en vergelijking van hun waarde is gerechtvaardigd voor de overgrote meerderheid van de mensen.

In het verleden hebben moguls uit de traditionele financiële wereld een punt gemaakt dat Bitcoin onbeduidend is in vergelijking met goud, vanwege het grote verschil in marktkapitalisatie, maar Bitcoin maakt een inhaalslag. Verwacht wordt dat BTC één dezer dagen een marktkapitalisatie van een biljoen dollar zal bereiken en sommigen verwachten dat het nog binnen dit decennium een ​​hogere marktkapitalisatie zal hebben dan goud zelf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram