Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zet nieuw record neer boven $ 55.000 terwijl de totale BTC-marktkapitalisatie voor de eerste keer $ 1 biljoen overschrijdt

Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Daniel Friedman onder CC

De marktkapitalisatie van Bitcoin heeft $ 1 biljoen overschreden. Na een eerste consolidatiefase heeft de grootste cryptocurrency ter wereld geschiedenis geschreven door deze cruciale mijlpaal even voor de avond van vandaag te passeren.

Ander nieuws: Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft getweet dat alleen een dwaas geen niet-fiat-investeringen in zijn / haar portefeuille zou overwegen. Musk reageerde op de opmerkingen van Binance CEO Chengpeng Zhao op Twitter over Tesla's gigantische investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin.

Ook is het eigen cryptocurrency-project van zanger Akon genaamd Akoin gelanceerd in Kenia. De munt zal in eerste instantie het Mwale Technology and Medical Center van $ 2 miljard in het land van stroom voorzien.

Bitcoin overschrijdt voor het eerst in zijn geschiedenis $ 1 biljoen marktkapitalisatie

Bitcoin overschreed de belangrijkste mijlpaal in z’n recente geschiedenis, aangezien het eerder op de dag officieel de marktkapitalisatie van $ 1 biljoen overschreed. De cryptocurrency ging tegen de avond boven de $ 53,8k en noteerde een waardering van $ 1 biljoen. De marktkapitalisatie van Bitcoin is nu meer dan die van 99,9999% van alle bedrijven over de hele wereld.

De cryptocurrency stopte daar niet eens en bereikte een hoogste punt van $ 55,7k op moment van schrijven, een nieuw koersrecord in de geschiedenis van Bitcoin.

Het digitale activum was in de beginjaren van 2009 slechts een paar miljoen dollar waard. Het duurde een aantal jaren voordat het een waardering van ongeveer $ 1 miljard bereikte, maar het bereikte zelfs $ 10 miljard tijdens hetzelfde bullish seizoen. De eerste waardering van $ 100 miljard duurde echter meer dan 4 jaar en werd eind oktober 2017 behaald tijdens de vorige bull run. En nu, drie jaar en een paar maanden vooruitgespoeld, op 19 februari 2021, was Bitcoin een magische $ 1 biljoen waard. Het is hoger dan de waardering van de meeste bedrijven, met een paar uitzonderingen als Apple en Aramco daargelaten. Maar Bitcoin is geen bedrijf en om een echte concurrent te vinden moeten we eerder naar zoiets als goud kijken, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 12 biljoen, nog steeds 12 keer meer dan de huidige BTC-waardering.

Bitcoin koers grafiek

De toekomst

In de toekomst ligt de volgende grote weerstand rond de $ 57k als onderdeel van de fibonacci-retracement van 0,5 van $ 38k. Aan de andere kant zullen de ondersteuningsniveaus van $ 50k en daarna $ 48k in het spel komen en beren moeten de BTC koers daarheen dwingen om een ​​kans te maken om weer in het spel te komen.

Altcoins weerspiegelden de prestaties van Bitcoin grotendeels gedurende de dag, met een paar opmerkelijke uitzonderingen, zoals Binance Coin (BNB), die zijn opwaartse beweging voortzette en eerder op de dag $ 342 plaatste, nog een hoogste koers ooit. Het behoort nu tot de top 4 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld en haalt zowel Polkadot als Cardano in.

In ander nieuws….

Elon Musk zegt dat alleen een dwaas niet-fiat-investeringen niet zal overwegen

Tesla's CEO Elon Musk heeft verklaard dat alleen een dwaas geen niet-fiat-investeringen zal overwegen. Hij maakte deze opmerkingen naar aanleiding van een reeks tweets van Binance CEO Chengpeng Zhao (CZ), die verklaarde dat Tesla's grote investering in cryptocurrencies aantoonde dat het bedrijf serieus bezig was met het nastreven van Bitcoin. CZ stopte daar echter niet en probeerde alarm te slaan over Musk's promotie van op meme gebaseerde cryptocurrency Dogecoin.

Met betrekking tot Dogecoin heeft Musk het herhaaldelijk de cryptocurrency van het volk genoemd en blijft het de voorkeur geven boven Bitcoin, voor zover zijn tweets laten zien. Hij heeft echter officieel in Bitcoin geïnvesteerd en niet in Dogecoin, dus er kan worden afgeleid dat hij Bitcoin meer vertrouwt dan Dogecoin, zelfs als hij het zelf niet toegeeft. Zijn flirt Dogec met Dogecoin is grotendeels voor de memes en populair zijn bij de Reddit-gemeenschap voor Musk.

Hij twitterde:

"Tesla's actie weerspiegelt niet direct mijn mening. Het hebben van Bitcoin, wat simpelweg een minder domme vorm van liquiditeit is dan contant geld, is avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf."

Hij vervolgde en zei dat fiat-valuta momenteel een negatieve rente heeft en dat ze niet aan te raden is, zolang dat het scenario is. Hij wees erop dat Bitcoin bijna net zo dom was als fiat-valuta's, maar hij concentreerde zich op “bijna” en zei dat dat het verschil in de wereld zou kunnen maken.

Het lijkt duidelijk dat Musk de dingen heel voorzichtig aanpakt. Hij heeft eerder problemen gehad met de SEC en andere regelgevende instanties van de overheid en hij probeert voorzichtig te zijn. Het is algemeen bekend dat Tesla's investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin grotendeels zijn eigen geesteskind was en hij is al jaren optimistisch over de cryptocurrency, maar kan dat niet openlijk zeggen.

De cryptocurrency van zanger Akon

Het cryptocurrency-project Akoin, van de populaire Afrikaanse zanger Akon, is nu officieel gelanceerd en geadopteerd in een belangrijke gemeenschap. De cryptocurrency zal nu worden gebruikt als ruilmiddel in de medische gemeenschap en het wetenschappelijk centrum van Mwale in Kenia.

De cryptocurrency van Akon lijkt een zeldzaam succes voor een crypto-project. Veel sterren over de hele wereld kondigen projecten als deze aan voor korte publiciteitsstunts. Voetballers Ronaldinho en Neymar en bokser Floyd Mayweather kondigden ook soortgelijke projecten aan, maar die werden allemaal niet gerealiseerd vanwege een gebrek aan coherente vooruitgang.

Akoin wordt het eerste grote dergelijke cryptocurrency-project dat matig succes heeft. Eenmaal met succes ingezet in juli later dit jaar, kan de munt 5.000 ziekenhuismedewerkers, 2.000 handelaars en meer dan 35.000 inwoners faciliteren. Er is echter niet veel publiekelijk bekend over dit crypto-project en het valt nog te bezien hoe succesvol en schaalbaar het kan zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram