Skip to main content

Bitcoin nieuws

Een Duits cannabisbedrijf verschuift zijn liquide middelen naar Bitcoin

 

SynBiotic SE, een Duits cannabisbedrijf gevestigd in München, heeft gezegd dat het met een deel van zijn liquide middelen Bitcoin gaat kopen volgens vergelijkbare stappen die zijn genomen door Tesla en MicroStrategy.

Zorgen om inflatie

Het bedrijf kondigde de beslissing op 16 februari op zijn website aan. In de verklaring stond dat het bedrijf heeft besloten de stap te nemen uit bezorgdheid dat fiat-valuta op de rand van een enorme devaluatie staat als gevolg van de stimulans die werd aangekondigd door EU-regeringen om de financiële gevolgen van Covid-19 te verzachten. CEO Lars Muller zei in een verklaring dat de investering niets te maken heeft met de recente stijging van de prijs van Bitcoin, maar eerder met het vertrouwen van het bedrijf in Bitcoin in vergelijking met euro of dollar.

De Verenigde Staten en veel Europese landen hebben stimuleringsplannen aangekondigd i.v.m. de COVID-19-pandemie, waarbij biljoenen dollars en euro's worden gedrukt, wat hoogstwaarschijnlijk inflatie zal veroorzaken zodra de zaken weer normaal worden. Muller zei dat het aanbod van Bitcoin eindig is en niet wordt beïnvloed door politiek of een pandemie. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Bitcoin inflatie zal ervaren, daarom heeft hij veel vertrouwen in de digitale munt. Met deze stap zou SynBiotic het eerste beursgenoteerde bedrijf in Europa worden dat deze weg inslaat.

 Hij voegde eraan toe dat de cannabisindustrie een zeer goede ervaring heeft met Bitcoin. Cryptocurrency wordt in de industrie al heel lang als betaalmiddel gebruikt. Synbiotic SE is een beursgenoteerd bedrijf op de beurs van Düsseldorf, met belangen die variëren van de productie van cannabinoïden tot wellnessproducten.

Tesla en Microstrategy

Eerder deze maand maakte de CEO van Tesla, Elon Musk, via Twitter bekend dat het bedrijf voor ongeveer $ 1,5 miljard aan liquide middelen heeft vervangen voor Bitcoin. Sinds de aankondiging is de Bitcoin koers met ongeveer 20% gestegen en Tesla's investering van 1,5 miljard dollar bedraagt ​​nu meer dan $ 2 miljard. Microstrategy, een Business Intelligence (BI) -bedrijf gevestigd in de VS met inmiddels forse belangen in Biotcoin, heeft recent besloten om nog eens bijna 1 miljard dollar in BTC te steken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram