Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stoot voorbij $ 57k terwijl Elon Musk zegt dat de prijs van Bitcoin en Ethereum "a little High" zijn

 

Afbeeldingsbron: The Joe Rogan Experience op Youtube

De Bitcoin koers heeft vandaag $ 57k overschreden. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie steeg op een gegeven moment tot $ 57,5k voordat het weer iets corrigeerde, op wat weer een grote dag was voor de markt.

Sommige altcoins melden opnieuw grote prijsstijgingen. Zowel Polkadot (DOT) als Cardano (ADA) boekten eerder vandaag grote winsten, waardoor ze USD Tether (USDT) van de vierde en vijfde plek van duurste cryptocurrencies in de hitlijsten konden verdrijven. USDT is er al een tijdje en omdat het een flexibel aanbod heeft op basis van de deposito's die de USDT-schatkist heeft, kan het sterk fluctueren in de totale marktkapitalisatie.

In ander nieuws heeft Elon Musk gezegd dat de prijzen van Bitcoin en Ethereum op dit moment “a little High” zijn. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een Twitter-vete met Bitcoin-criticus en goldbug Peter Schiff.

Bitcoin boven $ 57.000

Bitcoin heeft eerder vandaag zijn opwaartse beweging voortgezet. De cryptocurrency steeg eerder vandaag 4,2% en vervolgde zijn katapultschot naar boven. De BTC koers stuitte echter op weerstand rond de $ 57,5k en moet wellicht even consolideren voordat hij verder omhoog gaat.

In onze vorige analyse hebben we laten zien dat er in de nabije toekomst een weerstand van ongeveer $ 51k, $ 54k en daarna $ 57k aanwezig was toen Bitcoin voor het eerst boven de $ 50k ging. De eerste twee weerstanden vereisten enige inspanning van de bulls en nu is de derde aan de beurt. Gezien de fibonacci-retracement van ongeveer $ 38k ligt de volgende weerstand op $ 57k, maar het kan toch een zwakke blijken te zijn, omdat de vorige twee slechts resulteerden in kleine haperingen in de koersstijging. Er kan dus in de nabije toekomst nog wat extra stoom in de koers komen, mogelijk om het voorlopig op $ 60k te brengen.

Vooruitgaand moet Bitcoin de weerstand van $ 57k overtuigend overwinnen om zijn beweging naar boven voort te zetten. Een langdurig verblijf hier zou de stieren kunnen dwingen wat stoom te verliezen en er kan een kleine correctie plaatsvinden. Als we hieronder gaan, is de volgende mogelijke ondersteuning ongeveer $ 54k en dan $ 48K. $ 48K is het niveau om in de gaten te houden, want als de cryptocurrency eronder daalt, kunnen de beren weer in het spel komen.

Bitcoin koers grafiekAltcoins grotendeels stabiel maar Uniswap, Cardano en Polkadot posten enorme winsten

Terwijl de meeste andere cryptocurrencies een zwakke handelsdag hadden, waren er een paar uitschieters onder de meest populaire altcoins van dit moment. Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) boekten prijsstijgingen van 22% en 21% gedurende de dag, wat hen hielp omhoog te stuwen naar de vierde en vijfde plaats op de hitlijsten, waarbij ze de al lang bestaande cryptocurrency USD Tether (USDT) inhaalden.

Samen met Binance Coin (BNB) dat op de 3e plaats in de hitlijsten staat, liggen de vier cryptocurrencies slechts binnen $ 7 miljard van elkaar en zullen we de komende dagen nog zeker veel wisselingen zien.

Een andere uitschieter was Uniswap (UNI) dat eerder vandaag 52% steeg en zo hoog als # 12 op de hitlijsten kwam. Afgezien van deze drie uitschieters, had een groot deel van de rest van de markt over het algemeen een rustige dag met niet veel gerapporteerde veranderingen in de waardering.

In ander nieuws….

Elon Musk zegt dat de prijs van Bitcoin en Ethereum "een beetje hoog" is

Elon Musk is terug in het nieuws. Hij reageerde op Peter Schiff en zijn eigenzinnige anti-crypto-tweets. Schiff is een van de grootste anti-crypto gold-bugs die er zijn en heeft de ondergang van crypto al een paar jaar voorspeld, zelfs één keer vlak voor de sterke bullrun van eind 2020. Schiff probeerde Musk's bewering dat "Bitcoin bijna net zo BS is als geld" verkeerd te interpreteren als dat het net zo erg is als fiat.

Schiff tweette:

Volgens @elonmusk "Bitcoin is bijna net zo BS als fiatgeld." Dus Musk beschouwt zowel #Bitcoin als fiat als BS. Ik ben het ermee eens, ik denk gewoon dat Bitcoin, dat een digitaal fiat is en zelfs meer BS is dan het papieren fiat uitgegeven door centrale banken. #Goud is geen BS. Het is echt geld en beter dan beide!

Waarop Musk antwoordde:

“Een e-mail waarin staat dat je goud hebt, is niet hetzelfde als goud hebben. je kunt net zo goed crypto hebben. Geld zijn slechts gegevens waarmee we het ongemak van ruilhandel kunnen vermijden. Die gegevens zijn, net als alle gegevens, onderhevig aan latentie en fouten. Het systeem zal evolueren naar dat wat beide minimaliseert "

Musk waarschuwde de mensen toen dat de prijzen van Bitcoin en Ethereum “een ​​beetje hoog" waren. Dit toont aan dat terwijl Elon Musk, hoewel optimistisch over de infrastructuur van Bitcoin, ook bezorgd is dat de koers een beetje te hard is opgelopen. Maar tegelijkertijd kan het een truc zijn om de koers te verlagen, zodat hij meer bij kan kopen. Niemand kan voorspellen wat er op zijn hoofd omgaat!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram