Purpose Bitcoin ETF bereikt $ 165 miljoen in handelsvolume op eerste handelsdag

 

“Purpose Bitcoin ETF”, de eerste bitcoin ETF die ooit in Noord-Amerika werd gelanceerd, overschreed bijna $ 165 miljoen in handelsvolume op de eerste handelsdag van het fonds, na de lancering ervan op donderdag. De ETF die is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange, zag voor bijna $ 80 miljoen aan transacties in het eerste uur dat het begon te handelen.

Grote belangstelling voor Bitcoin ETF

De Bitcoin bull run is al weer een tijdje aan de gang en dit is de eerste Bitcoin-gerelateerde ETF in de Noord-Amerikaanse regio die werd goedgekeurd. Opvallend is dat het genoteerd staat in Toronto en niet op de beurs van New York. Opgemerkt moet worden dat er meerdere ETF's van een dergelijk soort op beurzen in Europa staan ​​die het koersverloop van Bitcoin volgen.

Purpose Bitcoin ETF is dus onlangs goedgekeurd voor lancering op de Toronto Stock Exchange. De ETF is donderdag gelanceerd en heeft zich sindsdien mogen verheugen in een enorme belangstelling van beleggers. De Purpose Bitcoin ETF (ticker BTCC) wordt door velen beschouwd als de voorloper van andere dergelijke ETF's op zowel de Canadese als de Amerikaanse aandelenmarkt. Veel analisten zijn van mening dat deze cryptovaluta ETF's een enorm opwaarts potentieel hebben, maar er moet meer bewustzijn komen rondom het bestaan ervan.

Evolve

Een ander bedrijf, met de naam Evolve, heeft ook zijn crypto ETF ontwikkeld, dat net als de BTCC ook op de Toronto Stock Exchange debuteerde. Evolve is een groot bedrijf voor vermogensbeheer met meer dan $ 1,7 miljard aan beheerd vermogen. De ETF wordt beheerd door Evolve en de fysieke Bitcoins worden in samenwerking met Gemini, die als bewaarder fungeert, aangehouden. De notering wordt EBIT genoemd en zal het naar verwachting even goed gaan doen als de Purpose Bitcoin ETF.

Amerikaanse BTC ETF

Veel voorstanders van cryptovaluta zijn van mening dat dit een goed teken is voor de algehele cryptomarkt, aangezien dat, naar het voorbeeld van de Ontario Securities Commission, de US Securities en Exchange Commission ook zou kunnen toestaan ​​dat ETF's in cryptovaluta op de open aandelenmarkt worden verhandeld. Momenteel liggen er meerdere aanvragen voor crypto-ETF's op het bureau van de SEC te wachten op goedkeuring.  Voorbeelde hiervan zijn ETF's die zijn geregistreerd door New York Digital Investment Group (NYDIG), Valkyrie digitale activa en Vaneck.

Naar een eventuele BTC ETF notering in de VS wordt al langere tijd uitgekeken door de cryptogemeenschap aangezien de verwachting is dat dit voor instroom van veel nieuw kapitaal kan zorgen in de Bitcoinmarkt, met hoogstwaarschijnlijk een stijging van de Bitcoin koers als gevolg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram