Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zat in een achtbaan vandaag - de BTC koers daalde 18% en herstelde daarna weer snel

achtbaan 

Afbeeldingsbron: Eric Lynch onder CC

De Bitcoin koers had een tumultueuze dag, aangezien de koers de grootste daling in dollarwaarde in de geschiedenis van de cryptocurrency liet zien, voordat hij ook weer snel herstelde. Bitcoin begon de dag op ongeveer $ 56k, maar kreeg later op de dag te maken met een grote meltdown, waardoor de koers een tijdje daalde tot onder $ 48k voordat hij weer herstelde. Momenteel noteert de BTC koers ongeveer $ 54.000.

Ander nieuws: volgens een recente analyse van het technische team van Wedbush zal tot 5% van alle grote beursgenoteerde bedrijven Bitcoin kopen. Daarover later meer.

Ook is onlangs een pizza-fooi van $ 5 in Bitcoin uit 2014 geliquideerd. De bezorger verdiende een soepele $ 400 door de cryptocurrency ongeveer zeven jaar vast te houden waarna hij recent besloot om uit te betalen.

Bitcoin's Achtbaan Dag

Bitcoin had vandaag een echte “rollercoaster day”. De overbelaste huidige rally had een correctie nodig en de beren probeerden met volle kracht de controle terug te pakken. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie plaatste de grootste uur-candle (prijsverschil in één uur) in z’n geschiedenis.

De Bitcoin koers begon de dag rond $ 57k, dichtbij de hoogste waardering die de cryptocurrency in lange tijd heeft gezien, rond $ 58,8k. De koers begon echter lichtjes te dalen naarmate de dag verstreek. Rond het middaguur brak echter de hel los en ging de cryptocurrency op korte termijn in een neerwaartse spiraal. De BTC koers kwam tijdens dit paniekverkoopuur zo laag als $ 48k (18% daling vanaf het begin van de dag). Voor meer dan $ 1,6 miljard aan shorts werd geliquideerd en stop-trades werden geactiveerd.

De lange termijn kooporders werden echter gevuld en gevuld en hielpen de koers binnen de kortste keren sterk terug te brengen tot ongeveer $ 54.000. Dus nogmaals, er vond een grote marktbeweging plaats en slechts een paar handelaren met doorzettingsvermogen, koelbloedigheid en begrip van de markt kwamen aan de juiste van de markt. Op dit moment is het een zeer delicate situatie, aangezien de markt zich grotendeels heeft hersteld. Nieuwkomers zijn een beetje ongemakkelijk bij het investeren van meer, terwijl er tegelijkertijd veel Fear of Missing Out (FOMO) is over eventuele prijsstijgingen op korte termijn terug naar het hoogste punt van $ 58,8k, dat in het weekend werd geregistreerd. Het is over het algemeen een zeer onzekere markt, dus beleggers moeten met de nodige voorzichtigheid investeren of verkopen.

Bitcoin koers grafiek

Bloedbad onder Altcoins

Altcoins volgden de neerwaartse beweging van Bitcoin vandaag grotendeels, maar op een meer gewelddadige manier. Ondanks het daaropvolgende herstel hebben veel van de cryptocurrencies een zwakker prijsherstel geboekt dan Bitcoin zelf. Binance Coin (BNB, -11%), Polkadot (DOT, -7%), Litecoin (LTC, -11%), Bitcoin Cash (BCH, 14%), Chainlink (LINK, -11%) zijn slechts enkele van de cryptocurrencies die sterke prijsdalingen lieten zien ten opzichte van vorige 24-uursniveaus op het moment van schrijven. De dieptepunten van vandaag waren veel heftiger dan deze verliezen, maar ook hier is herstel opgetreden.

Ripple (XRP) was eerder op de dag echter een opvallende uitzondering. Het had eerder vandaag ook een wervelende dag, maar het slaagde erin om een ​​aanzienlijke stijging van 5% te boeken ten opzichte van gisteren. Bijna alle andere tokens boekten vandaag buitensporige verliezen.

In ander nieuws….

Meer dan 5% van de beursgenoteerde bedrijven investeert in Bitcoin

Volgens een laatste analyse van WedBush-effecten is meer dan 5% van alle beursgenoteerde bedrijven van plan in Bitcoin te investeren. Hoewel het cijfer laag lijkt, kan dit ertoe leiden dat biljoenen dollars aan nieuw geld in de sector stromen, waardoor de koers in de nabije toekomst zal stijgen.

Volgens Dan Ives, een manager bij WedBush:

"No doubt this is something @elonmusk and @Tesla they're going to dive into the deep end of the pool on #bitcoin because they're not just doing it from an investment perspective, but from a transaction perspective,"

Maar aangezien het waarschijnlijk is dat steeds meer bedrijven Bitcoin zullen gaan vasthouden, zal de dreiging van overregulering over de hele wereld beginnen te verschijnen, waardoor het voor velen problematisch zal worden om de cryptocurrency in bezit te houden. Volgens Ives zal een adoptie van 3-5% door bedrijven echter niet resulteren in veel terugslag van de autoriteiten, maar bovenal zal het de regering ertoe aanzetten om te reageren. Grote beursgenoteerde bedrijven zijn onder meer Apple, Google, Uber, Microsoft en anderen die veel kapitaalinvesteringen hebben die ze kunnen omleiden. Een paar van hen hebben ronduit geweigerd om in Bitcoin te investeren, zoals Microsoft, maarwellicht zullen ze in de toekomst, onder druk, een ommezwaai maken.

Pizza bezorger liquideert $ 5 Bitcoin-fooi die hij in 2014 ontving voor $ 440

Een pizzabezorger is weer in het nieuws in de cryptocurrency-wereld. Redditor btcbible bood in 2014 een pizzabezorger de keuze tussen $ 5 of hetzelfde bedrag in Bitcoin, bij wijze van fooi. De pizzaman nam Bitcoin ter waarde van ongeveer 0,0069 BTC en heeft onlangs opnieuw contact met hem opgenomen om hem te helpen bij het liquideren van het al lang bestaande bezit. Als hij ervoor zou kiezen ze nu te verkopen, zouden ze nu $ 440 waard zijn.

Het eerste klassieke verhaal over Bitcoin-betaling dateert van 2010, toen een pizzaman een betaling van 10.000 BTC kreeg voor twee grote pizza's (ter waarde van ongeveer $ 500 miljoen in het huidige geld).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram