De Bitcoin koers daalt aanzienlijk tot $ 45k en Microstrategy voorspelt dat tegen 2026, 1 miljard mensen Crypto zullen bezitten op hun telefoons

Beer met Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional

De Bitcoin koers leed eerder op de dag nog een fors verlies, aangezien het op een gegeven moment daalde van ongeveer $ 53k tot zo laag als $ 45k, voordat hij iets herstelde tot ongeveer $ 47k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency ter wereld wordt nu ongeveer 22,8% lager gewaardeerd dan op de hoogste positie ooit, die slechts 3 dagen geleden werd geregistreerd. De beren zijn weer in het spel, maar ze hebben nog veel te doen onder de $ 45k om daadwerkelijk wat controle op de lange termijn terug te krijgen.

Ander nieuws, er wordt in de media breed gerapporteerd dat Elon Musk ervoor zorgde dat Bitcoin zo spectaculair crashte door te zeggen dat het een beetje hoog geprijsd was. Er waren echter een paar indicatoren die aantoonden dat de cryptocurrency eerst een neerwaartse koersbeweging kon verwachten voordat de rally omhoog zou worden voortgezet. Echter kan Musk zeker een van de triggers zijn die de ineenstorting in gang hebben gezet.

Volgens de CEO van Microstrategy zullen naar verwachting 1 miljard mensen in 2026 Bitcoin op hun telefoons opslaan. Met enige vooringenomenheid moet rekening worden gehouden bij deze toekomstvisie, aangezien Microstrategy een van de grootste institutionele investeerders in Bitcoin is en graag zou zien dat de acceptatie en het gebruik ervan groeit.

Bitcoin boekt enorme verliezen en daalt tot $ 45k

Bitcoin had weer een enorm verliesgevende dag toen de cryptocurrency een brutale koerscrash doormaakte die deed denken aan enkele van de grootste verliezen ooit op de markt. De dag begon goed met een BTC koers rond de $ 53k, om rond dat punt te stabiliseren. De rest van de dag werd echter besteed aan het gestaag verliezen van waarde.

De eerste helft van de afgelopen 24 uur was bijzonder bearish toen Bitcoin op een gegeven moment van $ 54k naar $ 45,2k daalde. De koers herstelde zich tussendoor terug tot ongeveer $ 49k, maar de opwaartse beweging verloor zijn momentum en is nu terug rond de $ 46- $ 46,5k op het moment van de schrijven. De koersschommelingen zijn zo groot dat de koers in de korte tijd dat dit artikel werd geschreven aanzienlijk is veranderd.

Ongeveer $ 5,6 miljard aan futures-contracten werd vandaag op de markten geliquideerd, maar ongeveer de helft van de onlangs beëindigde contracten wordt nu heropend door beleggers. Maar het valt niet te ontkennen dat het een slechte dag was voor velen op de markten, vooral die met stoptrades rond de $ 46k- $ 48k.

Ondanks de forse daling van de afgelopen twee dagen, zijn de bullish vooruitzichten voor de Bitcoin koers zijn nog steeds van kracht. De cryptocurrency kan op de lange termijn theoretisch nog steeds bullish zijn als het erin slaagt een beweging onder de $ 45k te stoppen en als het zich vervolgens binnen de komende dagen sterk herstelt naar $ 50k. Dat vereist echter een nieuwe impuls van de bulls, die momenteel wat in mineur zijn. Als het naar beneden gaat, ligt de belangrijkste ondersteuning rond de $ 42k. Stieren moeten dit koste wat het kost verdedigen, anders zullen de beren weer volledig in de strijd zijn. Doorgewinterde cryptocurrency-handelaren maakten gebruik van de situatie vandaag en kochten grote hoeveelheden volgens grafieken op populaire beurzen.

Bitcoin koers grafiek

Bloedbad onder altcoins

Andere cryptocurrencies behalve Bitcoin hadden vandaag ook een slechte dag. De meeste van de beste cryptocurrencies boekten prijsdalingen met dubbele cijfers, maar tegelijkertijd boekten velen ook veel grotere verliezen dan Bitcoin zelf. Ethereum (ETH, -15%), Binance Coin (BNB, -18%), Polkadot (DOT, -10%), Cardano (ADA, -11%), Ripple (XRP, -23%), Litecoin (LTC, -18%) en Chainlink (LINK, -20%) waren de prestaties van de top 10 cryptocurrencies.

In ander nieuws….

1 miljard mensen zullen naar verwachting in 2026 Bitcoin op hun telefoons hebben

Michael Saylor, CEO van Microstrategy, voorspelde dat in 2026 meer dan 1 miljard mensen Bitcoin zullen gebruiken en opslaan op hun telefoons. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met CNBC.

Saylor zei:

"Het verhaal dat hier niet wordt verteld, is dat Bitcoin egalitaire progressieve technologie is .... We gaan een dag zien waarop 7 tot 8 miljard mensen een staaf digitaal goud op hun telefoon hebben en ze gebruiken het om er hun spaargeld mee op te slaan."

Saylor's Microstrategy bezit meer dan 70.000 Bitcoins en ze behoren momenteel tot de grootste investeerders ter wereld in de crypto-industrie. Er is een natuurlijke vooringenomenheid als het gaat om Bitcoin, maar tegelijkertijd is de financiële vrijheid die met Bitcoin gepaard gaat een groot ding en dat zal naar verwachting de massa over de hele wereld blijven aanspreken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram