Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt zich naar $ 50k terwijl Microstrategy voor nog eens $ 1 miljard aan Crypto koopt

One billion dollar bill 

Afbeeldingsbron: Matt Brown onder CC

Bitcoin herstelde zich vandaag naar ongeveer $ 50k toen de bulls terug vochten tegen de massale berenaanval van gisteren en de dag ervoor. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft een deel van de waarde teruggewonnen die het de dag ervoor had verloren, maar toch is het nog lang niet buiten gevaar voor de beren die hem op de hielen zitten.

Ander nieuws, ondanks de koerscorrectie, heeft Microstrategy, de op een na grootste Bitcoin-houder ter wereld, aangekondigd dat het voor $ 1 miljard meer Bitcoin heeft gekocht (19.452 BTC). De constante uitspatting van grote investeerders zoals Microstrategy kan de dalende Bitcoin koers stabiliseren.

Terwijl Microstrategy weer een grote aankoop deed, hebben enkele grote Bitcoin-walvissen veel van hun cryptovaluta geliquideerd tijdens de huidige koersdaling. Volgens crypto-analysebedrijf Glassnode werden meer dan 140.000 Bitcoins door deze walvissen verkocht. Als je het vergelijkt met de recente aankoop van ongeveer 19.452 BTC door Microstrategy, lijkt het alsof er een strijd gaande is tussen kopers en verkopers. Dit draagt ​​de afgelopen dagen bij aan de koers die beweegt als een achtbaan.

Bitcoin herstelt zich tot $ 50k

Bitcoin herstelde zich het grootste deel van de dag iets terug tot ongeveer $ 50k. Het begon bij ongeveer $ 45k, een tweewekelijks laagste punt en het laagste punt van de koerscorrectie van gisteren. De rest van de dag steeg de koers echter eerst tot ongeveer $ 51,3k en stabiliseerde zich daarna min of meer rond de $ 49k-50k naarmate de tijd verstreek. Over het geheel genomen steeg de BTC koers met ongeveer 6% ten opzichte van gisteren.

Het herstel werd aangewakkerd door massale aankopen door professionele handelaren. De toekomst is echter nog steeds onduidelijk omdat het herstel zwak was en de koers onder de $ 50.000 blijft schommelen.

In de toekomst is de belangrijkste ondersteuning voor de bulls eerst $ 48k en daarna $ 45k. Alleen een beweging met een hoog volume hier onder zal de beren weer wat meer controle geven. Bears moeten de prijzen onder de $ 50.000 houden en grote prijsstijgingen boven de $ 52.000 en richting $ 55.000 vermijden. Gezien de worsteling die momenteel gaande is, zal het echter niet eenvoudig zijn om een ​​winnaar te voorspellen en kan het even duren voordat er daadwerkelijk een beslissende zet komt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins weerspiegelen het herstel van Bitcoin

De meeste andere cryptocurrencies hebben tijdens de handelscyclus van vandaag een eigen herstelsessie geboekt. Ethereum (ETH, 6%), Binance Coin (BNB, 12%), Cardano (ADA. 10%), Polkadot (DOT, 2,5%), Litecoin (LTC, 5%), Chainlink (LINK, 12%) en Bitcoin Cash (BCH, 6%) lieten allemaal een mooi herstel zien gedurende de dag. De Ripple koers bleef echter de hele dag stabiel en boekte geen winst. Dit is nadat de cryptocurrency de afgelopen twee dagen ook een relatief kleinere prijsdaling had gekend.

In ander nieuws….

Microstrategy koopt voor $ 1 miljard meer Bitcoin

Microstrategy, een technologiebedrijf met grote Bitcoin-belangen, heeft aangekondigd dat het voor $ 1 miljard meer Bitcoin heeft gekocht. De aankoop werd aangekondigd door CEO van microstrategie Michael Saylor. Het bedrijf bezit nu meer dan 90.000 BTC, een van de grootste hoeveelheden Bitcoin in bezit van een particulier bedrijf in de wereld.

Om de zaken in perspectief te plaatsen: er bestaan ​​momenteel in totaal ongeveer 18,6 miljoen Bitcoins. Dus Microstrategy bezit nu 0,48% van het totale Bitcoin-aanbod in de wereld. Hoewel dit op het eerste gezicht niet veel is, is Bitcoin een zeer schaars goed dat met de tijd waarschijnlijk meer en meer zal waarderen. 0.48% is dus best veel. Het is net alsof je erachter komt dat een land meer dan 0,48% van het totale aanbod van goud in de wereld heeft. Dat zou ongeveer $ 500 miljard waard zijn en mogelijk de grootste reserve ter wereld zijn volgens de laatste prijzen van het gele metaal.

Voor een ander perspectief is dat meer dan het totale goudbezit van de Amerikaanse regering, dat volgens de laatste schattingen ongeveer $ 400 miljard bedraagt. Dus als Bitcoin op een dag net zo waardevol wordt als goud, zal Microstrategy er een groter aandeel in hebben dan de Amerikaanse regering in goud.

Walvissen verkopen enorme hoeveelheden Bitcoin

Grote Bitcoin-houders, ook bekend als walvissen, hebben onlangs een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin gelost tijdens de recente prijsdaling. Volgens een rapport van analistenwebsite Glassnode hebben deze walvissen in totaal 140.000 BTC op de markt gedumpt, in de hoop hun crypto om te zetten in fiat-winsten die de afgelopen maanden zijn gemaakt.

Walvissen worden geclassificeerd als grote Bitcoin-houders met ergens tussen de 1.000 BTC en 10.000 BTC in hun bezit. Bultruggen is een andere, vaker gebruikte term voor houders met meer dan 10.000 BTC in hun portemonnee. Een sluwe of gewoon gelukkige walvis slaagde erin om $ 156 miljoen aan Bitcoin te verkopen net voordat de koers daalde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram