Bitcoin blijft binnen de smalle $ 49k- $ 51k range en Bitcoin Cash heeft nog slechts 1% van de grootte van zijn moederketen

Bitcoin en Bitcoin Cash 

Afbeeldingsbron onder CC: beatingbetting.co.uk

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met een sterke strijd tussen de stieren en beren, aangezien de koers tijdens de daghandel eerder op de dag tussen $ 49k en $ 51k bleef. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie bracht het grootste deel van de dag door met afwisselend boven en onder $ 50k te duiken zonder enige duidelijke indicatie waar het van plan is in de nabije toekomst heen te gaan.

Ander nieuws: Bitcoin Cash, een alternatief netwerk dat in september 2017 van het Bitcoin-netwerk werd afgesplitst, is nu ongeveer 1% van de marktkapitalisatie van Bitcoin. Dit toont aan dat alternatieve ketens in het systeem langzaamaan door de markt worden afgewezen en dat de munt nu bijna uit de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld glijdt.

Ripple heeft met succes een bedrijf geregistreerd in Wyoming, de minst bevolkte Amerikaanse staat die bekend staat om zijn pro-crypto-wetten. Deze actie van Ripple wordt gezien als een manier om legitimiteit te verwerven, aangezien het proces van de Securities and Exchange Commission (SEC) boven hun hoofd hangt.

Bitcoin in niemandsland tussen $ 49k- $ 51k

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts in een zeer smal bereik. Hoewel het de neiging heeft om tijdens de consolidatie op deze manier in een smal bereik te handelen, is het bereik van $ 49k- $ 51k zeer uniek en kan het niet als consolidatie worden beschouwd. De reden is dat het tussen een sleutel-steunniveau en een sleutel-weerstandniveau in ligt. Dus de prijs wisselt in wezen tussen deze twee.

Wanneer de bulls wat vaart krijgen, slagen ze erin om de BTC koers te verhogen tot ongeveer $ 51k of iets hoger dan dat. Maar al snel komen de beren in actie en brengen de koers terug naar $ 49k of iets lager. Dus zelfs als dit voortduurt, is dit momenteel geen consolidatiefase. Op het moment van de schrijven is de koers ongeveer $ 50k, precies in het midden van het handelsbereik en vertoont geen tekenen van een definitieve zet naar boven of naar beneden.

Verder omhoog kijkend ligt daar de weerstand rond de $ 54k. Bitcoin moet er bovenuit gaan en dat overtuigend doen om de bulls terug in het spel te brengen. Aan de andere kant zullen beren echter proberen de koers terug te brengen naar $ 45k of lager om een ​​volledige verschuiving in de handelsdynamiek te krijgen. Alle andere bewegingen binnen dit handelsbereik zullen de balans waarschijnlijk niet naar een van beide kanten doen omslaan.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken licht herstel in een gemengde markt

De rest van de cryptocurrency-markt was eerder op de dag een allegaartje, waarbij de meeste cryptocurrencies ofwel stabiel bleven of licht herstel lieten zien na eerdere bloedbaden van een paar dagen geleden. Maar zoals meestal waren er enkele uitzonderingen. Litecoin (LTC, 7%), Cardano (ADA, 8%) en Stellar (XLM, 5%) boekten over het algemeen behoorlijke winsten, terwijl Chainlink (LINK, -5%), Ethereum (ETH, -4%) en Binance Coin (BNB , -3%) opmerkelijke verliezen lieten zien.

In ander nieuws….

Marktkapitalisatie Bitcoin Cash is nog maar bijna 1% van die van Bitcoin

Bitcoin Cash (BCH) was een door miners gesteunde zet om een ​​nieuwe vork van de Bitcoin-keten te creëren. Wat er in feite gebeurde, was dat een deel van het netwerk zich afsplitste van een gemeenschappelijk punt en in een andere richting bewoog en werd aangedreven door een ander token (BCH in plaats van BTC). Alle bestaande houders van BTC werden gecrediteerd met extra BCH-tokens, gelijk in aantal aan hun BTC-bezit.

Destijds was Bitcoin ongeveer $ 3600 en de startprijs van BCH was ongeveer $ 600. Op dat moment was BCH ongeveer 16,666% van Bitcoin als netwerk. Dat bleef niet lang zo en na het bereiken van een hoogtepunt van ongeveer $ 4,3k in januari 2018 (22% van de waarde van Bitcoin), ging BCH verder met een 3-jarige reis van lange teleurstelling. Veel analisten waren van mening dat BCH Bitcoin misschien zou kunnen weerspiegelen en een permanente plaats in de top 5 van de crypto-markt zou kunnen hebben. Dat bleek echter niet te kloppen. De investeerders hielden er niet van dat Bitcoin in twee ketens werd opgesplitst en alle gratis tokens bleven steeds verder in waarde dalen ten opzichte van Bitcoin. Het netwerk zelf splitste zich ook op in twee andere ketens, de bovenliggende resterende Bitcoin Cash (ook bekend als Bitcoin Cash ABC) en Bitcoin SV (Satoshi Vision). Dit verzwakte de zaak van BCH verder.

Bitcoin Cash is nu ongeveer 1% van BTC waard en de koers is tijdens het laatste bull-seizoen lang niet zo hard gestegen als die van Bitcoin. BTC bereikte een koers van maar liefst $ 58,8k, terwijl Bitcoin Cash nauwelijks $ 700 kon aantikken. Hoewel de waarde van Bitcoin in deze periode meer dan 500-600% is gestegen, is Bitcoin Cash slechts 200% gestegen. Het staat al op het punt om uit de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld te vallen en zal waarschijnlijk met de tijd verder wegzakken. Dit toont aan dat de markt Bitcoin accepteerde als een origineel token en de kopie van de blockchain grotendeels verwierp.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram