Square verhoogt zijn Bitcoin-investering met $ 170 miljoen en Microstrategy voegt $ 1 miljard toe aan z’n BTC bezit

 

Square, een financiële dienstverlener, opgericht door Jack Dorsey, versterkte zijn Bitcoin-positie met meer dan 3.000 Bitcoins. Volgens een aankondiging op dinsdag heeft het bedrijf 170 miljoen dollar extra geïnvesteerd en ongeveer 3.318 BTC's aan toch al aanzienlijke voorraad toegevoegd.

Dit volgt op een eerdere investering waarbij Square Bitcoin kocht ter waarde van 50 miljoen US dollar. In de recente verklaring zei de financiële dienstverlener dat Bitcoin eind december vorig jaar "vijf procent van de totale cashpositie van Square" en zijn equivalenten uitmaakte.

Deze week boekte Bitcoin aanzienlijke verliezen waarbij de BTC koers tot ver onder de $ 50K zakte, kort nadat het een nieuw record van $ 58.000 had bereikt.

Daarom, door de investering van $ 170 miljoen van Square te delen over de totale geaccumuleerde BTC's van ongeveer 3.318, heeft het bedrijf waarschijnlijk ongeveer 53.235 US dollar betaald voor elke munt.

Crypto's zorgen voor "economische empowerment"

In de verklaring van dinsdag merkte het door Dorsey geleide bedrijf op dat de aankoop in overeenstemming was met het doel. Het legde uit dat het cryptocurrencies ziet als de sleutel tot 'economische empowerment'. Als zodanig stelt crypto individuen in staat betrokken te raken bij 'een wereldwijd monetair systeem', waardoor ze hun 'financiële toekomst' kunnen veiligstellen.

Square voegde toe dat de investering de 'toewijding van het bedrijf aan Bitcoin' weerspiegelt, en het is van plan zijn BTC-aandeel regelmatig te evalueren in vergelijking met 'andere investeringen'.

In 2020 kocht het bedrijf BTC ter waarde van 50 miljoen dollar. De recente aankondiging bevatte ook de financiële verslagen van vorig jaar voor openbaar onderzoek. In het verleden schonk Dorsey, die ook als CEO van Twitter fungeert, een hele BTC aan een non-profitorganisatie.

Microstrategy investeert $ 1 miljard extra in BTC

Afgezien van Square heeft Microstrategy nog eens een miljard dollar in Bitcoin gestoken. Het hoofd van het bedrijf voor bedrijfsanalyse merkte op dat hij niet van plan is de BTC-accumulatie van het bedrijf te vertragen.

De aankoop van $ 1 miljard leverde 19.452 BTC's op, waardoor het aandeel in Bitcoin met 27 procent werd vergroot. Nu bezit Microstrategy 90.531 Bitcoins.

Volgens een verklaring van woensdag zei het bedrijf dat het ongeveer $ 52.765.000 had betaald per munt. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, merkte op dat de missie van het bedrijf tweeledig is. De ene is om zijn bedrijfsanalysesoftware vooruit te helpen en de andere is om meer BTC's op te potten.

Microstrategy deed zijn eerste BTC-aankoop in de tweede helft van 2020 via een investering van 250 miljoen US dollar. Sindsdien is het bedrijf Bitcoin blijven kopen met investeringen van meer dan vier miljard dollar.

De CEO ziet geen tekenen dat het bedrijf zal stoppen met investeringen in Bitcoin in de nabije toekomst.

In de verklaring merkte het bedrijf op dat zijn belang van bijna 100.000 BTC opnieuw zijn overtuiging bevestigt dat de leidende cryptocurrency, behalve dat hij wereldwijd de 'meest verhandelde' crypto is, alle kwaliteiten heeft van een 'betrouwbare waardeopslag'.

Microstrategy merkte ook op dat het overtollig geld zou blijven gebruiken om de king crypto te kopen. Als dat echter niet genoeg zou zijn, zei het bedrijf dat het, afhankelijk van de heersende 'marktomstandigheden', kapitaalverhogende transacties zou kunnen uitvoeren, zoals het uitgeven van schuldbewijzen en 'de opbrengst zou kunnen gebruiken om extra Bitcoin te kopen'.

Interessant is dat het bedrag dat bij de recente aankoop werd gebruikt, de $ 900 miljoen overschreed waarvan Microstrategy had aangekondigd dat hetn bij investeerders zou ophalen om hun aandeel in Bitcoin te vergroten.

Volgens de president en CFO van het bedrijf, Phong Le, dient de recente aankoop van BTC twee doelen; het vergroot het vertrouwen in de leidende virtuele valuta en vergroot de "bekendheid van zijn merk als softwarebedrijf".

Le voegde eraan toe dat de interactie van Microstrategy met Bitcoin een “aanvullende” positie is op zijn analyse-activiteiten.

Traditionele bedrijven zijn niet klaar om Tesla te volgen

Ondanks Microstrategy, Square, Tesla en andere gerenommeerde bedrijven die miljoenen, soms miljarden dollars in de Bitcoin stoppen, merkten strategen bij JPMorgan op dat het onwaarschijnlijk is dat grote bedrijven deze lijn zullen volgen. Ze zeiden dat de stap van Tesla om $ 1,5 miljard in BTC te investeren geen garantie is voor soortgelijke acties van andere traditionele bedrijven.

Onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou noemden de strategen de volatiliteit van BTC als de belangrijkste belemmering voor institutionele adoptie. Panigirtzoglou en zijn team voegden eraan toe dat zelfs als bedrijfsreserves voor één procent uit Bitcoin zoudenbestaan, dit nog steeds "een grote toename van de volatiliteit van de totale portefeuille zou veroorzaken."

De volatiliteit zal waarschijnlijk 8 procent bereiken dankzij de jaarlijkse volatiliteit van BTC van 80 procent.

De observatie tempert de hoge verwachtingen van sleutelfiguren als Michael Novogratz, die Tesla's investering begroette als een indicatie dat alle bedrijven in Amerika een deel van hun balansen in Bitcoin zouden stoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram