Crypto-exchange Coinbase dient officeel IPO-aanvraag in

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Coinbase hebben gehoord. Zoals je wellicht al weet is dit een van de meest bekende en grootste cryptobeurzen ter wereld. Coinbase heeft recent aan aanvraag ingediend voor een beursgang in de Verenigde Staten. De beursgang van Coinbase wordt gezien als positief nieuws voor de cryptomarkt in het algemeen. De verwachting is dat het naar de beurs brengen van zo’n groot en bekend cryptobedrijf de adoptie van cryptocurrency in het algemeen een zetje in de rug zal geven.

Coinbase vraagt een beursgang aan

Cryptocurrency exchange Coinbase heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf heeft gekozen voor de directe noteringsroute en heeft een aanvraag ingediend om zijn aandelen te noteren op Nasdaq. De verklaring is op dit moment ingediend bij de SEC, het is dus alleen nog even wachten totdat alles wordt goedgekeurd. Het bedrijf onthulde in december dat het een vertrouwelijke aanvraag had ingediend om naar de beurs te gaan. Echt nieuws is het dus niet, maar het is wel een belangrijke stap die ze hebben genomen.

Wat voor soort beursgang is het?

Om wat voor soort beursgang gaat het hier vraag je je af? Het bedrijf legde uit dat het "Class A common stock for sale via een directe notering" aanbiedt, wat betekent dat "elke persoon of bedrijf met een brokerage account" een order kan plaatsen voor de aandelen in het openingsorderboek. Dit houdt in dat het mogelijk is om als normale belegger ook te beleggen in het platform als je dit wilt. De aandelen komen later waarschijnlijk op de Nasdaq Global Select Market te staan onder het symbool COIN.

De waardering van Coinbase in de aanloop naar de beursgang is op dit moment meer dan 100 miljard dollar. De meest recente partij van 127.000 aandelen werd [afgelopen] vrijdag verkocht tegen $373. Dit komt neer op een totale waarde voor het bedrijf van ruim 100,23 miljard. Op de FTX-beurs steeg het pre-IPO-contract van Coinbase (CBSE) toen het SEC-dossiernieuws bekend werd, al is het sindsdien iets gezakt.

Dé beurs van dit moment

Coinbase staat natuurlijk bekend als de meest bekende beurs voor het verhandelen van alle mogelijke soorten cryptocurrencies. Coinbase stelt dat het momenteel "ongeveer 43 miljoen gebruikers, 7.000 instellingen en 115.000 ecosysteempartners in meer dan 100 landen" heeft. Dat is nogal wat voor een exchange en al helemaal voor een crypto exchange. Op 31 december 2020 had het platform sinds zijn oprichting $456 miljard aan handelsvolume uitgevoerd en meer dan $90 miljard aan activa opgeslagen. Mocht je zelf willen beleggen in Coinbase dan is het zaak om hier echt op tijd bij te zijn. De kans is namelijk groot dat de koers al snel op zal gaan lopen wanneer het aandeel officieel op de beurs beschikbaar wordt gesteld.

Er kan nu al (pre-IPO) gehandeld worden in aandelen Coinbase op crypto-exchange FTX en zodra de beursnotering een feit is zullen er ook cfd's op aandelen Coinbase beschikbaar zijn bij de bekende cfd-broker Plus500*

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

 

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)