Bitcoin zakt naar $ 45k waarna het weer wat herstelt en Elon Musk is niet onder de indruk van SEC-onderzoeksgeruchten naar zijn Dogecoin-tweets

Emperor Elon Musk 

Afbeeldingsbron: Official Pope of Muskanity op Twitter

Bitcoin daalde eerder op de dag tot ongeveer $ 45k voordat het zich, op moment van schrijven, weer herstelde naar $ 48k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevond zich gisteren in niemandsland rond de $ 50k, maar daalde consistent gedurende de eerste helft van de dag tot slechts $ 45k, voordat het een kort herstel liet zien naar het huidige $ 48k-niveau.

In ander nieuws, Elon Musk heeft geruchten weggewuifd over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die zijn Dogecoin-tweets onderzoekt i.v.m. illegale marktmanipulatie. Musk heeft eerder veel problemen gehad met de SEC en werd in 2018 zelfs als Tesla-voorzitter verwijderd door de overheidsinstantie. Daarover later meer.

Er is een stormloop van Chinese bedrijven die met Bitcoin-mining beginnen. De sector kent veel groei in China vanwege lage elektriciteitsprijzen en toetredingen van nieuwe spelers.

Bitcoin zakt naar $ 45k

Bitcoin had eerder vandaag weer een bearish dag na de zachtmoedige activiteit van gisteren. Het digitale activum begon te vallen tijdens de vroege uren van 26 februari. Het zette zijn gestage daling voort tot ongeveer 9 uur 's ochtends en bereikte op een gegeven moment een laagste punt van $ 44,6k. De tweede helft van de dag werd echter voornamelijk doorgebracht in de herstelfase, waarbij de BTC koers weer opliep tot $ 48,3k voordat het, op het moment van schrijven, een cijfer van $ 48k noteerde.

Vooruitkijkend is het duidelijk dat de weerstand van $ 54k het doelwit is voor de bulls. Als ze het overtuigend kunnen overwinnen door een beweging omhoog met een hoog volume, zal de onmiddellijke bullish case nieuw leven worden ingeblazen en kan de cryptocurrency doorgaan met het verkennen van nieuwe recordhoogtes boven $ 58,6k. Aan de onderkant is $ 45.000 echter de lange termijn steun. Aangezien de cryptocurrency momenteel bijna op de steun zit en beren misschien meer dan ooit bloed ruiken, zal het niet zo eenvoudig zijn om verder naar boven te breken. De index heeft al twee mogelijke bewegingen onder de $ 45k afgeweerd en reageerde met een snel herstel. Deze keer worden de beren echter aangemoedigd en zou het morgen nog een keer zuidwaarts kunnen gaan. Na $ 45k ligt de hoofdsteun rond de $ 42k en dat moet wel houden, anders zal het momentum verschuiven naar de beren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Het grootste deel van de rest van de cryptocurrency-markt wierp in de loop van de dag waarde af. Ethereum (ETH, -4,5%), Binance Coin (BNB, -6%), Litecoin (LTC, -8%), Bitcoin Cash, (BCH, -5%), Uniswap (SWAP, -6,5%) en Dogecoin ( DGC, -5%) behoorden vandaag tot de grotere verliezers, wat aantoont dat er niet veel volatiliteit werd waargenomen. Cardano (ADA. 8%) was echter een uitzondering, aangezien het een aanzienlijke stijging liet zien tijdens deze bearish sessie. Cardano is nu de derde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld en haalt Binance Coin en Polkadot in.

In ander nieuws….

Elon Musk heeft geen last van SEC-onderzoek naar Dogecoin-tweets

Elon Musk, de excentrieke CEO van Tesla, is weer terug in het nieuws over zijn tweets. Zijn lange tirades ten gunste van Dogecoin zijn een constant mememateriaal in Reddit en andere sociale mediaplatforms. Het heeft hem ook geholpen om uit te groeien tot een van de belangrijkste marktbeïnvloeders voor de sector. De SEC vindt dat blijkbaar niet leuk en naar verluidt onderzoeken ze Musk of hij ooit de waardering van de Dogecoin heeft gemanipuleerd. Naast memes en ondersteunende tweets, voegde Musk eind december 2020 ook voor korte tijd Dogecoin toe aan zijn Twitter-bio, waardoor de koers explodeerde.

Musk, de op een na rijkste man ter wereld met een leger van internetvolgers, voelt zich echter onaangedaan door deze onderzoeken. Problemen met de SEC hebben hem al eerder in moeilijkheden gebracht. In 2018 werd hij verwijderd als voorzitter van Tesla Motors Inc. toen de SEC hem schuldig bevond aan liegen tegen de aandeelhouders. Hij bleef nog steeds de CEO van Tesla, maar er werd een scherpe waarschuwing gegeven. Nu zit de SEC hem weer op de hielen.

Musk tweette hier heftig over en daagde de SEC uit om achter hem aan te komen:

Tweet Elon Musk 

Musk lijkt het dus niet te kunnen schelen. Maar de SEC-wetten kunnen soms erg vaag zijn, vooral met betrekking tot cryptocurrencies waarover de SEC autoriteit heeft opgeëist. Echter is tot dusver gebleken dat ze een beperkte reikwijdte hebben. Het valt nog te bezien wat er van dit vermeende onderzoek terecht zal komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram