Skip to main content

Bitcoin nieuws

Een in Dubai gevestigd crypto-investeringsfonds zet $ 750 miljoen aan Bitcoin om in Dot- en ADA-tokens

Burj Khalifa - Dubai 

FD7 ventures, een in Dubai gevestigde cryptocurrency-investeringsmaatschappij, heeft gezegd dat het meer dan $ 750 miljoen aan Bitcoin zal verkopen om met de opbrengst Cardano- en Polkadot-tokens aan te schaffen. Het bedrijf heeft gezegd dat ze hiermee proberen hun investeringsportefeuille te diversifiëren voor hun investeerders.

De algemeen directeur van FD7 Ventures, Prakash Chand, heeft gezegd dat Polkadot, Cardano en Ethereum uiteindelijk de basis zullen vormen van het nieuwe Web 3.0. Bitcoin is daarbij in wezen nutteloos denkt hij en hij verwacht dat deze tokens de komende jaren astronomisch veel nuttiger zullen zijn dan Bitcoin en daardoor ook waardevoller.

In het afgelopen jaar zijn Cardano's ADA en Polkadot's DOT-token enorm gestegen in prijs en op de crypto-ranglijst. DOT is nu de zesde cryptocurrency ter wereld en bereikte vorige week een koers van bijna $ 41, voordat het terugkeerde naar $ 29. Het ADA-token won in de maand februari bijna vijf keer zijn waarde. Het ging in een paar dagen van $ 0,175 naar $ 1,18. Sinds het begin van 2021 is het alleen al in het jaar 2021 met meer dan 600% gestegen. Met een marktkapitalisatie van $ 32 miljard heeft het een nog grotere marktkapitalisatie dan het token van Polkadot.

ADA koers grafiek

DOT koers grafiek

De tijdlijn die door FD7-ondernemingen wordt gegeven, is meer dan een maand, ze verwachten hun Bitcoins gedurende de maand maart te verkopen, zodat de markt niet te veel zal worden beïnvloed door een dump van $ 750 miljoen aan Bitcoin tegelijk. Hoewel de beslissing van het bedrijf misschien controversieel is, is het in lijn met wat andere bedrijven en fondsen in de crypto-wereld aan het doen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram