Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt zich tot $ 49k na een dip naar $ 43k terwijl Bill Gates crypto-investeerders waarschuwt tegen het blindelings volgen van Elon Musk

Bill Gates 

Afbeeldingsbron: Steve Jurvetson onder CC

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 49k, maar dit is helemaal niet het complete beeld van de afgelopen 48 uur. De grootste cryptocurrency ter wereld had een grote dip tijdens de late zaterdag en daarna de hele zondag, toen beren de koers steeds lager begonnen te trekken tot hij $ 43k bereikte. Na deze bearish episode is de Bitcoin echter terug op ongeveer $ 49k nadat het een gezond herstel had laten zien.

Ander nieuws: Bill Gates heeft gemiddelde crypto-gebruikers gewaarschuwd om het advies van Elon Musk op Twitter niet blindelings op te volgen. De huidige rijkste man van de wereld gelooft dat het een grote vergissing zou zijn om blindelings de aura van Musks persoonlijkheid en zijn Twitter-tirades te volgen. Daarover later meer.

Microstrategy gaat door met het kopen van Bitcoin. De grote institutionele belegger heeft de aankoop aangekondigd van nog eens 328 Bitcoins ($ 15 miljoen) toen de koers rond de $ 45k lag. Het bedrijf is een van de grootste bekende bezitters van Bitcoin ter wereld.

Bitcoin daalt naar $ 43k en herstelt zich vervolgens naar $ 49k

Zondag en begin maandag waren echte achtbaanritten voor Bitcoin. De digitale valuta begon zondag bearish vanaf ongeveer $ 45,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het een aanzienlijke daling tot ongeveer $ 43k liet zien. In onze vorige analyse hebben we erop gewezen dat een beweging met een hoog volume onder $ 45k en vervolgens $ 42k nodig was om de bullish setup teniet te doen.

De voorspelling kwam uit aangezien de cryptocurrency slechts een paar uur onder de $ 45.000 daalde en helemaal niet onder de $ 43 kwam. Het kuste alleen het oppervlak voordat het sterk herstelde tot boven de $ 45k. Nu heeft het $ 49k bereikt en het lijkt erop dat het de volgende keer $ 50k zal zijn.

Bitcoin is echter niet veilig voor verdere aanvallen van de beren. De cryptocurrency is terug in zijn vertrouwde $ 45k- $ 49k-territorium en zal vanaf hier mogelijk niet in één keer verder omhoog gaan als de beren terugvechten. De situatie is in het algemeen hetzelfde als vóór de daling naar $ 43k; de beren moeten het terug onder $ 45k brengen om een ​​deuk in het herstel te slaan en het langzaam naar beneden duwen, terwijl stieren het overtuigend boven $ 50k moeten laten stijgen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins lijden verliezen en plaatsen vervolgens een klein herstel

Altcoins volgden Bitcoin tijdens het weekend, maar bewogen heftiger, vooral tijdens de koersdaling. Ethereum ging zo laag als $ 1300 (-17%), Binance Coin (-20%), Polkadot (-15%), Litecoin (-14%) enzovoort. Andere kleinere munten lieten nog sterkere schommelingen zien en de markt zag in totaal meer dan $ 400 miljard aan waarde weggevaagd, inclusief die van Bitcoin.

Maar toen Bitcoin herstelde, begonnen ook de andere cryptocurrencies te herstellen. Maar gezien de zware verliezen die dit weekend zijn geleden, zijn de altcoins nog steeds niet volledig hersteld. Normaal gesproken wachten ze tot Bitcoin stabiel wordt voordat ze hun eigen winsten boeken. Dit zien we nu al een beetje gebeuren nu omdat de BTC koers zich nu wat stabiliseert rond $ 49k.

In ander nieuws…

Bill Gates waarschuwt crypto-gebruikers om het handelsadvies van Elon Musk niet blindelings te volgen

MDe mede-oprichter van Microsoft en momenteel 's werelds rijkste man, Bill Gates, heeft de online gemeenschap gewaarschuwd voor het volgen van het handelsadvies van Elon Musk op Twitter. Musk haalde Gates kort in als de rijkste man ter wereld, maar sindsdien heeft Gates zijn positie weer opgeëist toen de aandelen van Tesla recentelijk ineenstortten.

Gates, een bekende Bitcoin-scepticus, nam een ​​kijkje in de theatrale wereld van Musk op Twitter. Hij zei:

'Ik denk dat er mensen in deze manie worden meegesleept die misschien niet zoveel geld over hebben. Dus ik ben niet optimistisch over Bitcoin, en mijn algemene gedachte zou zijn: als je minder geld hebt dan Elon, moet je waarschijnlijk uitkijken. "

Gates wees erop dat Musk toegang had tot zeer dure analysesoftware en handelsbeheerkanalen die normale gebruikers zich gewoon niet kunnen veroorloven. Dit creëert een oneerlijk voordeel voor Musk, betoogt Gates.

Analyse van de verklaring van Gates

Hoewel Gates gelijk heeft dat Musk's Twitter-tirades en memes niet blindelings moeten worden gevolgd als beleggingsadvies, is er eigenlijk geen bewijs dat ze heel vaak worden gevolgd.

Musk heeft eerder zijn bio veranderd in "Dogecoin founder" en "Bitcoin", maar dat had slechts een zeer beperkt effect op de markt. In beide gevallen steeg de BTC koers zelfs sterk nadat de beschrijving door Musk zelf was verwijderd. Musk heeft misschien de beste tools die beschikbaar zijn voor analyse, maar hij creëert geen golven, hij berijdt ze gewoon, net als ieder ander.

De recente koerstop van $ 58k werd door veel handelaren als “overstretched” gezien voordat Musk zei dat de prijs “a little high” was. Nu geloven sommige mensen dat de recente koersdaling van Bitcoin het gevolg was van Musk’s uitlatingen. Eigenlijk is daar geen bewijs voor en hij heeft eerder behoorlijk wilde voorspellingen gedaan, waarvan velen niet uitkwamen. Deze meer dan levensgrote overdrijving van de invloed van Musk is dus niet gebaseerd op de werkelijkheid en kan alleen worden geclassificeerd als online buzz.

Tot op heden was de grootste directe invloed van Musk de injectie van $ 1,5 miljard in Bitcoin door Tesla. Dat hielp zeker om het bullish momentum voort te zetten, maar dat was niet alleen Twitter-manie, toch?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram