Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stone Ridge dient aanvraag in voor officieel Bitcoin beleggingsfonds

 

We zien dat er de laatste tijd steeds meer grote beleggers en instituties zijn die kiezen voor het investeren in cryptovaluta en dan met name in Bitcoin. Vermogensbeheerder Stone Ridge heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend om een eigen beleggingsfonds voor Bitcoin op te zetten. De aanvraag van Stone Ridge opent de deur voor elk beleggingsfonds om Bitcoin aan z’n portefeuille toe te voegen.

Stone Ridge kiest voor Bitcoin

Stone Ridge Trust diende vorige week Form N-1A in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De indiening zal naar verwachting op 26 april van kracht worden. Deze nieuwe aanvraag heeft betrekking op het Stone Ridge Diversified Alternatives Fund. Het fonds "streeft naar het genereren van totaalrendementen uit diverse beleggingsstrategieën waarvan wij geloven dat ze het potentieel hebben voor aantrekkelijke rendementen en diversificatie van aandelen en obligaties" aldus de informatie uit de indiening van de aanvraag voor het fonds. Het fonds gaat zich voor een groot gedeelte richten in het beleggen in onder andere Bitcoin. Zo wordt er het volgende gezegd in de aanvraag:

"[The fund] seeks to generate returns by gaining exposure to the price of bitcoin by selling put options on bitcoin futures contracts. This strategy may also invest in pooled investment vehicles, such as registered or private funds, that themselves invest in bitcoin."

Anthony Scaramucci, oprichter van een andere vermogensbeheerder Skybridge, heeft zelf een beleggingsfonds met veel Bitcoin holdings. Hij reageerde vorige week op de aanvraag van het bedrijf voor het opzetten van het fonds. Hij zei hierover het volgende: "Dit is een belangrijke ontwikkeling in bitcoin. Stone Ridge heeft een aanvraag bij de SEC ingediend om het eerste open-ended beleggingsfonds te worden dat bitcoin koopt”. Scaramucci ziet dat de vraag naar Bitcoin aan het stijgen is. Hij denkt dat het goed mogelijk is dat Bitcoin de 100.000 dollar aan zal gaan tikken aan het einde van het jaar. Hij zei ook nog het volgende over het fonds:

"This is a big deal. Stone Ridge filing opens the door for every mutual fund to add bitcoin (if they want to)."

De New York Digital Investment Group

Stone Ridge-oprichter Ross Stevens richtte ook de New York Digital Investment Group (NYDIG) op. Dit is aan te merken als een financieel dienstverleningsbedrijf dat alleen Bitcoin verkoopt. Begin deze maand diende het bedrijf een aanvraag in voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) bij de SEC. Stevens zei onlangs dat hij denkt dat de markt flink zal gaan stijgende de komende maanden. NYDIG heeft al meer dan 6 miljard dollar in Bitcoin en de firma verwacht tegen het einde van het jaar meer dan 25 miljard dollar in de cryptocurrency te hebben. Het lijkt er dus op dat de koers van Bitcoin nog niet klaar is met stijgen……

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram