Bitcoin on fire!

bitcoin koersNa de slachting van afgelopen week, heeft de bitcoin koers eindelijk weer de weg omhoog gevonden. Op 13 maart werd nog een low van 3772 dollar neergezet. Vanochtend tikte de bitcoin koers $6919 aan. Dat is een stijging van 83% in één week tijd! 

Ook andere cryptovaluta lieten mooie stijgingen zien. Waren er vorige week alleen dieprode cijfers te zien, vandaag kleuren de crypto koersen lentegroen. Een goede graadmeter voor het crypto-klimaat is de Crypto 10 index. Deze index staat op moment van schrijven ruim 3,5% hoger.

Maar de grote winnaar vandaag is toch wel Bitcoin. Na alle onzekerheid en paniek op de financiële markten, kiezen terugkerende cryptobeleggers voor de veiligheid van deze grootste en meest bekende crypto munt.

Door de sterke volatiliteit van de afgelopen dagen is de interesse onder beleggers weer toegenomen. Bekende crypto brokers als Bitvavo en Plus500* (Plus500 biedt alleen handel in CFD's aan) zagen de omzetten in en de interesse voor cryptovaluta toenemen. Enerzijds natuurlijk door paniekverkopen, maar anderzijds ook door koopjesjagers die willen profiteren van de huidige lage prijzen voor cryptovaluta.

Het is natuurlijk afwachten of dit prille herstel van de crypto koersen het begin is van een langdurige stijging, of dat ons nóg een golf van paniekverkopen te wachten staat.

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Check de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

*Risicowaarschuwing Plus500: 79% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

maandag, 29 mei 2023 12:50

  Stably USD mag zich de allereerste stablecoin noemen die wordt gelanceerd op het Bitcoin (BTC) netwerk. Deze munt maakt gebruik van het Bitcoin Ordinals-protocol, waarmee innovatieve toepassingen...

Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

zondag, 28 mei 2023 10:52

Voor nog een week op rij blijft de Bitcoin koers stabiel binnen het bereik van $26.000 - $27.000. Het lijkt erop dat, nadat de eerste golf van crypto-enthousiasme, veroorzaakt door de opkomende...

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

zaterdag, 27 mei 2023 19:02

  De beroemde Bitcoin-criticus Peter Schiff wil zijn eigen, op BTC gebaseerde, NFT-collectie lanceren. Schiff is een bekende Gold-bug en heeft een publieke persoonlijkheid  met een schare...