De Bitcoin koers bleef opnieuw steken op $ 48k en Microstrategy gelooft dat BTC binnen tien jaar goud voorbij zal streven

Bitcoin vs Goud 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin blijft opnieuw steken op ongeveer $ 48k, terwijl de bullish beweging vanaf dieptepunten van ongeveer $ 43k opnieuw stoom heeft verloren rond $ 49k. De cryptocurrency bevindt zich nog steeds in niemandsland en zou beide kanten op kunnen na een verwachte consolidatieperiode.

Ander nieuws: de grote Bitcoin-investeerder Microstrategy gokt sterk op Bitcoin tegenover Goud. De CEO Michael Saylor was opnieuw in het nieuws toen hij voorspelde dat Bitcoin binnen de komende tien jaar goud zou kunnen inhalen wat betreft marktkapitalisatie.

Kevin O'leary, een van de sterren van de populaire Amerikaanse realityshow Shark Tank, heeft een 180 graden draai gemaakt m.b.t. Bitcoin en 3% van zijn vermogen in BTC geïnvesteerd. Amper een maand geleden noemde hij Bitcoin nog een "Giant Nothing Burger", maar nu, net als veel andere CEO's en investeerders, is hij tot een ander inzicht gekomen en is hij optimistisch geworden over de cryptocurrency.

Bitcoin bleef steken op $ 48k

Bitcoin zit momenteel vast in een smal handelsbereik tussen $ 47k- $ 49k. Op het moment van schrijven worstelt het om de winst vast te houden, die begon vanaf het dieptepunt van ongeveer $ 43k eergisteren. Dit vertrouwde smalle handelsbereik is een veilige ruimte voor de crypto-gemeenschap. Het zit hier al een tijdje vast ondanks bewegingen erboven en eronder. Dit laat zien dat Bitcoin rond dit bereik kan consolideren en vervolgens kan beslissen welke kant het uiteindelijk op kan, zowel op korte als op lange termijn.

De beweging die begon vanaf het dieptepunt van ongeveer $ 43k lijkt momenteel voorbij, aangezien de bulls er opnieuw niet in geslaagd zijn de Bitcoin koers boven $ 50k te krijgen. Dit toont aan dat het $ 50k niveau een aanzienlijke weerstand is geworden en de bulls zullen het overtuigend moeten verslaan om enige kans te maken om hun momentum op de lange termijn te herwinnen.

Het eerstvolgende steunniveau ligt nu ongeveer op $ 47k. Als dit niveau overtuigend wordt doorbroken, zal de koers weer naar beneden gaan en mogelijk de recente $ 43k-ondersteuning opnieuw testen en vervolgens het oudere $ 42k-niveau opnieuw. Aan de positieve kant, als de bulls op de een of andere manier hun kracht terugwinnen en met succes boven de $ 50k pushen, is de volgende grote weerstand rond de $ 54k. Als dat ook wordt uitgenomen, zal dit hoogstwaarschijnlijk resulteren in een nieuwe test van Bitcoin's hoogste punt ooit van ongeveer $ 58,8k van vorige maand.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins zijn overwegend stabiel na eerdere winsten

De rest van de cryptocurrencies boekten in het begin van vandaag een aantal sterke winsten, maar de meeste werden weggevaagd toen de Bitcoin koers opnieuw weg zakte. Dus over het algemeen had het altcoin-veld een behoorlijk saaie dag.

Een paar munten slaagden er echter in om een ​​aantal consistente winsten te boeken. Ze omvatten Chainlink (LINK, 8%), Bitcoin Cash (BCH, 6%) en NEM (XEM, 11%). XEM is het token om naar uit te kijken in de komende dagen. Het in Azië gevestigde token was ooit een grote krachtpatser in de altcoins-wereld, slechts een paar jaar geleden tijdens de laatste bull-run. Het slaagde erin om in die periode de # 4 in de hitlijsten te bereiken en bleef daar een tijdje staan. Door een paar cyberaanvallen op Zuid-Koreaanse crypto-exchanges werd echter veel XEM gestolen en als gevolg daarvan leed het project zwaar. De tokenprijs werd een fractie van zijn vorige hoogste punt ooit en gleed lange tijd steeds verder weg naar # 30s en # 40s in de hitlijsten. Nu ziet het echter een soort heropleving en staat het weer op # 14 in de ranking en heeft het sterk momentum.

In ander nieuws….

De CEO van Microstrategy zegt dat Bitcoin binnen 10 jaar goud zal inhalen

Michael Saylor, CEO van de grote Bitcoin-investeerder Microstrategy, gelooft dat Bitcoin de komende tien jaar goud zal inhalen qua marktkapitalisatie.

Bitcoin is momenteel ongeveer $ 900 miljard waard. Het zal zijn prijs minstens moeten vertwaalfvoudigen voordat goud kan worden overtroffen, om nog maar te zwijgen van eventuele verdere grote prijsstijgingen die goud in de nabije toekomst waarschijnlijk zal zien.

De weg die voor ons ligt is dus niet gemakkelijk, maar in de komende tien jaar zal het aanbod van Bitcoin worden teruggebracht tot ongeveer 1 / 8e van wat het nu is en wordt verwacht dat een miljard mensen het in een of andere vorm zullen vasthouden, zelfs nationale regeringen. Het kan dus technisch gezien zeker gebeuren.

Kevin O'leary investeert 3% van zijn vermogen in Bitcoin

Amper zes weken nadat O'leary Bitcoin 'trash' en een "Giant Nothing Burger" noemde, heeft Kevin O'leary een volledige 180 U-bocht op Bitcoin gedaan en heeft hij er nu 3% van zijn waarde in geïnvesteerd. 3% van zijn vermogen van 500 miljoen komt uit op ongeveer $ 15 miljoen, wat nog steeds veel is. Hoewel "Mr Wonderful" niet van de volatiliteit houdt, is hij van mening dat wegblijven uit de Bitcoin markt geen optie meer voor hem is.

O'leary maakt deel uit van een groeiend aantal spraakmakende miljardairs en miljonairs die in Bitcoin investeren. Zijn Shark Tank-co-ster Mark Cuban neigt de afgelopen tijd ook steeds meer naar Bitcoin en heeft er mogelijk al in geïnvesteerd.